Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor illik visszakérni a...

Mikor illik visszakérni a kölcsönadott babaholmikat?

Figyelt kérdés

Férjem egyik kolléganője szülni fog, most decemberben. Mivel ki van centizve a pénzük rengeteg dolgot kölcsönadtam, babaruhát is nagyon sokat, főleg 0-6 hónapos korig, de van benne pár nagyobb méret is.

Mi jövőhónapban tervezzük, hogy nekilátunk a tesónak. Ha mondjuk összejön elsőre, mint a fiam, szerintetek hanyadik hónapban nem ciki már visszakéregetni a holmikat? Nyilván a 8.-ig nem várnék, mert látnom kell,hogy mi van, mi nincs stb.

2014. nov. 10. 14:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Szólj neki, hogy ti is tervezitek a babát. Ha az ő gyerekük kinőtte valamelyik ruhát, akkor azt legyen kedves visszaadni.
2014. nov. 10. 14:07
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mondd meg neki, hogy ha kinőtte a gyereke, szeretnéd visszakapni! Mi így csináljuk a barátnőmmel, sógornőmmel.
2014. nov. 10. 14:09
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi! De azért szülés után várjak vele egy hónapot? Mármint az ő szülése után.
2014. nov. 10. 14:12
 4/15 anonim ***** válasza:
76%
Ezt előre nem beszéltétek meg? Én két hét múlva szülök, rengeteg ruhát kaptunk kölcsön, de nekem egyértelmű, hogy ahogy kerül le róla, már adom is vissza, ráadásul mosva-vasalva. Akkor is így tennék, ha a kölcsönadók nem terveznék a gyereket, de egyébként ők is tervezik. Szerintem ne neked legyen ciki visszakérni, annak ciki, akitől kérni kell.
2014. nov. 10. 14:17
 5/15 anonim ***** válasza:
76%
Ezt nem kell visszakérni, maguktól kellene visszaadniuk, ahogy kinövi a baba. Ez persze a gyakorlatban nem mindig működik.
2014. nov. 10. 14:35
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszi!

Csak azt beszéltük meg,hogy nekünk is fog még kelleni. Bár akkor még úgy volt,hogy kb. félév múlva fogunk bele a tesó összehozásába. Csak előrébb hoztuk! :)

2014. nov. 10. 14:36
 7/15 anonim ***** válasza:
70%
Én pozitív teszt után kérném vissza. Csak annyit mondanék, hogy hamarosan nekünk is szükségünk lesz rá.
2014. nov. 10. 14:38
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen, csak amikor én kb. pozit tesztelek (már,ha elsőre összejön, mint a fiunk), ő kb. akkor fog szülni. Az meg kicsit ciki,hogy még szinte alig bújt ki a baba, én már szólok a holmikért! Vagy nem az?
2014. nov. 10. 14:50
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, csak ha mondjuk januárban pozitívat tesztel a kérdező, akkor a kolléganő gyereke még mindig csak két hónapos lesz. Szerintem hordhatná még a ruhákat.

Én a pozitívkor annyit mondanék, hogy nekünk is belátható időn belül kell, szépen fokozatosan adogassa vissza, hogy lássam, mi van készleten.

2014. nov. 10. 14:51
 10/15 anonim ***** válasza:
85%
Adtal neki 0-6hos ruhakat es visszakerned mikor a babaja 1 honapos, mert te egy honapos terhes vagy?? Ez nagyon gaz, es onzo is!! mond meg h ha kinotte a pici akkor kuldje vissza, ennyi. Lesz koztuk majdnem egy ev, nehogy mar ne tudd nelkulozni a terhesseged mondjuk 7. honapjaig.. addigra neki mar ugyse kell, m kinovi.
2014. nov. 10. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!