Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit illik baráti párként adni...

Mit illik baráti párként adni az újdonsült mamának és babának?

Figyelt kérdés

Nem rég ismerjük a pár. Kb fél éve, de elég jó viszony alakult ki. Rendszeresen összejárunk, segítünk egymásnak. A nagyobb fiúkra amíg születik a picike mi fogunk vigyázni. Mit illik ajándékozni az anyukának éy a babának? Mikot illik? A korházba nekünk illik bemenni vagy csak pár hét után majd hozzájuk menyjünk látogatóba. Bocsi, hogy ha hülyeségeket kérdezek, de nekem nem nagyon van kisebb rokonom se, szóval teljesen tapasztalatlan vagyok.

22N

2014. nov. 13. 08:03
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem azt, hogy a kórházba bemenjetek-e, kérdezzétek meg a párjától a szülés utáni nap, ő akkor már jól meg tudja ítélni. Ha azt mondja ne, akkor szerintem 2-3 hetet várjatok, közben persze telefonon érdeklődhetsz hogy vannak.

Ajándékba nem is a "mit" inkább az összeg szerintem - annyiért ami nem vág titeket földhöz, de nem is zavarba ejtő. Ha még idén születik, én vennék pl. egy First Christmas feliratú ruhát :) Meg pelenka az, ami nem lehet túl sok egy baba mellett ;)

2014. nov. 13. 08:07
 2/10 anonim ***** válasza:
ha ennyire jó barátságban vagytok úgy gondolom bemehettek picit a kórházba is majd meglátogatni, biztos örülni fog nektek az anyuka :) miután hazajön 1-2 hetet várnék, hogy had menjen a család-rokonság... ilyenkor nagyon fárasztó az anyukának a sok vendég... hogy mit vegyetek? bármit! komolyan! egy csomag pelenka, popsitörlő, kis ruha, bármilyen kis játék.. hidd el akármit viszel mindennek örülni fog! :) de tudod mit? a legegyszerűbb ha megmondod neki a kórházban mikor meglátogatjátok, hogy nem akarod majd otthon zavarni, ezért majd szóljon ő neked mikor mehettek látogatóba... :)
2014. nov. 13. 08:09
 3/10 A kérdező kommentje:
a kismama mára van kiírva. És ha bemegyünk a kórházba akkor ár oda illik vinni az ajándékot vagy majd amikor már otthon lesznek? Összegben nem nagyon gondolkodtunk. Mondjuk kb egy rugdalózóra gondoltam meg valamire még mellé. Tényleg mi az aminke ilyenkor örül egy kismama?
2014. nov. 13. 08:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Azt h a kórházba bemehettek azt mindenképp tőlük kérdezzétek meg. Nem mindenki szereti ha bemennek. Én ezeknek az ajándékoknak örültem: pelenka, popsitörlő ezeknek bármikor örültem. Ruhának annyira nem mert nem biztos h ugyanaz tetszik, na meg az amúgy is volt bőven. Még a csörgő ilyen kis játékoknak örültem. Anyukának a kedvenc süti, csoki sztem.
2014. nov. 13. 08:17
 5/10 anonim ***** válasza:

kórházba gyümölcslevet esetleg valami kis desszertet, de ennyit semmi mást tényleg!

hidd el mindennek örül egy kismama.. nekem 7 hónapos a kisfiam, én egy csomag popsitörlőnek ugyanúgy örültem mint egy ruhának, játéknak... :)

2014. nov. 13. 08:18
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha bementek akkor illik akkor vinni legalábbis sztem.
2014. nov. 13. 08:20
 7/10 anonim ***** válasza:
kismamanak SZűRT gyumilevet lehet vinni tej miatt jot tesz, esetleg valami kekszet mast felesleges. ajandekot majd ha mentek szerintem akkor, a korhazba utban lenne. mi jo minosegu pelenkat kaptunk es nagyon orultunk mert minden mast mi megvettunk az meg fogyoeszkoz :) torlokendo, rugdalozo is jo otlet csak akkor minimum 62-68 ast vegyel hogy ne nolje ki 3 het alatt.
2014. nov. 13. 08:22
 8/10 anonim ***** válasza:
kórházba az ajándékot? persze mindenhol (és család függő is) ez a szokás, de az én környezetemben rokonságban-baráti körben rengeteg baba van, a kórházba mindenki csak gyümölcs-üdítő-desszertet vitt, amikor látogatóba mentünk hozzájuk akkor vittük (vitte mindenki) az ajándékot... bár igazából szerintem teljesen mindegy mikor viszitek, hidd el nem ezen fog az anyuka agyalni hogy miért nem vittél neki oda ajándékot.. ez a legkevésbé sem érdekli :)
2014. nov. 13. 08:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Korhazba ajandekot ne vigyel. Ha ti vigyaztok a nagyra akkor gondolom h be kellene ot vinni, n? de ezt mindenkepp vele beszeld meg! Ajandeknak, ha ilyen aprosagot akarsz akkor rgy viccesebb feliratu kis body vagy rugi az jo, mindig kell. Pelus is mindig kell, esetleg popsitorlo. Anyukanak meg valami finomsagot vinnek, en mondjuk a fottkajanak orultem a legjobban az elso hetekben, de a csoki is eletet tud menteni:-D.
2014. nov. 13. 09:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Kérdezzétek meg az anyukát, hogy szívesen lát-e titeket a kórházban. Én a kórházban a gyümölcslének, banánnak és a termoszban hozott forró tejeskávénak örültem legjobban. A tárgyi ajándékokat célszerűbb otthonra vinni, mert csomó cucc van így is a kórházban, csak a baj van vele. Az otthoni babalátogatóba jó egy kis body (abból sosem elég), popsitörlő, rágóka a babának, mamának meg ennivaló, én annak örültem legjobban, de komolyan :-)
2014. nov. 13. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!