Közbe kell avatkozni ha az anya napi szinten kiabál a gyerekkel?
Megmondom őszintén a megmagyarázós hülyeségtől már a plafonon vagyok, Áruházban példa: Pistike 2 éves forma gyermek pakolja le a fűszeres tasakokat a polcról, anyuka ott áll melette és monoton hangon közli vele: Jajj Pistike ezt nem szabad tudod, azért neem, mert a nékiknek bácsiknak fel kell takarítania ha szétszórod és kiborul, meg elesnek rajta az ember. Pistike közben vigyorogva rámol tovább.
Már rég elhúztam volna a gyereket onnan, hogy na ezt nem csináld kisapám. Nem fél órát magyarázni ilyen helyzetekben miért nem.
Barátunk kisfia hypot ivott, anyuka a fent említett típus volt.
Érdekes az én fiam se konnektorba nem nyúlt, se vegyszert nem ivott nem veszélyeztette az életét. De nem is magyaráztam neki órákig.
Amikor megtörténik az eset utána van 1 perced hogy leteremtsd és ezt is határozottan, ha túltolod és percekig magyarázol nem fog komolyan venni.
De ha jobban átgondoljátok a mi szüleink sem hajoltak oda hozzánk magyarázni miért is ne nyitogassuk a sütőt.
Komolyan a mai szülők nagy részén csodálkozom, a töketlenség miatt.
De tényleg mi is átmentünk a dackorszakon, de valahogy nem omlottam össze idegileg ha többször rá kelett szólni.
A szomszédja vagy, nem a férje :D
Nyugi, nilván nem egyből kiabál a gyerekkel, hanem mikor az már 15x-re borítja ki a gabonapelyhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!