Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez a sok kérdés mostanában...

Mi ez a sok kérdés mostanában a nem szerető, nem segítő férjekről/apákról?

Figyelt kérdés
Nálunk a munkamegosztás alap, hiszen felnőttek vagyunk és el tudjuk magunk után mosogatni a tányért. Sőt, mikor nagymamámhoz is megyünk ebédre, ott is simán elmosogat. Felváltva rakunk be mosást, megbeszéljük, melyikünk tereget, hajtogat, felváltva hasgatunk és hozunk be fát, tavasszal is ő robikapázik, én gereblyézek etc. Amikor dolgozik, én kelek a gyerekhez, amikor itthon van, Ő (is). Sokszor olvasom azt az álszent szöveget, hogy ez a dolgod, ezért kapod a pénzt, meghogy neked ez a dolgod. Imádom, mikor ilyet olvasok! Tudtommal nem írtam alá semmi olyat, hogy nincs apja a gyereknek és mivel van, tehát közös gyerek, közös ház, közös házimunka, közös kelések. Mert ugye valamikor mi is visszamegyünk dolgozni és én biztos nem vinnék egyedül egy házat, egy gyereket és a munkát is. Nekem is ez a munkám, ez a dolgom. Ezért pénzt kapok, tehát dolgozom. Az, hogy otthon, más kérdés. De itt nincs pihenés, van, hogy éjjel is többször kelni kell. Én sose panaszkodok ezek miat. Vagy nekem van túl jó férjem vagy csak szerencsés voltam, de mostanában egyre többször hallom, olvasom, hogy ez a dolgod, ezt kell csinálnod, mert anya vagy. Csak én látom így vagy tényleg sok anyám asszony katonája férfi és mártír nő van?
2018. febr. 4. 12:40
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Én elmondom nektek, hogy szerda óta alig aludtunk. Szerdán keltünk 3.50-kor, én már nem alszik vissza, ha a férjem elmegy, mert rakni kell a tűzre, nehéz utána újragyújtani meg ilyenkor tanulok így 5-től 6-ig tanultam aztán egész nap a gyerekkel voltam meg főztem. Du írt barátnőm, hogy rég látott,kijönne. Kihozta a férjem, iszogattunk (kb egy pohár boroskólát de az se kellett,olyan fáradt voltam, hagytam az alján). 11-kor felkelt a gyerek, elaltattuk. Kő, papír ollóztunk (nem vicc), hogy melyikünk altassa, mert mindketten "dolgoztunk" és én pl 3 órán keresztül altattam a gyereket délután. Rám esett a választás többször is :D úgyhogy 1-ig altattam, majd mondtam, hogy húzzunk aludni, aludtunk kemény 4 órát, 5-kor ébresztő. Csütörtökön elment éjszakára, előtte főztem, ő mosogatott, ettünk majd aludt éjszaka aludtam 9-től 2-ig majd 3-tól 6-ig. Aztán főztem, ő mosogatott, mert barátok jöttek és beszélgettünk, iszogattunk. 11-kor elmentünk aludni 4.15-kor a gyerek kitalálta, hogy itt alszanak a szüleim akkor ébren leszek játékot így 6-ig ébren volt. Közben pénteken ugye nagyim kitalálta, hogy menjünk már át szombaton így tegnap ott voltunk aztán auchan de kb összeestem. Ma is hajnal 3.50-től ébren vagyunk,5-től fél 8-ig hagyott tanulni azóta nyomja még főzni fogok. Szóval tényleg nem kipihent akinél gyerek van :D De ezért kell a munkamegosztás.
2018. febr. 4. 13:59
 12/22 anonim ***** válasza:
60%

Anyának lenni napi 0-24. Férj meg akár 1, akár 2 műszakban dolgozik, nem 0-24.

Nyugodtan be lehet segíteni az asszonynak. Ő is lehet fáradt. Az idő elteltével meg munkába áll, akkor munka+gyerek+háztartás. Férj= munka.

Egál? Nem.

2018. febr. 4. 14:04
 13/22 anonim ***** válasza:

Kérdező ezt kivetted valahonnan?

Egyébként hogy befejezzem nem segíteni kell kell a másiknak mert egyhelyen laknak!

Társadalmi elvárás ez és kész.

A férj aki még mindig abba van amibe a háboru után voltak. A nő mos főz takarít gyereket nevel kertet gondoz a ferj a kenyérkereső. Nekik ez kell. A férfiak akkor elégedettek önmagukkal ha majdcsak halálra gürizik magukat és mint a legtöbb férj hazaesve mint kemény kenyérkereső ül és várja a sült galambot.

