Van olyan aki megbánta, hogy egy gyereket szült?
Olyanok válaszára lennék kíváncsi akik maradtak egy gyermeknél.
Olyan borzasztó nehéznek érzem eldönteni, hogy bevállaljunk-e mégegyet. Most 3 éves a lányunk, én 30 éves vagyok a párom 35.
Nagyon nehéz szülésem volt, nyilván ez is közrejászik a bizonytalanságomban. A párom szeretne mégegyet a lányunk miatt. Én is szeretnék de mindíg csak arra gondolok mi lesz később amikor nőnek az igényeik a gyerekeknek. Nem szenvedünk hiányt semmiben ez igaz de nem élünk nagy lábon. Amikor jön a suli, tábor stb.... ?
Szeretnénk megadni ( ésszerű kereteken belül) mindent neki/k de nem tudom kettőnek is menne-e.(nem éheznénk ez biztos)
A kislányunk szeretne tesót. Nameg persze vele már annyira könnyűek a mindennapok :) kettővel meg.... :
Nem vagyok a tipikus háziasszony fajta bár próbálok változtatni. Nem tudom hogy szedném össze a gondolataimat ha ketten lennének :D
De nem is szeretném később megbánni, hogy nem lett testvére.
Nem kell 3 évet otthon ülni, 2 éves kortól bölcsi.
Ém hiszek abban, hogy a legtöbb, amit adhatsz a gyermekednek, egy testvér. De Neked kell tudni, belefér-e. 33 vagyok, most szültem a 2.-at, 7 év van köztük, így szuper. Mindkettőre oda tudok figyelni mert nem "sorozatszültem" kétévente, megis itt lesznek egymásnak örökre.
Teson rolam is igy glndolkodik. Amig nekem ő hiányzik, büszkén mesélek rola, addig ő engem lejárat(döbbenten hallom vissza), és nem segit ha tizevente egyszer bajba kerülök, rivalizál irigy, kozben gazdag, a férje is, es gyerekeik is lettek.
Egy teso tényleg lutri. Ketszer ha látom mert messze költözött.
Olyan hideg kimért lett bezzeg a gyerekeit erőszakkal neveli a testvéri összetartásra meg kell engednie az egyik gyerekének azt is ha a tesoja a tányérjába nyulkál enni, le vannak szidva orditva ha különböznek, ami amugy megesik normal esetben tesok közt, de önmagába nem néz hogy ő milyen a saját testvérével
Én is 30 éves vagyok, 3 éves lesz nyáron a kislányom. Mi dilemmáztunk ezen vagy 2 évet. Azt tudtuk, hogy ha lesz is tesó, nem akarunk nagyon kis korkülönbséget, minimum ovis legyen a nagy, hogy kiélvezhessük mindkettőt, jusson elég idő mindenkire, és persze ne őrüljünk meg :D
Szerintem testvér nem KELL. Nekem van, a kapcsolatunk mondhatni jó, de nem állunk közel, nem egymással osztjuk meg a nagy dolgokat. Gyerekként utáltuk egymást, most elvagyunk, de nem igazán keressük egymás társaságát. Nyilván most örülök, hogy van, de ha őszinte akarok lenni, azt gondolom, hogy nem sokat vesztettem volna, ha nincs.
Ezt csak azért írom, hogy csak a lányod miatt ne. Ha ti azt érzitek, hogy ti akartok még egy gyereket, akkor legyen, de ha nem vágytok annyira rá, akkor ne. Nekünk lesz végül, most kezdtünk próbálkozni, ha gyorsan összejön, 3,5 év lesz köztük, lányom már több hónapja ovis lesz. De mi se neki vállaltuk, mi kezdtük el érezni, hogy babáznánk megint, jó lenne, ha ketten lennének. Ha nem jött volna ez az érzés, nem vállaltunk volna még egyet csak azért, mert "kell" a testvér. Nem kell.
Én és a testvérem között sincs jó kapcsolat, évente beszélünk kettő szót, idén születésnapomra már egy SMS-t sem írt. Úgyhogy ez tényleg lutri.
Nekem egy gyerekem van , de én még szeretnék csak most egyedül nevelem.
Mi egy gyereket terveztünk de a férjemmel megszenvedtük a tesókat.
3 nővérem van, nekem sosem jutott semmiből sem új, mindenért én kaptam otthon. Nem kívánt gyerek voltam, állítólag " becsúsztam" így ezt éreztették is rajtam. Mai napig semmibe néz a családom hiába van jó állásom, diplomám stb.
Ezek után ki tudja mi lesz a gyerekekkel, mennyire fogják utálni egymást
Értem, mindenkinek köszönöm!
Utolsó sajnálom, hogy ilyen életed volt :(
Megszakadna a szivem ha nem tudnék mind a kettönek szép, új dolgokat venni :(
Nekem van egy testvérem, igazábol vele nagyon jó a kapcsolatom, szeretjük egymást. Sokszor gondolok arra milyen szuper hogy van nekem. Arra nem is gondoltam milyen ha esetleg nem jönnek.majd jól ki :O
Egyke voltam és egyet szültem.
Egy másodpercig nem akartam és nem is akarok még egyet. Semmi baja nem lesz, ha testvér nélkül "marad" :).
- ismerős 10 éve nem beszélt a testvérével
- apa nem beszél szinte a bátyjával
- mostohaöcséim folyamatosan marják egymást
- unokahúgom totál féltékeny a kishúgára
A szülők meg minden esetben kikészülnek, még ha már felnőttek is a gyerekeik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!