Olvasni szerető 8 éves lánynak milyen könyvet ajánlotok? Jó lenne ha sorozat lenne.
Mehet neki a Harry Potter, Rosszcsont Ricsi konyvek.
Geronimo Stilton konyvek is jok.
Jok es rosszak iskolaja
Fiam is ennyi idős (igaz, mindjárt 9 lesz), ő a Ropi naplóját olvassa, nem túl fiatal hozzá, hogy úgyhogy a Zizit is nyugodtan lehet olvasni :)
Harry Pottert is olvasta már a negyedik részig, én ott húztam egy határt egyelőre, bár már nagyon rágja a fülem az ötödik részért, szerintem hamarosan megkapja.
Nagy kedvenc nálunk még a Rumini, most olvasta ki a harmadik részt, és meg van őrülve, hogy mikor kapja már meg a következőt :)
Emlékszem, az első könyv, amit önállóan elolvasott, Bálint Ágnes: Szeleburdi család volt, még az én könyveim közül adtam neki, én is nagyon szerettem gyerekkoromban. Utána megkapta a folytatást, a Hajónaplót.
Én ennyi idősen olvastam még F. H. Burnett: A padlásszoba kis hercegnője c. könyvet, de azt a fiam tuti nem olvasná el, már a címétől is kirázza a hideg. A kislánynak lehet, hogy tetszene, én nagyon szerettem :)
Rövidebbek közül ahogy látom a gyerekek nagyon csípik a Geronimo Stilton könyveket, én is olvastam párat, elég viccesek :)
A fiam nagyon szerette A harminckilenc kulcs c. sorozat első részét is, viszont mivel a sorozat minden részét más és más szerző írja, itt abba is hagyta. Megvettük neki a másodikat is, de azzal végigszenvedett 20 oldalt, aztán félretette, nem tetszett neki.
Ja, ha már F. H. Burnett, akkor A titkos kert is mehet nyugodtan.
Nem tudom, hogy mennyire lehet hosszú, összetett a könyv, mert pl. a fiamnak a könyvesboltban fél éve még ilyen halál egyszerű nyelvezetű, oldalanként néhány soros meseregényeket ajánlgattak, mint pl. a Pálcikakutya (jó, azt is olvasta, tetszett neki, mert vicces, meg mert imádja a kutyákat), de aztán mondtam a boltosnak, hogy amúgy Harry Pottert olvas, szóval valami hasonló nehézségű olvasmányt nyugodtan ajánlhat neki. Nem nagyon akarta elhinni a boltos, csak amikor látta, hogy a gyerek már regénnyel a kezében ül egy sarokban és elmélyülten olvassa :D
Mary Poppins könyvek
Váratlan utazás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!