Ennyi az egész.

Na most ez örök vita a nő és férfi közt.

Mi a segítség?

Segítek a buszon a bácsinak leszállni mert vak. Az segítség.

Elmosogatni azt a tanyért amit az esküvinkre kaptunk az saját érdek ha akar még enni belőle.

Érted?

Én is itthon vagyok. Etetem a haszonállatot a háziállatot begyújtok bepakolom a fát ha kell.

Nem egy nagy szám egyébként. Az én férjemnek rosszul esik ha bepakolom a fát. Azt vágja hozzám hogy az az ő dolga!

Hát jó. Érted? Nem azt mondta gyere menjünk enni vagy szeretlek!

Az az ő dolga!

Akkor szerinted ha az én férjem ilyen hogy az az ő dolga hogyne írnanák ki ilyen jellegű kérdéseket mikor ezer millió másik ilyen férj van mint az enyém.

De az is furcsa hogy vasal egy férj.

A munkatársaim legtìbbje vasal de nem tud autószerelni vagy egy vízvezeték hibát megcsinálni. Szerelőt hív. Valóban ők a "segítő" férjek egynémelyik feleségnek.

😊

2018. febr. 4. 14:07
 14/22 A kérdező kommentje:
Nem ezt én írtam egy kommenthez korábban. De ez a véleményem mindig. Így van amúgy utálom mikor azt mondják, besegít..
2018. febr. 4. 14:12
 15/22 anonim ***** válasza:
Mi egyenrangú felekként élünk és mindketten végezzük a házimunkát meg a gyereknevelést, és nem esik le a gyűrű. Ez megbeszélés kérdése. Mindketten dolgozunk és elvégezzük a napi teendőket akkor is, ha hullák vagyunk. És nem alá-fölé rendelt a családunk. Ez megint csak egy döntés. Viszont nálunk nagyobb a tisztelet, és nem elvárjuk, hanem megcsináljuk.
2018. febr. 4. 14:16
 16/22 A kérdező kommentje:
Tény, hogy van aki panelban lakik de ott se kell minden nap konnektort szerelni. Az én férjem is vasal, mert ő szebben tud, mint én de pl én főzöl. Ő tanított meg, és nekem megy jobban :D Ő mosogat, mert azt én utálom. Én hajtogatok, de ő szeret teregetni. A fát pl ő fűrészeli, hasgatja, én hordom a fásba. Nekem hagyja :D
2018. febr. 4. 14:16
 17/22 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk az a felállás, hogy vállalkozó vagyok, nem vagyok/voltam klasszik értelemben cseden/gyeden, mert kezdhetek utána elölről építeni mindent. Itthonról dolgozom a baba mellett pár hetes kora óta, férjem kapott gyed extrát a baba 6 hós korától. Most már 2,5 éves, én gyes mellett dolgozom, még mindig itthonról. Hát, szép is lett volna, ha nekem kell mindent csinálni itthon... Mi kezdetektől egymást váltva, egymást segítve vittük a melót, gyereket, háztartást. Egyedül az etetés volt eleinte 100%-ban az enyém, mivel anyatejes volt a lányunk, de mióta eszik mást is, az apja is eteti.

Mindemellett én azt mondom, hogy számomra elfogadható, ha amíg otthon van a gyerekkel, addig anyuka csinálja a házimunka nagyját.

DE, egyrészt azért apa is megmoccanhat, ha nehezebb napja van a gyereknek, és anya úszik mindennel. Másrészt az NEM elfogadható, hogy a gyerekkel se csinál semmit. A gyerek az övé is, egyszerűen felháborító és szánalmas, hogy van olyan apa, aki egy nyamvadt pelenkát nem képes kicserélni, meg annyit nem tud ellenni a saját gyerekével, hogy anya megegyen nyugodtan egy vacsorát, vagy megfürödjön. Amikor ilyeneket olvasok, mindig olyan érzésem van, mintha apuka valami értelmi fogyatékos lenne, aki teljesen egyszerű, mindennapi dolgokra képtelen. Nevezetesen, hogy letörölje a kakit a gyerek fenekéről, ráadjon egy tiszta pelenkát, illetve gügyögjön neki 15-20 percet, meg rázza a csörgőt. Marha nehéz, tényleg...

Az ilyen férfiak egyszerűen nem akarnak részt venni a családi életben, csak keresik a kifogásokat. Fáradt. Igen, és? Anya nem? Ja de, csak ha ő se csinál semmit erre hivatkozva, akkor ki látja el a gyereket? Egyszerűen önző, lusta, emberek, akik leszarják a másikat, csak nekik legyen nyugtuk. Ezeknek nem való gyerek. Másrészről, ami igazán szomorú az egészben, hogy az se érdekli, hogy semmi kapcsolata nincs a saját gyerekével, nem is próbálkozik. Szóval nem a házimunka a lényeg ebben, hanem úgy egyáltalán a családhoz való hozzáállás. Szerintem.

