Miért nem barátkoznak az anyukák? Vagy mindenkinek jó egyedül rajtam kívül?
Szörnyű mennyi magának való, befelé fordulo ember van.Ez nemcsak a kisgyerekesekre igaz.Jóformán csak az öregekkel lehet beszélgetni...
Tudod mi a szörnyű?Hogy üresek a játszóterek...egyáltalán hol bannak az emberek??
Én is nagyon sokszor egyedül érzem magam.
Nem "barátkozok", mert:
- felszínes beszélgetések totál lefárasztanak,
- általában a "barátkozós" anyukák nem rám kíváncsiak, hanem beszélni (kiselőadásokat tartani) szeretnének az ő saját dolgaikról (tapasztalataikról, a mindenkinèl szuperebben fejlődő gyerekükről, nevelési elveikről stb...), szóval igazából hallgatóságot keresnek, nem barátokat
- aki rám is kíváncsi, az általában előbb- utóbb indiszkrét dolgokat is firtat, hogy legyen miről pletykálnia,
- utálom, ha váratlanul beállít hozzám valaki (a barátkozós anyukáknál mondjuk ez a normális, jönnek-mennek, általában nagyon ráérnek...),
- kellemetlenül érezném magam, ha előzetes egyeztetés nélkül "kellene" beesnem valakihez, mondjuk egy kávéra,
- se kedvem, se energiám nincs másokkal rendszeresen udvariaskodni,
- tök jól érzem magam egyedül,
- nem vagyok kíváncsi addig ismeretlen emberek magánéleti problémáira, gyerekére, családjára, egészségi állapotára, terhességére stb.
Aki barátságos, az le lett pontozva, a sok magánakvaló meg fel. Ez igen! Ez is mutatja milyen emberek vagytok.
Hozzám bármikor be lehet csörögni, először is azért, mert mindig igyekszem rendet tartani, nem csak akkor, mikor várok valakit. Másodszor pedig ha épp nincs egy pohár elmosva vagy a gyerek játékai nincsenek katonás rendben, akkor sem hiszem, hogy gond lenne és ezen bárki is megbotránkozna.
De köszönöm a válaszokat, mind hasznos volt, így legalább százalékosan tudom, hogy milyenek a magyarországi anyukák. Azt sajnálom, hogy a kisebbik része csak normális, de hát ez van.
Meg amúgy milyen jogon minősítesz bárkit is? TE és a hozzad hasonlóak az egyik oka annak, hogy ÉN pl nem akarok barátkozni. Mert ha nem vagyok ugyanolyan, mint te az számodra "nem normális" és fix, hogy azonnal elkezdesz a segítő szándékú baromságaiddal fárasztani.
Miért nem változol meg te? Ki mondta, hogy ahogy te viselkedsz az a "normális"?
A különbség köztünk az, hogy én maximum bosszantónak tartom a beszélgetős anyukákat, de nem teszek fel gyakorin kérdést arról, hogy milyen idióták. Nem idióták. Hanem ilyen személyiségek. Mindenki barátkozzon azzal, aki passzol hozzá, nagyon egyszerű.
10-es, te is úgy beszélsz, mintha külföld egy ország lenne. Ennél több tudás is rád ragadhatott volna "odakint".
Angliában pl.: rém kirekesztőek az emberek, nem csak a játszótéri anyukák (akiknek 80 %-a valójában csak bébiszitter).
A németek se túlságosan nyitott emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!