Mennyire veszitek komolyan, hogy 11-15 óra között nem kellene napra menni?
Valakire vártam ebben a napszakban elég hosszan egy játszótér közelében, és nemhogy voltak ott, de 11 körül kifejezetten sokan jöttek. Jó, volt a legtöbbön sapka.
Én elég parás vagyok e tekintetben, de például a húgoméknál van kerti medence és ott a gyerekek ekkor is vidáman csobbannak, játszanak.
Akit ez nem érdekel, az veszélyezteti magát és a gyerekét.
Ezt igazán könnyű betartani: ha délben ebéd van, akkor fél 12 után már haza kell érni, utána alvás, 3-ig föl se ébred a kisgyerek.
Egyébként pedig forróságban az ember nem is kívánkozik 11 óra után ki. Felnőttnek persze muszáj, ha kint dolgozik, vagy közlekedik. Gyereknél, átlagos otthoni napon nyilvánvaló, hogy reggeli után kell kimenni. Feleségem mondta, hogy tegnap 9.15-kor értek haza a sétából, és már akkor kellemetlen meleg volt.
Ha pedig van egy felhősebb nap, ill. hűvösebb van, akkor meg nem gond, ha kint vannak.
Tulajdonképpen semmi fakszni meg szabály nem kell, hanem úgy kell csinálni, ahogyan jólesik az embernek.
Ha néha-néha, pl. orvoshoz menés miatt kint van a gyerek melegben pont déltájban, hát annyitól meg nem lesz bőrbeteg, pláne, ha sapka is van rajta.
Részben.
Igyekszem úgy alakítani a dolgokat, hogy 11 után már hazaérjünk, 3ig meg úgyis elalszik a fiam, szóval igazából sokszor sikerül elkerülni a magas napot.
De van, hogy úgy időzünk a boltban vagy olyan találkozónk van, ahova gyalog megyünk, akkor kikerülünk a napra igen. De ez nem minden napos, úgyhogy nem parázok rá. De készakarva nem indulunk el a játszóra 11-kor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!