2018. febr. 4. 14:26
 18/22 anonim ***** válasza:
71%

utolsó vagyok.

Annyit akartam még hogy nagyon király vagy. Nagyon szep a napirended.

Elmondom en is az enyém. 3 gyerek beteg. Hót beteg. Ebből adadóan nem alszom már egyebként évek óta mert nem hagyják. A ferjem dolgozik es oktat. Sztahanovista szerintem de nem vallja be. Amit csinál itthon az az ha azik a fürdőszoba megszereli, pedig nem vizszerelő. Ha az autóba kimegy a gyertya akkor kicseréli pedig nem autoszerelő. Ha a betonculápot kell elvinni akkor elviszik a haverokkal mert én nekem kettétörne a derekam. Ami kb 1 mázsa. Ha valamit fel kell szerelni kivéve egy polcot mert azt en is feltudok akkor ő szereli fel. Összeraktam én a tálalót is amit jyskből vettünk, de az ágyat nem tudom átvinni a másik szobába mert nem birom el. Ő átviszi egy haverjávál. Kifestenek pedig nem festő. Rossz a porszivó megcsinálja. Ezek az igazi férjek szerintem. Utalok mosogatni. A világon a legjobban gyűlölöm! Hálátlan feladat.Tudja is a férjem mégse mosogat el. Míg panelba laktunk porszivozott. Kertesbe lakunk mar nem porszívózik mert ott a kert. Raktunk nyáron hagymát, uborkát, paradicsomot, paprikát stb... mindet ő kötötte fel meg dugta el én meg szedtem le meg fel.

Nem képes 2 óránál több ideig vigyázni a gyerekekre mert nem bírja idegileg. Sok neki!!! Ezért vagyok én az Anya ezérr vagyok én többet a gyerekekkel mert egy nőnek álatlába több türelme van.Sose kelt a gyerekekhez. Sose! Reggel már fel6kor indul munkába. Este 8ra ér haza. Majd 8tól 4ig huzza másnap es kezdi elölről mindezt azért hogy nekünk legyen mindenünk.

Én dolgoztam jól is keresek magyarországhoz képest több mint 200 a nettóm mégis en vagyok a nő a férjem szemébe pedig 80ezerrel keres többet. Érted? Az már nem olyan nagy kúlönbség mint a 26.000 es 130.000 között.

Sok nő kiszolgáltatott helyzetbe van. Pl egy ismerősöm. Dolgozik de nem elég a fizuja magába a gyerekkel. Nem tud mindent megcsinálni egyedül. En sem. Nem tudok kocsit szerelni vagx vizvezetéket. De kivasalok meg begyujtok. Ugyis lehet megosztani a munkát hogy mégis a társadalmi elvárás szerint van. Érted?

"Segítség" begyújtani mindannyiunk érdeke a gyerekek miatt.

Mint az aztóvezetés a legtöbb férfi nem szereti ha a nő vezet. Mit gondolsz miért hívják anyósülésnek?

Az ő kezükbe van a kormányzás. Nekik ez kell. A vissaigazolás hogy ők a gorillák! Az erösebbek. Kis aranyosak amúgy.

Bar engem kiver a víz a kolegnőmtől akinek a férje vasal meg mosogat mert ő nem tud vasalni.... ezek vagyunk mi emberek.☺

2018. febr. 4. 14:28
 19/22 anonim ***** válasza:
13as voltam a 18as válasszal csak közbe irtak. bocsi!
2018. febr. 4. 14:29
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig :) de szerintem kb. mindegy, kinek mi a feladata vagy a segítsége. Az a lényeg, hogy mindketten jól érezzék magukat és hogy érdekelje őket, hogy a másik is jól érzi-e magát. Ha a feleség szeret "klasszikusan" mindent megcsinálni és ezzel kedveskedni, az is lehet jó, de csak addig, ha a férj ezt újra és újra értékeli és nem természetesnek veszi. Mindig ott a gond, ha valaki elnyomottnak érzi magát, alsóbbrendűnek, ha úgy gondolja, hogy mégis a macsó munkatársaknak van igaza és ő az egyedüli az univerzumban, aki ennyire papucs... De valószínűleg ha szeretik egymást és ezt ki tudják egymás felé fejezni, akkor a külvilág értékrendjét felülírja az otthoni.
2018. febr. 4. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!