Illik mindenkit visszahívni szülinapi zsúrra, akik meghívták egyik vagy másik gyermekemet?
Nagy gondban vagyok. Két gyermekem van. Az egyik tavaly novemberben volt 4éves. A másik március végén lesz 7.
A nagynak szeretnék tartani egy szülinapi bulit itthon nálam.
Ti mit tennétek az alábbi két esetben?
1. Tavaly októberben meghívták mindkét gyerekemet egy kisebbik ovistárs szülinapi bulijára, aki akkor töltötte a 4. évét. Ő a kisebbik gyermekemmel van jóban, játszanak, a naggyal nem szokott. A bulin csak kicsik voltak, a nagyobb gyermekem egyedül volt, de azért el tudott lenni.
Őt nem hívnám meg. (ti? lenne sértődés szerintetek?)
2. Bonyolultabb. Szintén tavaly novemberben volt az 5. szülinapja és a McDonalds-ban tartották, ahová szintén meg volt hívva mindkét gyermekem. Ő is a kisebbik gyermekem barátja, vele játszik legtöbbször, de már itt elő fordul, hogy néha a naggyal is. Ő jóban van azzal a gyerekkel, akit viszont meghívtam a buliba, mert annak a testvére is nagy,(elballagott) ő is jön, jó barátja nagyobbik gyermekemnek, a kisebbik meg a kisebbikemnek.
Őt se hívnám meg. (ti? lenne sértődés?)
Így is 7-t tudtam meghívni. férjem szerint ez se kevés.
Tudnátok tanácsot adni? Köszönöm!
Eléggé. Èn így màr el sem vinném a gyerekem, és nem hívnám meg többet :) a csoportban volt ilyen, és sértődés lett belőle. Jogosan. Mert aki az első x csapatban van, hú de jó, de aki a másodikban, az okkal gondolja azt, amit :)
Az én lányom megkapta az egyik anyukától, hogy nem bír el, csak 3 gyerekkel, így nem hívják meg. Onnantól én sem, pedig 2 szülinap zsinórban játszóházas móka volt, a kislány pedig sírógörcsöt kapott mindkétszer. Az enyémnek is rosszul esett, amikor az anyuka neki mondta. Mert ha nekem, az oké, elsikálom a lányom előtt, de így...
7 éves gyerek zsúrjára nem hívnék 4 eveseket. Ez a gyerekedről szól, nem az anyucik közötti harcokról meg like-vadászatról!
KÉRDEZD MEG A SZÜLINAPOST.
Aki azt írta hogy hívja meg őket a kérdező hogy példát mutasson:
mégis milyen példát?? A felnőttvilág képmutató példáját? Hívjuk meg xy-t hogy az anyja ne szóljon be? Holott nem saját magáért hívták meg a 7 évest hanem kényszerből (mondjuk ekkora korkülinél már nem is vinném a testvért mert tudnám hogy nem igazából hivják csak mert testvér..)
Ne csessz ki a gyerekeddel hogy a saját zsúrján ovisokat hívsz hogy anyucikáik sértődését elkerüld. Ha intelligensek, megértik! Amúgy honnan tudja meg az ovis kistesó ovispajti anyukaja hogy a nagyfiadnak zsúrja volt?! (ez csak zárójeles kerdés)
De itt alapvetően a nagyobb gyerkő barátai lennének jelen, és két kisebb, akik mellesleg az ovis kistesó barátai, és tök jól éreznék magukat, valamint a kistesónak is lennének pajtijai.
Itt két 4-5 év forma gyerkőcről vitázunk.
Kérdező, nem opció a játszóházas szülinapozás?
játszóház tavaly volt, most itthon szeretném, mert van egy kisbabám is. Így nekem most kényelmesebb.
Az oviban az anyukák jóban vannak egymással, és én is velük. Semmilyen konfliktust nem szeretnék.
a kettéosztást úgy értettem, hogy egyik helyen 5 fő, másik helyen is kb. 5 fő. Ez miért ciki?
tök nem tudom, hogy mit csináljak
ha nem maradnának itt a szülők, akkor tökre elbírnék velük, de így.. tök nem tudunk majd megmozdulni.
Viszont a nagyobb gyermekemnek megígértem.
Az a baj, hogy itt az oviban mindenhova hívják őket, mert valahogy pont jól helyezkednek ügyileg, és most "iszom a levét", mert sokat kell visszahívni.
Viszont egyik anyukával sem vagyok rosszban, szeretek velük dumcsizni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!