Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell nyomást gyakorolni...

Miért kell nyomást gyakorolni az újdonsült anyukákra?

Figyelt kérdés

Folyamatosan mindenhonnan azzal szembesülök hogy szoptatni kell, KÖTELEZŐ. A védőnőm is zaklat hogy ne is vegyek cumisüveget, ragasszam a babámat a mellemre és az úgy nagyon jó lesz. A családban még senki eddig nem volt egy tejcsárda és már most azon stresszelek, hogy majd ha nekem se megy akkor én le leszek teremtve? Meg ki leszek kiáltva szaranyának? Anyósom is 3 évig szoptatta a férjemet és tőle is csak azt kapom hogy hát szoptatni kell minél tovább mert az és csak az a jó. Komolyan mondom már most elegem van ebből pedig még meg sem született a kisfiam. Megvettem mindent egyébként ahhoz hogy segítsem ezt a dolgot a karamalztól kezdve a Medela Swingig de ezen felül sem rajtam múlik a dolog, hanem genetika szerintem javarészt. Erre még ezért is megkaptam a magamét hogy hát nehogy már most cumisüveget akarjak dugni a gyerek szájába a lefejt tejemmel mert akkor majd a mellem az nem fog kelleni pedig az az igazi és az egyetlen módja hogy normális gyerek legyen belőle.

Sehogy se jó de most komolyan? Menjek vissza ősemberbe?

Miért kell ezt csinálni a fiatal anyukákkal? A 21. században miért kell ennyire terrorizálni ezzel a nőket amikor már annyira modern eszközök és tápszerek vannak amikkel a baba ugyanolyan kis tökéletes lesz és ugyanúgy fel fog nőni anélkül hogy butább, betegesebb vagy csúnyább lenne az anyatejeseknél. Vagy ha nem a mellemből eszik hanem cumisüvegből azzal már megint mi a baj?!

2018. ápr. 13. 12:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
47%

Engedd el a füled mellett.Te fogod tudni mi jó nektek.

Az anyatej tök jó,ha van,ha meg úgy alakul a tàpszer is tök jó.

Viszont jobb,ha megtanulok nem felvenni ezeket a dolgokat,mert màsba is belekötnek majd!!

Tojni kell azokra,akik nem segítő szàndékkal fordulnak feléd.

2018. ápr. 13. 16:06
 12/17 anonim ***** válasza:
64%
Tudsz róla, hogy teljesen föslegesen a semmin stresszelsz?
2018. ápr. 13. 16:11
 13/17 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, engedd el, ezeken ne stresszlej feleslegesen! Úgyis mindig lesz valaki, aki azt hiszi sokkal jobban tudja nálad, hogy a TE gyerekednek mi a jobb. Mondjuk én a helyedben szépen helyre tennem a sokadik ilyen után mindet, hogy te vagy az anyja és egyedül is menni fog eldönteni, hogy mi a jó és mi nem a babadnak. Mindenki foglalkozzon a sajátjával. Normálisan lehet tanácsot adni a masinák, de nem kell már előre terrorizálni ezzel.

Nekem speciel egyik jó barátnőm megmondta első pillanattól, hogy nem fog szoptatni, mert egyszerűen a hideg rázza tőle. Nem akarta, hogy egesz nap egy baba csüngjön a mellén. Persze jött a sok okostoni, aki jól megmondta, hogy márpedig muszáj (..?) lesz szoptatnia, mert az csak úgy jó. Barátnőm szépen elmondta, hogy ők szoptassak a gyereküket, ha úgy tartja kedvük, ő nem fogja. Aztán nyilván jött a védőnő is szapulni, hogy de szoptasson, de mindenképp kell, aztán mikor ez már az ezredik ilyen beszólás volt, barátnőm jól helyretette az összeset. Nevetséges tényleg, hogy folyamatosan bele akarnak szólni az ember eletebe és hogy ők mindig jobban tudjak, hogy másnak és más gyerekének mi a jó.

Én nem ítélek el senkit az égvilágon, aki másképp gondolkodik ezekkel a sokak által vitatott kérdésekben. Szoptatás nélkül is ugyan úgy felnő az a gyerek és ugyanolyan lesz, mint az aki szoptatva lett. Barátnőm kisfia is makk egészséges, semmilyen hátránya nem szarmazott abból, hogy nem lett szoptatva. Azt se ítélem el, aki nem akar szülni, hanem inkább a császárt választana. Nem tudom mire fel kell ítélkezni és leminősíteni masokat, csak azért mert az nem úgy gondolkodik, hogy ők..

