Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Illik mindenkit visszahívni...

Illik mindenkit visszahívni szülinapi zsúrra, akik meghívták egyik vagy másik gyermekemet?

Figyelt kérdés

Nagy gondban vagyok. Két gyermekem van. Az egyik tavaly novemberben volt 4éves. A másik március végén lesz 7.

A nagynak szeretnék tartani egy szülinapi bulit itthon nálam.

Ti mit tennétek az alábbi két esetben?

1. Tavaly októberben meghívták mindkét gyerekemet egy kisebbik ovistárs szülinapi bulijára, aki akkor töltötte a 4. évét. Ő a kisebbik gyermekemmel van jóban, játszanak, a naggyal nem szokott. A bulin csak kicsik voltak, a nagyobb gyermekem egyedül volt, de azért el tudott lenni.

Őt nem hívnám meg. (ti? lenne sértődés szerintetek?)

2. Bonyolultabb. Szintén tavaly novemberben volt az 5. szülinapja és a McDonalds-ban tartották, ahová szintén meg volt hívva mindkét gyermekem. Ő is a kisebbik gyermekem barátja, vele játszik legtöbbször, de már itt elő fordul, hogy néha a naggyal is. Ő jóban van azzal a gyerekkel, akit viszont meghívtam a buliba, mert annak a testvére is nagy,(elballagott) ő is jön, jó barátja nagyobbik gyermekemnek, a kisebbik meg a kisebbikemnek.

Őt se hívnám meg. (ti? lenne sértődés?)

Így is 7-t tudtam meghívni. férjem szerint ez se kevés.

Tudnátok tanácsot adni? Köszönöm!

2018. febr. 13. 09:28
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:

köszönöm.

a fenti két gyermek amúgy a kisebbik gyerekem szülinapjára lenne meghívva, mert jobban ő hozzá tartoznak.

így is meg kell hívnom a nagyobbikhoz?

2018. febr. 13. 10:27
 12/53 anonim ***** válasza:
100%

A kicsi szülinapjára a kicsi barátait, a nagy szülinapjára a nagy barátait hívnám meg.

A kicsi szülinapjára nem hívnám meg a nagy barátját, majd őt visszahívjátok a nagy szülinapjára, és fordítva.

Ha valamelyik családdal jóban vagytok és belefér a költségvetésbe és helyigénybe, akkor a barátok testvérét is be lehet vállalni, de szerintem ezt senki nem várja el, ahogy mi sem (nálunk pl. több soktestvéres is van barátok között, nem is férnénk el vagy nem tudnánk kifizetni mindenkinek még 1-2-3 játszóházi belépőt vagy csak szemmel tartani 10 helyett 25 gyereket). Baráti körben (bölcsi, óvóda, iskola...) néha rákérdeznek, jöhet-e a tesó is (jellemzően, ha nincs kire bízni és messze laknak, hogy forduljanak, plusz külsős helynél ilyenkor normálisan fel is ajánlják rögtön, hogy fizetik és vigyáznak rá).

2018. febr. 13. 10:30
 13/53 A kérdező kommentje:

szóval mindkét gyermek a kisebbik gyermekem barátai.

Nem a gyagyobbiké.

2018. febr. 13. 10:30
 14/53 anonim ***** válasza:
58%
Igen, mivel ők is meghívták a te nagyobbik gyerkőcödet is.
2018. febr. 13. 10:31
 15/53 anonim ***** válasza:
100%

Mi csak azt hívjuk el, akit a lányom látni szeretne a bulijában. Akinek tesója van, az nem hozza el és nem is hívtunk el mindenkit aki meghívta a lányomat a szülinapi bulijára.

Szerintem ebből nem kéne nagy ügyet csinálni. A gyerek is el tudja dönteni hogy ki az akivel szívesen játszik.

2018. febr. 13. 10:31
 16/53 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük az elején.

A gyereked 7 éves. El tudja dönteni, kiket akar meghívni, kérdezd meg! Ha az általad sorolt kettőt nem mondja, akkor egyértelmű.

Amúgy a tesókat kényszerűségből szokták meghívni, nem szívjóságból. Szóval az ovis kistesoja ovispajtiját nem kell meghívnod de TUTI hogy a 7 évesed sem fogja sorolni őt a vágyott vendegei listáján.

Miért olyan bonyolult ez?!

2018. febr. 13. 11:02
 17/53 A kérdező kommentje:
az a "baj" hogy mindkét gyerkőc csak azért hívta meg a nagyobbik gyermekemet is a bulijukba, mert egy ovis csoportba járnak és ugye, hogy nézne ki, hogy az egyik ott van, a másik meg nincs.
2018. febr. 13. 11:30
 18/53 A kérdező kommentje:

16: még véletlenül sem szeretném, hogy az érintett szülők megharagudjanak.

és igen, ahogy írtad, kényszerűségből volt a nagyobb meghívva.

a kisebbik bulijába mindkettő gyerkőc ott lenne, ez természetes.

nehéz szitu

2018. febr. 13. 11:31
 19/53 A kérdező kommentje:

nagyon eltérő válaszokat adtatok, remélem az utolsó pár kommentem elfogadható érv lenne arra, hogy miért nem hívom meg őket.

Ha meg tényleg meg illik, akkor nincs mese, meg kell

2018. febr. 13. 11:34
 20/53 anonim ***** válasza:
89%
szerintem meg a béke kedvéért hivd meg őket, tényleg 2 tortaszelet nem oszt nem szoroz....
2018. febr. 13. 11:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!