Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, nálatok nem stressz...

Anyukák, nálatok nem stressz az egész karácsony?

Figyelt kérdés
Nálunk nagyon gáz a helyzet. Költözés előtt állunk, és addig a szüleimnél lakunk. Állandóan megy a veszekedés, ráadásul mindenki beteg. Még nem áll a fa, nincsenek becsomagolva az ajándékok, semmi karácsonyi hangulat nincs. A gyerek még kicsi, nem érti, mi van, nem tudja mi az a karácsony. De állandóan a kiabálást hallgatja... Miért van az, hogy minden karácsony szar?? Gyerekkorom óta nem volt még olyan karácsony, amit tényleg élveztem volna... Mondjátok, hogy nem vagyok egyedül ezzel, és nem csak nálunk ekkora szívás az ünnepek...
2017. dec. 23. 09:58
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
56%
De kérdező, ti csináltok vmit rosszul, ha minden egyes évben rossz hangulatban telik a karácsony, hiszen feltételezem nem haldokoltok minden évben mindannyian. A leírásodból is annyit említesz, hogy te mit csinálsz, de hogy a férjed, vagy a szüleid, az miért nem derül ki? Még egyszer kérdem, ők miért nem takarítanak, főznek, sütnek, díszítenek fát? Azt is értem, hogy megvettétek a csomagolópapírt, de nem értem miért, ha szemmel láthatóan nyűg (te magad írtad, hogy gyerekkorod óta így telik...). Persze, ha mindent egyedül csinálsz, mert mindenki más csak ül és a hátsóját vakargatja, akkor megértem, hogy rossz a kedved, nekem is az lenne. De pont az a lényeg, hogy az ember felosztja a munkát, vagytok elvileg négyen felnőttek és feltételezem, senki sem mozgássérült, mert az írtad volna. Ebben a történetben te vagy egyedül, te dolgozol egyedül - érthető, ha stresszelsz és veszekszel mindenkivel. De még egyszer írom, a szervezéssel van a gond, ha gondot okoz pár ajándék becsomagolása, pár süti elkészítése, némi takarítás (amit nem azért csinálunk, hogy ne égjen a pofánk anyósék előtt, de mindegy). 4 felnőtt között, nem igaz, hogy nem lehet ezt felosztani... ha meg betegség fut épp végig mindenkin, akkor le kell faragni a tervekből, egy relatív egyszerű menüvel, meg felszínesebb takarítással. Inkább ez, minthogy rossz hangulatban teljen az egész.
2017. dec. 23. 20:58
 22/25 anonim ***** válasza:
28%
Én megertelek. Nálunk minden évben a veszekedésrol szól a karácsony. Sőt, az ismerőseim között nagyon sokan vannak, akiknél szintén. Úgyhogy csak itt a gyakori kérdéseken( igen itt, ahol mindenki 400 ezret keres és orvos, ügyvéd esetleg mernok) és a Facebookon tökéletes az emberek karácsonya!
2017. dec. 23. 22:53
 23/25 anonim ***** válasza:
70%

Utolsó ez marhaság. A való életben is lehet valakinek boldog élete. Nem lehet mindig azzal nyugtatnia magát az embernek hogy "áh tuti másoknak is rossz, csak kamuznak hogy nem". Nálunk szép a karácsony, és a barátaim családjainál is az. Pedig pl. én is meghűléssel takarítottam-piacoztam-sütöttem az elmúlt napokban.

Minden évben megtervezem október végén, mik vannak hátra az ünnepekig, menü, dekor, ajándék, és november közepén elkezdem megvalósítani. Ésszerűen nem a halászlével kezdem, de az ajándékok már december közepén becsomagolva álltak, sütik nagyrésze kész volt, stb.

Ha ennyire flottul megy minden, nem kapkod az ember, azaz nem lesz ingerült, tehát vita sem lesz a karácsony okán. (max amin amúgyis lenne, de ott akkor nem a karácsonyt kell okolni...)

Javaslom mindenkinek, hogy ahogy a boltokba felkerülnek az első girlandok, bizony vegye jelzésnek, hogy el lehet kezdeni a készülést! Akkor tán nem fog fejvesztett harapós csirkeként rohangálni egy családanya sem december végén. És kifáradni sem, hisz ami nem frissen készül azt elég apránként letudni.

2017. dec. 24. 05:28
 24/25 anonim ***** válasza:
Gyerek es fiatal felnottkoromban mig otthon laktam jo Karacsonyok voltak. Kisebb veszekedes volt de nem veszes.
2017. dec. 24. 23:26
 25/25 anonim ***** válasza:
Én szívből örülök hogy itt ennyi ügyes anyuka van, de azért azt se felejtsük el, hogy van ez másképp is máshol, nem kell messzire menni. Pont a tévében volt , hogy karácsony után még a válasok is gyakoribbak és az én környezetemben is sok ilyenkor a stresszes ember, főképp csalad anya. Szerintem tanulható, hogyan tehetjük egyszerűbbé könnyebbé, többek között az itteni tippek os tok jok
2017. dec. 25. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!