Akiknél az egyik szülő vegetáriánus, a másik pedig nem, hogy alakultak a gyerekek étkezési szokásai? Esznek húst?
Ilyen esetben feltétlen a gyerekekre bíznám, mit akarnak megenni és mit nem - ugyanis igen eltérö, kinek mire van szüksége, és ezt a gyerekek még érzik, ha van lehetöségük szabadon választani.
Ha a gyerek egyébként változatos ételeket kap, akkor semmi baja sem lesz attól, hogy húst/halat nem eszik, a szükséges fehérjéket tojással, tejtermékkel mindenképpen meg tudja kapni.
Én nem erőltetném a húst/halat ha nem szereti/nem akar, nézz utána, hogy a vasat/B12 vitamint mivel tudjátok helyettesíteni.
Bár ha a férjed vegetáriánus akkor valószínűleg ezen a téren már tapasztalak vagytok. Tojást és tejterméket eszik (eleget) amúgy?
Az erőltetésnek valószínűleg csak még nagyobb elutasítás és vita lenne a vége. Anyukám mikor ennyi idős volt és a nagymamája ragaszkodott hogy megegye a sárgabab főzeléket, az lett az eredménye hogy kihányta és soha többé nem volt hajlandó enni. Anyósomnak meg mindig egy kanálnyit kellett ennie pudingból hetente pedig utálta, ő úgy oldotta meg hogy kiment a wc-re és kiköpte ...és azóta se szereti/eszi.
Annyit tehetsz még, hogy havonta/ pár havonta rákérdezel, hogy megkóstolja-e.
"Abban meg én is hiszek, hogy a gyerekek tudják mi kell nekik."
Hát ebben teljesen igazad lehet.
Én is sejtem, hogy ha diós sütit kívánok csokoládé mázzal, akkor magnézium, vagy kálcium hiányom lehet.
Ha meg a céklát, akkor lehet a vasat kívánom belőle?
Szóval a változatos táplálkozással úgy gondolom, hogy mindent meg lehet szerezni a D3 vitaminon kívül.
Ezt a D vitamint - főleg a téli hónapokban - táplálék kiegészítő vitaminkészítmény formájában külön odafigyeléssel kell bevinni.
Én nem eszek, szinte csak minimálisat - kéthavonta mondjuk 2-3 csirkeszárny kész -, a férjem húsevő :D
A gyerek is eszik húst, hisz apjától látja, annyi hogy tőlem kérdezgeti, hogy miért nem eszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!