Mennyire veszitek komolyan, hogy 11-15 óra között nem kellene napra menni?
Valakire vártam ebben a napszakban elég hosszan egy játszótér közelében, és nemhogy voltak ott, de 11 körül kifejezetten sokan jöttek. Jó, volt a legtöbbön sapka.
Én elég parás vagyok e tekintetben, de például a húgoméknál van kerti medence és ott a gyerekek ekkor is vidáman csobbannak, játszanak.
Tehát, itt nem mi lesz a helyzet akkorról van szó, mert tehát szeptembertől fog járni. Így pláne nem értelek. Szó sincs megerőszakolásról, de nekem ne monjda senki, hogy normális, h egy 2 éves gyerek 5 kor kel és délután 2 kor alszik el. Egyszerűen rosszul alakítottad ki a napirendjét. És nem, nem fog átállni, max. hosszú idő után, csak majd ne lepődj meg, ha az óvónéni szólni fog, h anyuka vigye haza inkább ebéd után a gyerekét, mert nem akar aludni. Vannak erre vonatkozó kérdések és felháborodások itt szép számmal.
De, hogy őszinte legyek, engem egyáltalán nem érdekel, ez a ti problémátok.
De, hogy nem legyek totál off: nem egy kisgyereknek úgy kell kialakítani a napirendjét, h a kérdezett intervallumban egyen és aludjon, de ha már nem is alszik, csendes pihenjen. Ha mégis véletlenül úgy alakulna egyszer-egyszer, naptej, sapi és árnyék.
És legalább ugyanannyi írás van arról, hogy "a gyerekem az oviban alszik, otthon viszont nem".
De taníts mester, hogy lehetne alakítani egy gyerek napirendjén, ha nincs igénye otthoni körülmények között több alvásra? :)
Fél éve egyébként még hamarabb lefektethető volt.
"nekem ne monjda senki, hogy normális, h egy 2 éves gyerek 5 kor kel és délután 2 kor alszik el"
Még egy felnőttnek is jólesik lepihennie 2-kor, ha hajnali 5-kor kelt. :-)
De ne foglalkozz vele, itt akkora bornírt hülyeségeket lehet néha olvasni, a pontozásoknak meg végképp nincs köze a józan észhez, úgyhogy legjobb, ha nem is vitatkozol azzal, aki ilyeneket állít.
Az én 2 évesem (ősszel lesz 3) is korán kelő (születése óta az) és heti 1-2 alkalommal alszik csak délután (akkor se sokat, max. 1 órát). Éjjel is épphogy megvan a 8-9 óra.
Ezen nem változtat az sem, hogy én bizony szívesen lefeküdnék délután, mert fárasztó vele együtt szaladgálni.
Vannak ilyen (teljesen egészséges) gyerekek, kedves Goldmund73.
Ennek be nem látása titeket tesz szűklátókörűvé, nem minket. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!