Újdonsült Anyukák, nagyon anyás babával! Nektek nem óriási erőfeszítés mindig csinosnak és ápoltnak lenni?
Nem, nem megy flottul, de néha ki sem merem mondani, mert a titti-fitti szupercsini anyukák kikaparják a szemem műkörömmel. :)
Nyugi, nincs itt baj.
Az ember megpróbálja, persze. Én sem akarok úgy kinézni mint egy dög, de néha pont nincs időm, illetve kedvem magamra. Amennyire lehet rendben tartom magam.
Hát ez van. Tökéletlen vagyok, de azért nem büdös. :D
Egyetértek az elsővel, ehhez kell segítség. Nekem szerencsére van: anyósom vagy 2ig dolgozik, vagy 11re megy; apukám vezető beosztásban van és itt dolgozik a közelben, ha időben egyeztetünk tudja úgy alakítani a napját, hogy az unokájával legyen.
De bevallom, ezeket az alkalmakat néha pihenésre vagy takarításra, főzésre használom :-) Egyébként a fenti felsorolásból nálam a köröm és a smink kimarad.
Torna: kelek reggel 5:30kor, 6kor nyit a terem, 1 óra torna, zuhanyzás és találkozó a férjemmel és a lányunkkal a villamosnál, ahonnan a férjem megy dolgozni. Néha nehéz és a férjem nélkül nem menne, de megéri :-) Ráadásul nagyon jót tett az ő kettejük kapcsolatának is.
Figyi, nekem még a kicsit nagyobb, nem anyás gyerekeim mellett is nehéz sokszor :)
Bár ez néha a lustaság miatt van, mert most is mehetnék akár szemöldököt szedni, de inkább itt ülök és koptatom a (mű)körmeimet :) Már lassan 1 éve, hogy körmöshöz járok, havonta ráhúzatok 1 réteg zselét, így egész hónapban nem kell vele foglalkoznom. Előtte kiidegelt, hogy akármennyit foglalkoztam vele, mindig gáz volt a körmöm és sokszor húsba vágóan beszakadt.
A szemöldökömet 2 hetente gyantáztatom kozmetikussal és havi 1x be is festi.
Fodrászhoz 2-3 havonta járok, eddig melíroztattam, de most szerintem csak festetni fogom, gyönyörű csokoládébarnára :)
Szőrtelenítés: 3 hetente magamnak gyantázom a lábam, a hónaljammal és a bikinivonalammal pedig IPL szőrtelenítésre járok (kupont vettem rá, össz. 10e Ft volt 5-5 alkalom), úgyhogy jelenleg borotválom igény szerint.
A puha sarok nem jön össze, akármennyit is reszelem/reszeltetem, kenegetem stb, mindig bőrkeményedéses és ki van száradva, úgyhogy repedtsarkú vagyok :))
Szerintem összesen kb. napi 1 óra kell, hogy minden tuti legyen. Ezt próbáld meg több részletben megoldani, más megoldás gondolom most nincs. Mekkorák a picik? Ha még van csecsemő, akkor pihenőszékben talán elvan egy fél órát, legalábbis nekem elvoltak, amíg pl. hajat mostam. A nagyobbak meg imádnak "segíteni", pl. sminkelés közben szoktam nekik adni pl. púderecsetet, fésűt, hajcsatot, azzal elbohóckodnak, amíg végzem :)
Az edzés sajnos nekem sem jön össze, de ez is inkább csak lustaságból, ill. néha elmegyek futni úgy, hogy a nagy bringázik mellettem, így legalább együtt vagyunk egy kicsit.
Puha sarokra a legegyszerűbb megoldás, ha az ember zárt (sarkú) cipőben jár és zuhanyozás alatt bedugaszolja a lefolyót.
Szőrtelenítés, manikűr és hasonlók, no meg torna, este vagy hajnalban, amíg a gyerek alszik. Fodrászhoz viszont kell egy felvigyázó (apa).
Egyébként inkább az az óriási erőfeszítés, hogy kedvem legyen ezekhez, amikor csak eldőlnék végre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!