A saját életével mindenki azt tesz amit akar, de nincs jogán senkinek a másik felett ítélkezni, ennyi.

Tehát kérdező tojd le szépen, akik okitani akarnak és tégy úgy, ahogy NEKED jó.

2018. ápr. 13. 16:14
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezen tényleg kár idegeskedni. Tény és való ,hogy az anyatej a legjobb . Nekem is nagyon sokan jöttek ezzel .. csak én kétlábon járó tejcsárda vagyok .. mégis elfogadja a cumit és a cumisüveget is ha az van de gond nélkül tehetem mellre . Amit én jó tanácsként kaptam ,hogy szoptassak mert könnyebben megy vissza a hasam is . Nem mondtak vele butaságot..11 napja szültem de mintha sose lettem volna várandós . Az ,hogy te hogyan eteted a picit csak a te döntésed mintahogyan az is kinek a tanácsát fogadod meg illetve engeded el a füled mellett .
2018. ápr. 13. 16:24
 15/17 anonim ***** válasza:
63%

Lesznek még bőven jó tanácsok,arra készülj fel.

Ha nem akarsz szoptatni,nem kell senkivel sem közölni,sem veszekedni.Adsz neki tápszert és kész.Én úgy megszenvedtem a lányommal,azt hittem ebbe fogok becsavarodni,aztán rettegve,de adtam neki tápszert.Tökéletesen jól van,már iskolás. Kistesóval biztos nem fogok emiatt agyvérzést kapni,ha nem megy,ha nem jó,akkor marad a tápszer.Addig reagálod túl,míg nem lesz 3-4-5-6 éves,hidd el amikor minden nap elmondja hogy "te vagy a legjobb anya,téged szeretlek a legjobban a világon" pont nem fog már sem téged,őt meg pláne nem fogja érdekelni,hogy "tápos" volt.

Annyira nyomtaják az anyatejet,de sehol semmi bizonyíték,hogy valaki azért lett volna beteg (KIZÁRÓLAG AZÉRT) mert nem kapott anyatejet.

2018. ápr. 13. 17:25
 16/17 anonim ***** válasza:

14! Ez genetika.

Két gyereket szoptattam, egyenként másfél évig, és pont úgy lóg a hasam, mint anyu húgának, aki 6hetet szoptatott (ennyi volt a szülési szabija)

Pedig a második terhesség alatt fogytam is, illetve az elsőnél is két kilót híztam.

Megértem amúgy a kérdezőt, mert a másállapot tényleg más.

Persze, van aki nem zakkan meg, van aki azt hiszi, hogy nem zakkant meg.

Én bőgtem egyetlen darab kiwin.

Hetekig kattogtam azon, hogy vajúdáskor beszólt egy nővér, hogy "ennyire nem fájhat", holott csak nyögtem egyet, mert elgémberedett a derekam.

Pedig az alaptermészetem eléggé lekakkantós.

Szóval igen, ilyenkor cseszegetni egy kismamát bunkóság. Tanácsot akkor kell adni, ha kérik, és akkor se szájbarágva.

2018. ápr. 22. 15:29
 17/17 anonim ***** válasza:

A babának tényleg a természetes anyatej a legjobb, nincs mese.

VISZONT nem kell ezen görcsölni ennyit. Anyós ezt mondja, igaza van, védőnő ezt mondja, neki is igaza van, én is ezt mondom, nekem is, te is ezt mondod, gondolom, neked is. Más kérdés, hogy hogy alakul. Akkor majd megoldásokat kell találni, de előre stresszelni, hogy nem lesz tejed hülyeség. Ez a te sarad, mert kétlem, hogy a védőnő és az anyós ezért hibáztatna majd. A stressz biztos, hogy nem tesz jót, de te stresszeled magad, a szoptatásban meg egyetértés van. Nem vagyok abban biztos, hogy olyan nagy "nyomásgyakorlás" van ebben, inkább szerintem csak te nagyítod fel a dolgot, mert önértékelési zavarod van ezen a téren, és frusztrál a dolog. Azért remélem, hogy idővel minden megoldódik.

Annyi lesz. Esetleg arról érdemes lenne beszélni a védőnővel, hogy mit tegyél hogy több tejed legyen, és hogy tovább legyen, meg hogy szeretnéd, hogy legyen de attól tartasz, hogy nem lesz elég... Van tea, meg nem tudom, mik, majd ő elmondja, ez a dolga.

2018. máj. 15. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!