Illik mindenkit visszahívni szülinapi zsúrra, akik meghívták egyik vagy másik gyermekemet?
Nagy gondban vagyok. Két gyermekem van. Az egyik tavaly novemberben volt 4éves. A másik március végén lesz 7.
A nagynak szeretnék tartani egy szülinapi bulit itthon nálam.
Ti mit tennétek az alábbi két esetben?
1. Tavaly októberben meghívták mindkét gyerekemet egy kisebbik ovistárs szülinapi bulijára, aki akkor töltötte a 4. évét. Ő a kisebbik gyermekemmel van jóban, játszanak, a naggyal nem szokott. A bulin csak kicsik voltak, a nagyobb gyermekem egyedül volt, de azért el tudott lenni.
Őt nem hívnám meg. (ti? lenne sértődés szerintetek?)
2. Bonyolultabb. Szintén tavaly novemberben volt az 5. szülinapja és a McDonalds-ban tartották, ahová szintén meg volt hívva mindkét gyermekem. Ő is a kisebbik gyermekem barátja, vele játszik legtöbbször, de már itt elő fordul, hogy néha a naggyal is. Ő jóban van azzal a gyerekkel, akit viszont meghívtam a buliba, mert annak a testvére is nagy,(elballagott) ő is jön, jó barátja nagyobbik gyermekemnek, a kisebbik meg a kisebbikemnek.
Őt se hívnám meg. (ti? lenne sértődés?)
Így is 7-t tudtam meghívni. férjem szerint ez se kevés.
Tudnátok tanácsot adni? Köszönöm!
Utolsó, már megbocsáss, de hogy te milyen bunkó vagy!
Azt a kettőt nem kihagyni szeretném, hanem a kisebbik fiamhoz hivni, aki a barátjuk.
Azért nézzük már meg a másik gyerek szülője szemszögéből is (lehet írták, 3. oldalig olvastam el a válaszokat). Ha az én gyerekemet hívnák meg a kis barátja nagyobb tesójának a szülinapjára, nem biztos, hogy örülnék, valszeg nem is vinném el, egyrészt pont azért, mert feltételezném, hogy csak kényszerűség a meghívás, másrészt vegyek ajándékot több ezerért (mert illik) egy úgymond idegen gyereknek (nem ismerem, nem tudom, minek örülne).
Én a helyedben meghívnám a nagy barátait pl. szombatra, vasárnapra meg a 2 másik gyereket, "morzsaparty"ra. Elmondanám a szülőknek, hogy kicsi a lakás és nem tudom egyszerre vendégül látni őket, de szívesen látnád másnap egy kis morzsapartyra a gyerekeket
Dehogy hívnám meg őket. Túl van ez itt ragozva, fura anyukák írnak ide az is biztos.
Illik nem illik - ezzel amúgy se foglalkoznék. A gyerek szúlinapja, azt hív meg, akit szeretne. Egy hét éves pont el tudja dönteni. És ha az én gyerekem olyan népszerű, hogy tíz szülinapra hívják, de mi csak 6 főt tudunk finanszírozni, olyan is van. És persze olyan is, hogy valaki szívesen elmegy a szülinapokra, neki pedig nem rendeznek. Felénk ebből nincs sértődés.. de kistesókat meghívni ebben az esetben majd a kisebbik szülinapjára várható, de el nem várható akkor sem.
A kérdező, ugye nem itt a kommentek alapján döntesz? Sok itt a fura válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!