Karrier vagy baba?
A szokásos kérdés a nőknél :)
29 éves vagyok, már nagyon szeretnék babát, igazából jövőre terveztem volna, mert idén végre beköltözhetünk a saját lakásunkba, és egyébként is már "időben vagyok". Férjem is szeretne, de neki nyilván "mindegy". Most 4 éve vagyunk együtt.
Viszont most adódott nekem egy lehetőség továbbtanulásra, amely végzettséggel előreléphetnék a munkahelyemen, és a vágyott területen dolgozhatnék. Most sem olyan rossz a helyzet, nettó 300-at keresek, sajnos csak 30%-át tisztán. A gyedem valami katasztrófa lenne. Azt viszont nem szeretném, hogy a párom maradjon itthon a babával majd.
A tanulás minimum 3 év lenne (humán terület, meló mellett elvileg sima ügy lenne), bár csúszás is lehet. De akkor így nem mernék babát bevállalni, és akkor legközelebb 32 éves korom után lehetne, és akkor még nem dolgoztam a hőn áhított pozícióban. Volt más is hasonló dilemmában? Mi lehetne a megoldás, hogy a kecske is jóllakjon...? Tudom, hogy idegenek nem fogják tudni megoldani az élethelyzetem, de ha már látok hasonló történeteket, talán nem érzem a sajátomat olyan nehéznek.
A baba melletti tanuláson is gondolkodtam, bár nehezen kivitelezhetőnek tűnik, ráadásul ha megérkezik, csak Vele szeretnék foglalkozni, és nem a vizsgákra készülgetni... Nálunk anyám tanult mikor 6-7 éves voltam, alig foglalkozott velem, emlékszem. Én nem akarom ezt a gyerekemnek.
Karriert bàrmikor építhetsz,a baba viszont idősebben nehezített pàlya lehet.
Baba!!!
Korán megtaláltam a páromat 17 évesen. Aztán összeköltöztünk egyetemre jártam, majd mégegyre, majd összeházasodtunk. Aztán hát legyen szakami gyakorlatom érjek el vmit a szakmámban, ne a nulláról kezdjem a diploma és x év gyerek miatti kihagyás után. Úgy gondoltam, majd jobb lesz ha előbb bedolgozom magam, lesz szakmai tapasztalatom úgy megyek el gyesre, majd könnyebb lesz visszamennem dolgozni. Most 32 vagyok túl egy sikertelen terhességen, s azon gondolkodom, hogy mi a szarnak vártam ennyit?!? Mennyivel előrébb lennék kb egy év munkatapasztalattal, s már 1 esetleg 2 babával!!!
Én azt mondom, hogy legyetek rajta a gyerekdolgon, aztán ráér még utána is a karrier.
Én is azok táborát erősítem, akik a gyerek mellett voksolnak.
Szerintem nem lehetetlen gyerek mellett tanulni úgy, hogy megmaradjon a minőségi anya-gyerek kapcsolat is. Nekünk legalábbis (saját megítélésem szerint) sikerült, pedig én műszaki területen tanultam tovább. Iszonyat sok áldozattal járt (rengeteg éjszakázással elsősorban), de egy percig sem bánom, hogy így alakult.
Ami a gyededet illeti, ha a férjed fizetésével együttesen számolva nem okozna gondot a megélhetés, akkor én ezt nem tekinteném kizáró oknak (bár nyilván bosszantó, ezt megértem)
A #17-es megírta a lényeget.Teljesen egyetértek vele.
Nem lehet mindent egyszerre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!