Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan aki megbánta, hogy...

Van olyan aki megbánta, hogy egy gyereket szült?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszára lennék kíváncsi akik maradtak egy gyermeknél.

Olyan borzasztó nehéznek érzem eldönteni, hogy bevállaljunk-e mégegyet. Most 3 éves a lányunk, én 30 éves vagyok a párom 35.

Nagyon nehéz szülésem volt, nyilván ez is közrejászik a bizonytalanságomban. A párom szeretne mégegyet a lányunk miatt. Én is szeretnék de mindíg csak arra gondolok mi lesz később amikor nőnek az igényeik a gyerekeknek. Nem szenvedünk hiányt semmiben ez igaz de nem élünk nagy lábon. Amikor jön a suli, tábor stb.... ?

Szeretnénk megadni ( ésszerű kereteken belül) mindent neki/k de nem tudom kettőnek is menne-e.(nem éheznénk ez biztos)

A kislányunk szeretne tesót. Nameg persze vele már annyira könnyűek a mindennapok :) kettővel meg.... :

Nem vagyok a tipikus háziasszony fajta bár próbálok változtatni. Nem tudom hogy szedném össze a gondolataimat ha ketten lennének :D

De nem is szeretném később megbánni, hogy nem lett testvére.

2018. márc. 24. 15:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%

Nekem négy testvérem van(2 bátyjám 2 nővérem) mindenki joban van mindenkivel szeretjük egymást kisegitjuk egymást!a férjemnek van testvére,évek óta nem beszélnek egymással és csodálja azt hogy a mi családunkban micsoda összetartás van!

Nekünk egy kisfiúnk van és én egy gyermeket mindenképp szeretnék míg a Férjem nem.én hiszek abban hogyha egy anya és apa tényleg összetart, Összhangban és szeretetben van addig a család működhet!és én ebben nőttem fel és ez a minta van a szemem előtt és a Szüleim mai napig az unokák terén is rengeteg segítséget adnak(ami ugye a mai világban nem könnyű).ezért érzem azt hogy még magunkat(a férjemmel) a szüleimet neg ajandekozhatnank egy kistestverrel.és a kisfiamon is látom hogy nem egyke fajta hiszen a társaságban nagyon jól eljátszik másokkal is!

Olyan kérdés ne legyen h kell vagy nem kell,hanem hogy te hogyan látod az egészet!

2018. márc. 24. 22:03
 12/15 anonim ***** válasza:
56%
Nálunk is egy gyerek van és nem tervezünk többet, de ennek inkább racionális oka van, mint például az én életkorom. Én is egyetértek azokkal, akik azt írják, hogy a testvér lutri, mármint, hogy jót tesztek-e azzal, ha lesz testvére a lányotoknak. Én is sok rossz példát tudok, ahol valaki egy idegenre jobban tud számítani, mint a saját testvérére. Sajnos ez nem csak a szülőkön múlik. Testvérek, akik ugyanolyan nevelést, körülményeket, gondoskodást, szeretetet kapnak, mégis teljesen különbözőek lehetnek. Tehát hiába van egy szerető család, ha az egyik testvér valahol, valamikor törést szenved az életében és a saját testvére ellen is fordul. A testvérnek is lesz családja, tehát a testvérek nem maradnak örökké kistesók. Az egykék nyugodtabbak szoktak lenni általában, míg a testvérek harciasabbak, mert nekik mindenért meg kell küzdeniük. Én nem bánom, hogy így alakult, egy gyerekünk van és maximálisan tudunk rá időt szakítani, szerencsére látszik, hogy megéri.
2018. márc. 24. 22:53
 13/15 anonim ***** válasza:
54%
Nekem a nővérem a mindenem. Férjemnek 3 testvére van, nagyon jóban vannak Ők is. Nem volt kérdés, hogy nekünk is több gyerekünk lesz. Már a másodikat várjuk. Viszont szerintem azért ne legyen még egy gyereket, mert szerintetek a lányotoknak ez a legjobb. Én azért azt gondolom, hogy van még nagyjából 10 évetek ezt eldönteni:).
2018. márc. 24. 22:56
 14/15 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó vagyok. Miért lett lepontozva a válaszom?
2018. márc. 25. 14:30
 15/15 A kérdező kommentje:

Nem tudom! Hogy őszinte legyek nem is értem miért foglalkoztok a pontokkal :)

Én egyik kezecskére sem nyomtam :) ott van a válaszotok alatt mind a 3 szín. Nem nyomkodok kezeket :)

Köszönöm a választ mindenkinek!

2018. márc. 25. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!