Hogy lehet vígasztalni valakit, aki megbánta, hogy szült?
A volt legjobb barátnőmről van szó. 2 éves a nagyobbik lánya, az ikrei 3 hónaposak. Ő 24 éves.
Már az első gyereknél is voltak gondok,azért is akartak mellé testvért, hogy majd később tudnak együtt játszani, a nagy így nem csüng majd mindig rajta, stb. Aztán kiderült, hogy ikrek és mióta ők is megszülettek, még többet romlott a barátnőm állapota... Konkrétan úgy néz ki, mint egy lecsúszott drogos. Nem csak a kinézetére értem, hanem a viselkedésére is. Folyton panaszkodik nekem, hogy mennyire nehéz neki, és hogy annyira visszaforgatná az időt és sosem tudom, erre mit reagáljak. Mondjam, hogy majd úgyis jobb lesz? Dehát ez nem igaz, ahogy nőnek a kicsik is, csak több lesz a gond, tennivaló.
Szeptembertől adja be bölcsibe a nagyobbat, át ikrek után pedig az önkormányzattól igényelje meg a kijáró segítséget. Így egy kis levegőhöz jut, rendbe tud jönni.
A pasit is be kellene fogni segíteni, ez így nagyon sok egy embernek.
Ezért nem kellene gyereknek, gyereket szülnie..
Mégis mit várt? Csak hawaii a gyermeknevelés? Annál picit nehezebb, mint amikor nézzük a fb-on a csillogó szemű babákat. Jah, mert az nincs ott, hogy szegénykének jön a foga, fáj a hasa, sír, beteg és az a legrosszabb benne, hogy nem tud beszélni.. így nem tudod, hogy mi a baja..
Ez meg csak körforgásként elindul, mivel érzed magát a tehetetlenséget és hibáztatod magad, a világot, stb.
Úgy lehet ebből kitörni, hogy másik oldalról kezdi el szemlélni a gyermekeit.
Hogy milyen ügyesek, mennyit fejlődnek egyik napról a másikra.
Amúgy meg ahogy eljön az ovis kor egyre könyebb lesz.
Miért lenne már kínos? Ilyen egy kétéves és ilyenek a csecsemők. Ennek semmi köze ahhoz, hogy bír-e velük. Nekem a nagy most 2,5 éves, az ikrek fél évesek. Semmi segítségem nincs. Qrva nehéz, ez tény, nem kell a cukormáz, én is érzem úgy néha, hogy az erőm végéhez érek, de egyben tudom élvezni is, mert imádom mindegyiket.
Javaslom, hogy lépjen be a facebookon az "Ikres anyukák" csoportba, ott rengeteg a sorstárs, nagyon jó a tásaság, kiöntheti a lelkét nyugodtan. Ott nincs arctalan savazás, mint itt, hogy minek szült, stb.
Hagyja otthon az apukával a gyerekeket pár órára, aztán apuka bizonyíthat.Lehet megváltozna a véleménye.
Amúgy nem megszólandó az anyuka, 3 pici gyereke van..érthető ,hogy fáradt.Nekem eleven 3 hónaposan már forgó,kúszó gyerekem volt.Ráadásul éjjel fél -1 óránként felkelt, el nem tudom képzelni ,hogy mit csináltam volna, ha kettő lett volna belőle pedig nem voltam gyerek.Valószínűleg nehéz is neki, nyilván 1 gyerekkel nehéz elképzelni milyen lehet ikreket nevelni.Én sose irigyeltem mikor valakinek 2-3-as ikrei születtek az kész káosz lehet.Mire megeteted az egyiket, átpelenkázás aztán a másikat és kezdődik minden elölről...
Kínos?
Akkor azt hiszem azzal segíthetnél a legjobban neki, ha nem találkoztok, így egyel kevesebb ember ülteti belé a gondolatot, hogy milyen szar anya és tényleg jobb, ha ki se mozdul.
B+, pont nem erre van szüksége! Hanem arra, hogy bátorságot gyűjtsön és menjen, leszarva mindenkit. Hogy ne azzal törödjön, mit gondolnak mások.
Ha ő nyugodt, a gyerekek is azok lesznek és sokkal könnyebb lesz kezelni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!