Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, nálatok nem stressz...

Anyukák, nálatok nem stressz az egész karácsony?

Figyelt kérdés
Nálunk nagyon gáz a helyzet. Költözés előtt állunk, és addig a szüleimnél lakunk. Állandóan megy a veszekedés, ráadásul mindenki beteg. Még nem áll a fa, nincsenek becsomagolva az ajándékok, semmi karácsonyi hangulat nincs. A gyerek még kicsi, nem érti, mi van, nem tudja mi az a karácsony. De állandóan a kiabálást hallgatja... Miért van az, hogy minden karácsony szar?? Gyerekkorom óta nem volt még olyan karácsony, amit tényleg élveztem volna... Mondjátok, hogy nem vagyok egyedül ezzel, és nem csak nálunk ekkora szívás az ünnepek...
2017. dec. 23. 09:58
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Hát erre nem számítottam, hogy lesz 1-2 ekkora bunkó válaszoló is. Képezld el, nem szerveztünk semmit nagyon rosszul, hanem 2 hétig betegek voltunk mindannyian. Annyira, hogy a párom nem tudott dolgozni menni, a gyerek is egész nap csak szenvedett meg én is. Nem takarítottam 2 hétig csak azt amit muszáj, nagyon minimálisan. Nem volt idő az ajándékokat becsomagolni, de mivel csomagoló papírt vettünk és nem zacskót, így muszáj csomagolni. Főzni nem fogok csak 1 levest amit minden karácsonykor szoktam. Jönnek anyósék is, addigra ki kell takarítani hogy ne égjen a pofám ha jönnek. De a legrosszabb az az állandó veszekedés ami itt van, amiatt vagyunk ekkora stresszben.
2017. dec. 23. 11:58
 12/25 anonim ***** válasza:
76%

Baromi egyszerű: Karácsony minden évben ugyanazon a napon van. Azaz tudod, mikor lesz, ergo el tudsz kezdeni idejében készülni. Igen, ebben igaza van a keteskedelemnek hogy már novemberben sulykolja belénk hogy igenis kezdjük el! Én elkezdem minden évben. Konkréran minden kész! Még a fa is áll, mindjárt kezdjük díszíteni a nagyobbik gyerkőccel.

Mindenki karácsonya olyan, amilyenné teszi.

2017. dec. 23. 12:11
 13/25 anonim ***** válasza:
61%

23-án miért kéne állni a fának? Nálunk se áll, este ha a 2,5 éves lányom lefeküdt, feldíszítjük a férjemmel, és reggel jön a jézuska. Most alszik a gyerek, ha megettem az ebédemet, becsomagolom az ajándékokat, délután kitakarítok azt csókolom. Holnap reggel odateszem a kaját, mint bármikor máskor, az év többi napján, ebédre készen lesz. Mézeskalácsot sütöttünk a lányommal már 2 hete, mást nem sütök, anyám meg anyósom úgyis felpakol egy tonna sütivel, ha akarjuk, ha nem :D

Ennyi, én se értem, hogy miért akkora gond ez. Mondjuk azt tudom, milyen a szülőkkel karácsonyozni, én se emlékszem egy olyanra se, amikor nem az lett volna, hogy anyám idegbeteg, ordít mindenkivel, és a végére már mindenki utál mindenkit, meg az egész karácsonyt. Pont ezért nem vagyok hajlandó cirkuszt csinálni belőle, elég volt, míg velük éltem.

2017. dec. 23. 12:12
 14/25 anonim ***** válasza:
69%
Az elmúlt 10 napban 130 órát dolgoztam, de nem stresszelek. Mindent időben megvettem, becsomagoltam, sütni ugyan már nem volt idő, de kit érdekel, majd sütök később. A párom is kivette a részét a takarításból, bevásárlásból, nem volt veszekedés, nem volt hiszti.
2017. dec. 23. 12:17
 15/25 anonim ***** válasza:
54%
Nálunk sógornő főz (nincs gyerek), anyós főz (minden évben), én már nem főzök, mert minek? :D Dehogy aggódom! :D És ha nem főzne más, inkább megrendeltem volna holnapra a menüt étteremben és már ma elhoztam volna. :D Rendet tettünk, majd fát díszítünk, ajándékokat csomagolok ma... És ennyi.
2017. dec. 23. 12:17
 16/25 anonim ***** válasza:
69%
Nem. Az ajándékokat vagy 2 hete becsomagoltam, a fát 24-én egyútt díszítjük a 2 évessel. Nagytakarítás pipa, sütés most kimarad, rendelünk. Főzés se lesz sok mert csak 24-én leszünk itthon, utána 27-én majd 30-án, szóval minek.. én személy szerint már várom :D 2 éves a nagy és 5 hós a kicsi. Ennyi energiám a terhesség alatti rendrakási ösztön óta nem volt, egekben az adrenalin szintem.
2017. dec. 23. 12:18
 17/25 anonim ***** válasza:
44%
A legnyugisabb, legszebb időszakunk minden évben. A férjem itthon van, lefoglalja a lányunkat, amíg én sütök-főzök. Csomagolni imádok, az ajándékok nagy részét neten rendeltem, nem kellett rohangálni értük. 24-én hármasban leszünk, pizsiben, nyugiban, 25-én jönnek 10-en az én oldalamról, 26-án anyósék. Nem stresszelünk semmin, csak élvezzük egymás társaságát. :)
2017. dec. 23. 13:33
 18/25 anonim ***** válasza:
49%

3 gyerek.fa meg dobozban,majd este vagy holnap delelott diszitjuk.ajandekok egy resze mar csomagolva(5 gyereknek 4 felnottnek..pffuu..van boven)

En nem fozok,hozzam senki jojjon enni.magunknak persze,de az mar kesz.nem fogom a 24.et konyhaban robotolassal tolteni.

Tegnap delutan baratnommel megsutottuk a szokasos mezeskalikat.abbol van egy rahedli.ma elvileg hokiflit es sajtost sutottem volna,de 39fokos lazzal fekszem jelenleg.

Ma meg nagyszuleimhez is kellene mennunk segiteni,es az ajandekokat kivinni amiket a nevukben vettunk.

Kozben parommal all a bal koztunk.

Megsem stresszelek.minek?attol jobb lesz?ugyan mar.felesleges.

2017. dec. 23. 13:40
 19/25 anonim ***** válasza:
91%
Úgy tűnik, aki nem stresszel, az le lesz pontozva...
2017. dec. 23. 20:23
 20/25 anonim ***** válasza:
Nyugi, stresszelok😜
2017. dec. 23. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!