Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen egy jó apa?

Szerintetek milyen egy jó apa?

Figyelt kérdés
Hogy viselkedik, mennyire vesz részt a gyereknevelésben stb.?Mi a szerepe?

2018. jún. 13. 18:13
 1/6 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem a jó apa sokat gondol a családjára a munkahelyén, nem flörtölget a kolléganőivel és nem megy sörözni munka után a haverokkal (minden nap), hanem siet haza a családjához. A feleségével kedves, és kiveszi a részét a házimunkában is, amennyire tudja, és amennyire az ideje/leterheltsége/fáradtsága engedi, ezzel megtanítja a fiú gyereknek, hogy milyen férj legyen és a lánynak, hogy milyen igényei legyenek a párválasztásnál. A gyerekeivel örömmel foglalkozik, és nem érzi tehernek. Kötelességtudó, és gondol a jövőre, igyekszik előre jutni. A családjáért él.
2018. jún. 13. 18:49
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
Ugyanolyan szülő, mint az anya, csak nem szoptat. A család az első, a feleségének társa, a gyerekét minden téren képes ellátni, foglalkozik vele, és erre magától van igénye.
2018. jún. 13. 19:11
 3/6 anonim ***** válasza:
59%
Teljesen egyet értek a 2-es válaszolóval. Annyit még hozzá tennék, hogy: szeretne jobb lenni, példát mutatni és gondolkodik azon, hogyan tehetné még boldogabbá a gyermeke mindennapjait.
2018. jún. 13. 19:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Az én szememben olyan, mint amilyen apa a párom. A gyerek születése óta imádja, ugyanúgy elvan vele, mint velem.

Törődik a gyerekkel, akkor is, ha fáradt, akkor is, ha egy perce ért haza, vagy épp más dolga van. A gyerek neki az első és legfontosabb. Nem csak játék van, hanem komoly tennivalók, és apa-fia programok.

Szóval pontosan annyit vesz részt benne, mint én. Vagyis mindenki a lehető legtöbbet, ez így egyenlő. A szerepéhez tartozik minden, amit én csinálok, kivéve anno a szoptatást.

2018. jún. 13. 21:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Megértem a kedves kérdezőt, félreértés ne essék. Csak valahogy az az eset jut eszembe, amit nem egyszer hallottam már:

"Mit csinál egy óvóbácsi az óvodában? Mi a feladatköre?"

Nos, "imádom" ezt a kérdést. :))) A "rendkívül bonyolult" válasz a következő:

Azt, amit az óvónénik. Nocsak, még a végzettségük is ugyanaz, főiskolai óvodapedagógus diploma. Nahát... Mik vannak. ;-)

Persze nyilván vannak minimális eltérések, a nemiség kapcsán, és nem csak biológiailag, hanem lelkileg is:

pl nem tartom reálisnak, ha egy férfi, egy apa erőlteti a nagyon gügyögő altató dalokat például. De általában véve más gyermekdalok nemtől függetlenek, az apukák is énekelhetik! Feltéve, hogy nem idegenkednek ettől. Erőltetni semmit se kell, csak ami életbevágó.

2018. jún. 14. 00:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat !
2018. jún. 14. 09:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!