Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az amit megfogadtal, hogy...

Mi az amit megfogadtal, hogy nem úgy csinálod, mint a szüleid?

Figyelt kérdés

Vagy mi az amit pont úgy akartál csinálni? Mind a kettő érdekel. Illetve sikerült-e?

Peldaul: Én megfogadtam, hogy nem fogom raszoktatni az edessegre, mint engem anno. Illetve szeretném úgy csinálni, mint velünk tettek a szüleink, hogy nem volt úgy szigorúan tiltva csak elmegyarazva hogy mit nem érdemes csinálni és hogy soha nem voltunk megutve. Meg csak 4honapos a lányom így még nem tudom, hogy sikerul-e.

2018. ápr. 13. 13:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%

Nem vállalok gyereket. Ez volt az első, amit jóideje tudok.

Mama, anya, én is SLE-ben szenvedünk. Én nem fogok szülni, nem fogom a gyerekem életét tönkretenni a folyamatos fájdalmakkal, amik majd őt is kínozni fogják, meg a tudattal, hogy bármikor meghalhat.

2018. ápr. 13. 13:55
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Kimaradt: mama 35, anya 42 éves korában halt meg, egyikük sem érte meg a gyereke 14. születésnapját.
2018. ápr. 13. 13:56
 3/13 anonim ***** válasza:
77%

Kedvesebb, szeretetét jobban kimutató anya akartam lenni. Anyum szeret minket, de sose volt az a puszilós, ölelős fajta, és nekem ez hiányzott, bár apukámmal azért lehetett. Megfogadtam, hogy nem lesz pofon, hogy nem fogunk mindig otthon ülni, lesznek élmények, megyünk programokra, kirándulni stb., mert mi anno ilyet ritkán csináltunk. Nem fogom leszólni, ha valami nem megy, vagy nem tántorítom el, hogy úgysem sikerül, nem becsmérelem, nem töröm le az önbizalmát. Ezeket eddig sikeresen betartom, 3 éves nemsokára a kislányunk.

Terhesen még azt hittem, sok mindent fogok úgy csinálni, ahogy anyukám. Aztán megszületett a gyerek, és másképp éreztem helyesnek. Itt olyanokra gondolok, mint külön szoba, nem kell minden nyekkenésre felvenni, nem alszunk együtt, cici csak evésre van, nem óránként stb. Végül hamar igény szerint szoptatott baba lett, együtt alszunk, sose hagytam sírni, sokkal gyerekközpontúbb lett a hozzáállásom. De nem bántam meg utólag sem, sőt, tervezünk lassan kistesót, vele is így csinálom majd, nekünk ez bejött.

2018. ápr. 13. 13:59
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
En azt fogadtam meg,hogy ha mar eleg nagy lesz a gyerkoc,nem fogok olyan szinten rajta logni es a szajaba ragni meg azt is,hogy ha pl. fozni akar valamit akkor a talat melyik szekrenyben talalja,a tesztat hogy fozze meg es hasonlok. Anyum mindig is ilyen volt. Felhivott,hogy megkerjen valamire es 20 percig magyarazta,hogy azt hogy kellene megcsinalnom. Ez mindig is kiboritott,de ezt leszamitva jo a kapcsolatunk. Amit nem fogadtam meg,de anyukamra ismertem mikozben ezt tettem az peldaul az,hogy a gyereket hogyan vegyem ra,hogy szivesen elpakolja maga utan a jatekokat,hogy tanuljon ugy,hogy ne kenyszernek erezze es hogy ne legyen mindkettonk szamara kinszenvedes a hajmosas. Lanyom ugyanolyan mint en voltam es minden olyan helyzetben amikor valami miatt hiszti van vagy megijed egy oltastol vagy egy hajmosastol,egy seb fertotlenitesetol vagy barmitol,akkor eszembe jut,hogy anno anyukam hogy segitett tullendulni nekem ezeken a semmisegeken.
2018. ápr. 13. 14:06
 5/13 anonim ***** válasza:
Magamban elég sok mindent aztán szembesültem vele h nem minden úgy megy ahogy azt szeretnèm. A körülmények és a babától is függ, ja és nem olyan friss az idegrendszerem mint anno.
2018. ápr. 13. 14:11
 6/13 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok. Elolvastam amit a 3-as irt es eszembe jutott,hogy amit meg megfogadtam az iskolaval kapcsolatban,hogy soha nem fogom leszidni,ha nem 4-es 5-os tanulo. Nekem annak idejen nagyon rosszul esett,hogy anyukam mindig az osztalytarsamat hozta fel peldanak,hogy bezzeg az XY-nak milyen jol sikerult, miert nem tudsz te is olyan lenni,mint O. Kozben csak arrol volt szo,hogy nem voltunk egyformak. O a human targyakbol nagyon jo volt,en viszont real beallitottsagu voltam es vagyok is. Ami neki konnyen ment az nekem nehezen es igy forditva,de anyam ezt nem ertette meg es emiatt az onbizalmam elegge a beka se**e ala kerult.Foleg,hogy ezeket a kijelenteseit az XY es az O anyja elott tette. Gondolhatjatok.. Na ilyen biztos nem leszek,persze fontos a tanulas es azt szeretnem,hogyha nagyobb lesz akkor is jo jegyei legyenek,az o erdeke nem az enyem, de nem fogom lecseszni csak azert mert valami nem jol sikerul.
2018. ápr. 13. 14:15
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem fogok veszekedni a férjemmel a gyerekek előtt, nem szeretnék elválni. Mást nem.
2018. ápr. 13. 14:21
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Több testi kontakt, ölelés, puszi és a szeretlek szó használata. Bár nagyon jó a kapcsolatunk a szüleimmel, de ezek nálunk kimaradtak, ők máshogy fejezték ki a szeretetüket, nekem viszont fontos.

Na meg azt szeretném, hogy ha serdülő korban lesznek, merjenek mindent elmondani. Nálunk ez teljesen tabu téma volt (mármint a szexualitás), foggátlót is titokban írattam fel és titokban szedtem, na ezt nagyon nem szeretném a gyermekeimmel. Ezen a téren is szeretném, ha mernének hozzám fordulni.

Amiben követni szeretném őket, hogy ugyanolyan biztos bástya szeretnék mögöttük lenni, mint amilyenek az én szüleim nekem.

2018. ápr. 13. 14:27
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Amit én másképp szeretnék csinálni:

A közös játék, élmények és tanulás - ha igény van rá.

Velünk nem nagyon játszottak a szüleink (amire emlékszem) nem csináltunk sok közös dolgot. Néha elmentünk ide oda, de nem volt idilli családi kirándulás, csak valamilyen ügyintézés, feladat.

Tanulni se segítettek, nem is voltam jó tanuló.

Ezt a hiányt nem akarom hogy a fiam is érezze miattam.

Igyekszem minél több családi programot tervezni. Akár csak annyit, hogy bevásárlás után megiszunk valamit a kávézóban, vagy eszünk egy fagyit. Legyen meg az összetartás és ne csak felszínes jelleggel.

Igyekszem majd figyelni, hogy lesz-e igénye a közös tanulásra. Vagy csak hogy valakinek felmondja mit tanult.

Hogy szeressen beszélni hozzánk. Mesélni.

Nem szeretnék úgy futkosni és elfoglaltnak lenni mint anyum. (Apával elváltak hamar.)

2018. ápr. 13. 14:53
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Elso, a lupus nem mindig oroklodik, es ma mar jol karban tarthato.

A legjobb baratnom is lupusos, senkinek nem volt a csaladban, 3 gyereke van es ok sem azok.

2018. ápr. 13. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!