Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Illik mindenkit visszahívni...

Illik mindenkit visszahívni szülinapi zsúrra, akik meghívták egyik vagy másik gyermekemet?

Figyelt kérdés

Nagy gondban vagyok. Két gyermekem van. Az egyik tavaly novemberben volt 4éves. A másik március végén lesz 7.

A nagynak szeretnék tartani egy szülinapi bulit itthon nálam.

Ti mit tennétek az alábbi két esetben?

1. Tavaly októberben meghívták mindkét gyerekemet egy kisebbik ovistárs szülinapi bulijára, aki akkor töltötte a 4. évét. Ő a kisebbik gyermekemmel van jóban, játszanak, a naggyal nem szokott. A bulin csak kicsik voltak, a nagyobb gyermekem egyedül volt, de azért el tudott lenni.

Őt nem hívnám meg. (ti? lenne sértődés szerintetek?)

2. Bonyolultabb. Szintén tavaly novemberben volt az 5. szülinapja és a McDonalds-ban tartották, ahová szintén meg volt hívva mindkét gyermekem. Ő is a kisebbik gyermekem barátja, vele játszik legtöbbször, de már itt elő fordul, hogy néha a naggyal is. Ő jóban van azzal a gyerekkel, akit viszont meghívtam a buliba, mert annak a testvére is nagy,(elballagott) ő is jön, jó barátja nagyobbik gyermekemnek, a kisebbik meg a kisebbikemnek.

Őt se hívnám meg. (ti? lenne sértődés?)

Így is 7-t tudtam meghívni. férjem szerint ez se kevés.

Tudnátok tanácsot adni? Köszönöm!

2018. febr. 13. 09:28
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:

helyezkednek barátügyileg - elírtam

és igen, ezt muszáj lesz alaposan átbeszélnem este a szülinapossal

2018. febr. 13. 15:07
 42/53 A kérdező kommentje:
VISZONOZNÁM, csak a kistesó buliján, akinek alapból is a barátai.
2018. febr. 13. 15:08
 43/53 anonim ***** válasza:
75%

A meghívott tesóját illik meghívni, de a Te tesód barátait nem hiszen ők is csak a mondatom első része miatt hívtak el.

Én nagyon hülyén érezném magam, ha a 3 éves fiamat meghívnà a 9 éves lanyom barátnője a zsúrjára, csak hogy "visszahívja", mert anno a 3 éves ovis szülinapon ő is itt volt mert az anyukája nem akarta otthon hagyni egyedül (ami evidens)

Gondolkodjatok már kicsit.

2018. febr. 13. 15:15
 44/53 anonim ***** válasza:
24%

"Iszom a levét"

"Viszonoznàm"

Értem én csak fel nem fogom, hogy ha tudod hogy viszonoznád ne nem szívesen, hanem csak mert muszáj, akkor miért vitted el a gyereket ennyi buliba? 😞

2018. febr. 13. 15:23
 45/53 anonim ***** válasza:
76%
Mert akkor nem lenne most gond, hogy ki hívj meg, teljesen egál lenne.
2018. febr. 13. 15:24
 46/53 A kérdező kommentje:

azért vittem el, mert meghívták. Hogy nézett volna ki, ha az egyiket viszem, a másikat meg nem. Mit mondtam volna, hogy hiába vagy meghívva, téged nem viszlek, mert a te bulidon nem fogjuk őt meghívni?

ez nem ilyen egyszerű

köszönöm amúgy a válaszokat.

továbbra sem tudom, hogy mi legyen, de estére szerintem talán okosabb leszek remélem

2018. febr. 13. 15:37
 47/53 A kérdező kommentje:

33: egyenrangú csoportok lennének.

a meghívottak között van két elballagó barátja és annak két testvére. ők lennének az első csoportba, ők az iskolások és testvérei.

a másik napon lennének az oviba járó barátai, ahová jönnének a fenti kettő gyermek is.

esetleg így?

2018. febr. 13. 15:42
 48/53 A kérdező kommentje:
amúgy a fenti két gyermekkel tényleg nem játszik a nagy, csak a kicsi. tényleg más korosztály, ahogy írta az egyik szülő itt
2018. febr. 13. 15:46
 49/53 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Ha ilyen baráti a viszony a többi gyerek szüleivel, kérdezd meg őket, mit gondolnak (mármint a szóban forgó két gyerkőc anyukáira gondoltam). Elmondhatod nekik, hogy dilemmázol, tudod, hogy úgy lenne illő, hogy a gyerekeiket is meghívd, hiszen ők is meghívták a te nagyobb fiad. De ősszel tartjátok a kisebb fiad buliját, oda hívnád inkább szívesen, hiszen az lenne az ő korosztályuk, az ő társaságuk.

Így legalább érzik a szülők, hogy figyelmesen szeretnél eljárni, nem pusztán bunkóságból hagyod ki a két kisfiút, és az ő szüleik is elmagyarázhatják nekik otthon, hogy most nem, de ősszel ott lehetnek a kisebb fiad bulijában.

Ha jó a kapcsolat, nyugodtan lehetsz őszinte. Lehet, hogy kapásból azt mondanák, hogy köszi, kedves vagy, de úgysem menne szívesen Pistike, ő már nagy a 4 évesekhez. Légy őszinte, abból nem lehet baj. Viszont a nem kommunikálás mindig galibát okoz.

2018. febr. 13. 16:19
 50/53 anonim ***** válasza:
29%

Ja, hogy téged és a döntésed mindenki értse meg.. de az hogy néz ki szerinted, hogy 2 nem megy, úgy, hogy az a szülő is tett a gyereked boldogsága érdekében..!? Te meg itt teketóriázol, hogy mi ciki és mi nem.. pont igaz, hogy minden csak addig jó, amíg a gyerekednek jó. Amikor meg más a helyzet, akkor meg problémázol.

Beszéld meg a többiekkel, hogy nekik gondot jelent-e a bontás. Én így nem vinném a gyereket, az is biztos.

2018. febr. 13. 16:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!