Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, nálatok nem stressz...

Anyukák, nálatok nem stressz az egész karácsony?

Figyelt kérdés
Nálunk nagyon gáz a helyzet. Költözés előtt állunk, és addig a szüleimnél lakunk. Állandóan megy a veszekedés, ráadásul mindenki beteg. Még nem áll a fa, nincsenek becsomagolva az ajándékok, semmi karácsonyi hangulat nincs. A gyerek még kicsi, nem érti, mi van, nem tudja mi az a karácsony. De állandóan a kiabálást hallgatja... Miért van az, hogy minden karácsony szar?? Gyerekkorom óta nem volt még olyan karácsony, amit tényleg élveztem volna... Mondjátok, hogy nem vagyok egyedül ezzel, és nem csak nálunk ekkora szívás az ünnepek...
2017. dec. 23. 09:58
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
89%
Én nem stresszelek, nem kell túlkomplikálni a dolgot!
2017. dec. 23. 10:00
 2/25 anonim ***** válasza:
87%
én is stresszelek, de nem úgy mint te :) én is hiányolom a hanglatot. készülni se nagyon tudok, pl.: nincs sütőm hogy süssek. mi is csak ma vesszük meg a fát és a csomagolópapírt. tehát semmi nincs kész. de nem idegeskedünk. fölösleges. :)
2017. dec. 23. 10:03
 3/25 anonim ***** válasza:
77%
Én megpróbálom nem túlstresszelni. A fát éjjel fogom feldíszíteni, holnap reggel odateszem főni a húslevest, a halászlét, és bedobom a sütőbe a csirkecombokat, a sütiket Anyukám hozza. Az ajándékokat már becsomagoltam pár napja. 14 hós a kisfiam, remélem nem lesz feszkó. Szerintem, ha elköltöztök, akkor jobb lesz minden, akkor már csak rajtatok múlik, hogy töltitek az Ünnepeket..
2017. dec. 23. 10:10
 4/25 anonim ***** válasza:
77%

Ez rajtatok mulik. Ha a gyerek kicsi, miert stresszeltek? Nem ertem. Ahol tobb gyerek van, nagyok, vendegseg lesz, mint pl. nalunk, ott azt hiszem, jogosabb a stressz. De tuleljuk.

Szenteste mindig en latom vendegul a csaladomat, harom gyerek mellett. Rengeteget fozok, dolgozom a konyhaban. Egesz heten hettol hatig dolgoztam.

Csomagolni ejjel is lehet.

2017. dec. 23. 10:29
 5/25 anonim ***** válasza:
59%
Én nem a karácsony miatt stresszelek. Ajándékokat dísszatyiba rakjuk majd, fa műfenyő, este feldíszítjük. Egyféle sütit sütök, főzni anyukám fog. Egész karácsonykor egyszer fogok csak kaját csinálni, az is tepsiskrumpli lesz, előre feldolgozott, bepácolt, fagyasztott husival. Amiatt viszont stresszelek, hogy ma romlott el a hálószobai konvektorunk és még a 0-24-es gyorsszolgálatok se jönnek ki megjavítani :-(
2017. dec. 23. 10:38
 6/25 anonim ***** válasza:
61%

Minek generálod a stresszt ?

Egy kisgyerek mellett, miért kell ezt csinálni.

Nem , én egyáltalán nem stresszelek. Három hete feldíszítettem a karácsonyfát, de csak azért mert külföldön lakunk és itt ez a szokás . meg nekem tetszik minél tovább látom.

Az ajándékokat szeptemberbe vettem meg a kisfiamnak, azért mert akkor voltak nagy akciók. A csomagolópapírt kb. három hete. Akkor azon az estén be is csomagoltam 1 alatt, mindenkiét.

Mézeskalácsot a barátnőmnél és sütöttük meg két hete kb. mostanra puhult meg.

Főzni sem fogok öt fogásos, mert mi a francnak, hogy aztán menjen a kukába?

Olyan borzasztó hisztis emberek vannak , bolhából csinálnak elefántot. Tudod kinek stresszes a karácsony? A hármasikres apukának akinek egy hete halt meg a felesége! Meg a többi családtagnak akinek szintén most halt meg valakije , na az a stresszes. Mondom ezt úgy, hogy apukám pár éve pont Karácsony előtt halt meg.

2017. dec. 23. 10:45
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem stressznek mondanám, inkább csak fárasztó. A fa már áll, a gyerek folyton a díszeket szedegetné. Testvéremék az utolsó pillanatban találták ki, hogy mit kér az unokahúgom... sajátnak már egy hónapja kényelmesen megrendeltem és most mégis szaladhatok.
2017. dec. 23. 10:47
 8/25 anonim ***** válasza:
90%

Az én fiam is bontja a fát folyamatosan :D agybajt kapok!

Én is aggodalmaskodok, ilyen típus vagyok, bár próbálok tudatos maradni....de nálunk már majdnem minden megvan, elég jól állunk végülis.

Egyébként otthon anyumeknal gyerekként nálunk is minden karácsony orditassal kezdődött, ha szerencsénk volt akkor legalább nem azzal folytatódott. Majd el költöztök és jobb lesz, addig meg próbálj lazítani.

2017. dec. 23. 11:01
 9/25 anonim ***** válasza:
52%

Erosen rajtad mulik.. ha élvezni akarod élvezd.

Bar egy koltozes amugyis stresszes.

Lehet h jovore mar jobb lesz

Ne vallald tul magad.

Ne suss 6 felet, eleg 1-2 egyszeru vmi es fozz egyszerut. Nem kotelezo telerakni 10fogással az asztalt sem tokeletesnek lenni. :)

2017. dec. 23. 11:17
 10/25 anonim ***** válasza:
37%
Mondjuk nem úgy kéne hozzáállni, hogy ez egy kötelező takarítási időszak, amikor mindent időpontra kell megcsinálni. Ritka balf*k módon szervezhettétek, ha nektek ez ekkora nyűg. Pl van a világon ajándék szatyor is, ha ennyire gond a csomagolás. Semmivel nem személytelenebb, mint a csomag és legalább biztosan tudhatja mindenki, hogy senki nem *nyázott, miközben belehelyezte az ajándékot. Vagytok elegen, hogy felosszátok az úgymond munkát, ami egy normális családban amúgy is csak egy díszítéssel, meg 1-2 sütivel több, mint bármikor máskor, hiszen gondolom takarítani amúgy is szoktatok bizonyos időközönként és főzni sem csak karácsonykor szokás. Ha ennyire teher ez mindenkinek, akkor nem kell 100 féle menüsor, vki csináljon halászlét, vki süssön beiglit és készítsen kókuszgolyót, egy ember takarítson, egy meg díszítse a fát, miközben ott a kicsi. Nem értem miért akarnak belehalni emberek örökösen a karácsonyba... akkor ne ünnepeljétek, nem kötelező, ha ekkora gondot okoz mióta csak megszülettél.
2017. dec. 23. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!