Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Illik mindenkit visszahívni...

Illik mindenkit visszahívni szülinapi zsúrra, akik meghívták egyik vagy másik gyermekemet?

Figyelt kérdés

Nagy gondban vagyok. Két gyermekem van. Az egyik tavaly novemberben volt 4éves. A másik március végén lesz 7.

A nagynak szeretnék tartani egy szülinapi bulit itthon nálam.

Ti mit tennétek az alábbi két esetben?

1. Tavaly októberben meghívták mindkét gyerekemet egy kisebbik ovistárs szülinapi bulijára, aki akkor töltötte a 4. évét. Ő a kisebbik gyermekemmel van jóban, játszanak, a naggyal nem szokott. A bulin csak kicsik voltak, a nagyobb gyermekem egyedül volt, de azért el tudott lenni.

Őt nem hívnám meg. (ti? lenne sértődés szerintetek?)

2. Bonyolultabb. Szintén tavaly novemberben volt az 5. szülinapja és a McDonalds-ban tartották, ahová szintén meg volt hívva mindkét gyermekem. Ő is a kisebbik gyermekem barátja, vele játszik legtöbbször, de már itt elő fordul, hogy néha a naggyal is. Ő jóban van azzal a gyerekkel, akit viszont meghívtam a buliba, mert annak a testvére is nagy,(elballagott) ő is jön, jó barátja nagyobbik gyermekemnek, a kisebbik meg a kisebbikemnek.

Őt se hívnám meg. (ti? lenne sértődés?)

Így is 7-t tudtam meghívni. férjem szerint ez se kevés.

Tudnátok tanácsot adni? Köszönöm!

2018. febr. 13. 09:28
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:
nah, ne vegyétek már a fejemet! próbálok mindenkinek a lehető legjobban megfelelni, nem könnyű, higgyjétek el
2018. febr. 13. 14:25
 32/53 A kérdező kommentje:
És ha kettéosztanám? Vagy az már tényleg nagyon ciki?
2018. febr. 13. 14:26
 33/53 anonim ***** válasza:
62%

Eléggé. Èn így màr el sem vinném a gyerekem, és nem hívnám meg többet :) a csoportban volt ilyen, és sértődés lett belőle. Jogosan. Mert aki az első x csapatban van, hú de jó, de aki a másodikban, az okkal gondolja azt, amit :)

Az én lányom megkapta az egyik anyukától, hogy nem bír el, csak 3 gyerekkel, így nem hívják meg. Onnantól én sem, pedig 2 szülinap zsinórban játszóházas móka volt, a kislány pedig sírógörcsöt kapott mindkétszer. Az enyémnek is rosszul esett, amikor az anyuka neki mondta. Mert ha nekem, az oké, elsikálom a lányom előtt, de így...

2018. febr. 13. 14:30
 34/53 anonim ***** válasza:
72%

7 éves gyerek zsúrjára nem hívnék 4 eveseket. Ez a gyerekedről szól, nem az anyucik közötti harcokról meg like-vadászatról!

KÉRDEZD MEG A SZÜLINAPOST.

2018. febr. 13. 14:35
 35/53 anonim ***** válasza:
87%

Aki azt írta hogy hívja meg őket a kérdező hogy példát mutasson:

mégis milyen példát?? A felnőttvilág képmutató példáját? Hívjuk meg xy-t hogy az anyja ne szóljon be? Holott nem saját magáért hívták meg a 7 évest hanem kényszerből (mondjuk ekkora korkülinél már nem is vinném a testvért mert tudnám hogy nem igazából hivják csak mert testvér..)

Ne csessz ki a gyerekeddel hogy a saját zsúrján ovisokat hívsz hogy anyucikáik sértődését elkerüld. Ha intelligensek, megértik! Amúgy honnan tudja meg az ovis kistesó ovispajti anyukaja hogy a nagyfiadnak zsúrja volt?! (ez csak zárójeles kerdés)

2018. febr. 13. 14:40
 36/53 anonim ***** válasza:
72%
Egyébként kicsit sok itt a fura anyuka. Ennyien nem a gyereketek ünnepèt nezitek hogy ő kit akar, hanem hogy mit szól az ovis anyuka?
2018. febr. 13. 14:45
 37/53 anonim ***** válasza:
75%

De itt alapvetően a nagyobb gyerkő barátai lennének jelen, és két kisebb, akik mellesleg az ovis kistesó barátai, és tök jól éreznék magukat, valamint a kistesónak is lennének pajtijai.

Itt két 4-5 év forma gyerkőcről vitázunk.

Kérdező, nem opció a játszóházas szülinapozás?

2018. febr. 13. 14:48
 38/53 anonim ***** válasza:
83%
A 7 éves szülinapja RÓLA szól. A 4-5 éves kistesó pajtiknak nincs ott a helye szerintem.
2018. febr. 13. 14:50
 39/53 A kérdező kommentje:

játszóház tavaly volt, most itthon szeretném, mert van egy kisbabám is. Így nekem most kényelmesebb.

Az oviban az anyukák jóban vannak egymással, és én is velük. Semmilyen konfliktust nem szeretnék.

a kettéosztást úgy értettem, hogy egyik helyen 5 fő, másik helyen is kb. 5 fő. Ez miért ciki?

tök nem tudom, hogy mit csináljak

ha nem maradnának itt a szülők, akkor tökre elbírnék velük, de így.. tök nem tudunk majd megmozdulni.

Viszont a nagyobb gyermekemnek megígértem.

Az a baj, hogy itt az oviban mindenhova hívják őket, mert valahogy pont jól helyezkednek ügyileg, és most "iszom a levét", mert sokat kell visszahívni.

Viszont egyik anyukával sem vagyok rosszban, szeretek velük dumcsizni

2018. febr. 13. 15:06
 40/53 anonim ***** válasza:
75%
Nincs helye egyébként, az tény. De ha előzôleg evitte úgy a kérdező a gyerkőcét, hogy ment a tesó is, mert meghívták, ami egy szép gesztus, akkor ezt illik igenis viszonozni. Vagy itt mindenki csak vinné tesóstól ha úgy szól a meghívás, de viszonozni már ne, ugye?! 😏
2018. febr. 13. 15:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!