Hogy lehet vígasztalni valakit, aki megbánta, hogy szült?
A volt legjobb barátnőmről van szó. 2 éves a nagyobbik lánya, az ikrei 3 hónaposak. Ő 24 éves.
Már az első gyereknél is voltak gondok,azért is akartak mellé testvért, hogy majd később tudnak együtt játszani, a nagy így nem csüng majd mindig rajta, stb. Aztán kiderült, hogy ikrek és mióta ők is megszülettek, még többet romlott a barátnőm állapota... Konkrétan úgy néz ki, mint egy lecsúszott drogos. Nem csak a kinézetére értem, hanem a viselkedésére is. Folyton panaszkodik nekem, hogy mennyire nehéz neki, és hogy annyira visszaforgatná az időt és sosem tudom, erre mit reagáljak. Mondjam, hogy majd úgyis jobb lesz? Dehát ez nem igaz, ahogy nőnek a kicsik is, csak több lesz a gond, tennivaló.
Szülés utáni depresszió is lehet. Ott kevés annyi segítség, hogy néha valaki elviszi őket sétálni.
Első körben leordítanám a férje fejét. Nem csak a barátnődé a három gyerek! Vegye csak ki a részét és nevelje őket, vigye sétálni, üljön le velük énekelni. Nem kell hozzá szülőcsatorna, apuka is meg tudja csinálni!
Te meg ne érezd kínosnak, ha egyszerre bőgnek. 3 hónapos. Mit csináljon? Írjon sms-t? Ne már! Te nem a barátja vagy?
Igenis vigasztald! Azért akartak tesót, mert lesz kivel játszani. Nem? De! Nem sokára játszanak hárman együtt. :)
Gyorsan elröppen ez a pár év aztán mehet vissza dolgozni. Beszélj vele, hogy gondolt-e arra, hogy korábban visszamegy, akár 4 órásba?
71%-os, neked mi a bajod? Kinek gondolod magad, hogy ilyen stílusban írogass? A trágár viselkedéseddel mehetsz máshová, nem vagyok rád kíváncsi.
Neki nem mondtuk, meg nem is éreztettük vele. De amikor ez az eset megtörtént egy kávézóban, akkor ő is tudta, hogy nem oké, és mondta is utána, hogy pont ezért nem megy sehová a gyerekekkel, mert mindenhol ez van. A nagy ki nem állhatja a kicsiket, a kocsiban pl. olyanokat csinál, hogy direkt kiszedi a cumit a szájukból és ledobja a földre, vagy amikor alszanak, elkezd sikítani a babakocsi mellett közvetlenül. Szóval az, hogy közösen fognak játszani, szerintem még fényévekre van...
Nincs állása, nem dolgozott még. Majd ha a kicsik is ovisok lesznek, akkor folytatja az egyetemet, vagyis adja be újra a jelentkezést.
Nagyon gyors segítség kell neki! Itt nem 1 napról van szó. Az évekig tartó kialvatlanság kinyírja az embert. Állandóan a gyereksírást hallgatni idegörlő.
Kell párterápia is. Ekkora bunkó paraszt férjjel kezdeni kell valamit.
3 kicsi mellet wc re alig tud elmenni gondolom. Szerintem totál depressziós.
Nálunk kis korkülönbseggel vannak gyerekek. Mindenki akart segíteni, de nem engedtem, mártír voltam. Egyszer annyira kimerültem, hogy eszmélet vesztésesen elájultam. Szerencsére nem voltam egyedül. Utána kényszerítve lett a segítség, de 1 év volt rendbe jönni.
Ne hagyd magára!
Fú, erre annyi példát látok a környezetemben, hogy egy gyerekkel is minden baja van, hogy a bezártság, hogy nincs idő magára, megőrül, nem bírja, apa nem segít... és basszus bevállalja kis korkülönbséggel a tesót. MIÉRT??? Ezek a nők önmaguk ellenségei. Röhej, hogy a kétévesnek vállalja be a kicsit. Mit gondolt, ellátni ki fogja? Miért hitte, hogy jó lesz újszülöttel és a dackorszakos kétévessel, ha már a nagyot se bírta idegekkel?
Nem az, vannak, akik jól kezelik ezt a korkülönbséget, és simán megoldják, de ez a csaj nem az. Aki már egytől is idegbeteg, annak rohadtul nem kéne több. Persze ez már nem segít rajta, és megértem, hogy kivan, akkor is szívás lenne, ha a kicsik nem ketten lennének, de így aztán végképp. Az a baj, hogy ahogy írod, sok megoldás nincs a dologra, mert amivel meg lehetne oldani, azt a férj megvétózza, azért van otthob jelszóval. A barátnődnek meg gondolom sok szava nincs, mert eltartják. Szar helyzet :/
Teljesen igaz előző.
Ha valakinek anyagilag nem gond, minek szenved? Nálunk is volt sitter heti 2x4 óra és takinő heti 1x4 óra. Volt olyan, jött a sitter én meg végre aludtam egybe 2 óránál többet. Ő nyugisan gyerekezett, kiterigetett stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!