Szerintetek a férjem mennyire veszi a részét a gyereknevelésből és a háztartásból?
Figyelt kérdés
Van két fiunk. A nagy 3,5 éves. A kicsi tíz hónapos. Az elmúlt hónapban sokat betegeskedtek. Mindkettővel egy-egy hetet töltöttünk a kórházban. A kicsi alapjáraton sokat kel éjjel. Ez az alaphelyzet. Én ki vagyok merülve, és azt mondtam a férjemnek, hogy nem veszi ki a részét az itthoni dolgokból. Ő azt mondja, hogy pénzt keres, és abban kifárad. A kicsihez én kelek mindig. Kivétel nélkül. Pluszban a nagyot reggel én viszem oviba. Ő addig mivel home office-ban dolgozik vigyáz a kicsire. Ez kb fél óra. Az ő dolga ezen kívül a csekkek befizetése plusz a vásárlások felének intézése. Nyáron ő nyírja a füvet. És néha főz, ha mindent előkészítek és elpakolok utána. A naggyal napi szinten kábé negyven percet foglalkozik. A háztartás összes többi dolga a szemét kivitelén a porszívózáson a wc-pucoláson át a mosogatásig az én dolgom. Heti háromszor főzök és kétszer kenyeret sütök. Nyáron én kapálok, én locsolok. Közben a férjem a koszos evőeszközöket sem rakja be a mosogatóba. Szétdobálja a ruháit. A gyerekek gondozás részét (etetés, fürdetés, altatás, fegyelmezés stb.) átpasszolja az esetek kilencven százalékában. Ő csak játszani szeret velük. Beszéltem már erről többször vele, de mindig a munkára hivatkozik. Hogy ő nem bír többet. Túl nagy rajta a teher. Én ugyanezt érzem. Ti hogy látjátok?2017. dec. 9. 12:24
31/35 A kérdező kommentje:
Amíg hárman voltunk, addig volt egy jól bejáratott rendszer a napi rutinban. Én is dolgoztam, ő is. És mindkettőnknek volt napi szinten negyedóra énideje legalább. A kicsi megszületett, és ez megváltozott. Tudtuk, hog így lesz, sőt azzal is tisztában voltunk, hogy a gyesen nálam tíz hónap után lesz egy holtpont. A teendő is jóval több lett, mert nem egy ötven négyzetméteres panelban, hanem egy száz négyzetméteres házban lakunk, amihez tartozik egy nagy kert gyümölcsfákkal, veteményessel. Ezeket én kapáltam, öntöztem, szüreteltem, eltettem télire. A nagyobbik most ősszel kezdte az ovit, és mivel amúgy is nehezen oldódik gyerekek között plusz nem alszik délután nyár óta, úgy gondoltuk, elég ha fél napos lesz az első félévben. Ami nekem is plusz macera, mert egyszerűbb lenne, ha egész nap menne. Ezen kívül az ovikezdéssel jöttek a bacik is, ami egybeesett a kicsinél a fogzással és ezért is kelt kb. fél óránként éjjel. Nah ember legyen a talpán, aki négy óra sok darabban alvásokkal hetekig bírja és nem ugrik. Nyilván ilyen napokon az amúgy is gyűlölt takarítást nem.őszinte mosollyal csináltam. És nem, még nem oldódott meg semmi, de én úgy érzem, sikerült őszintén beszélgetnünk a férjemmel, amire a sok betegség, kórház stb. közepette nem volt időnk. És végül a munkahelyemen jelezték múlt héten, hogy mondjak egy összeget és menjek vissza. Megkapom a.részmunkaidőt, a home office-t is csak menjek, amint tudok. Így centire pontosan annyit fogok keresni, mint a férjem, amiből azért már lehet tartalékolni. Ehhez viszont az kell, hogy ő is újratervezze a munkáját és többet vállaljon a háztartásból. Egy-két hónap után, ha látom, hogy ezt ő csak szájjal vállalja, mert ismerem azért valamennyire, és ha nem győzöm az otthoni teendőket, akkor fizetett segítség kell, ami jelen esetben egy takarítónő.
2017. dec. 11. 00:31
32/35 A kérdező kommentje:
Most láttam, hogy valaki kérdezte, pelenkázza-e a kicsit. Nem szokta. Tíz hónap alatt jó ha ötször cserélt, és egyszer volt bent fürdetésnél. Ha visszamegyek dolgozni, és esti munkám lesz, akkor kénytelen lesz megcsinálni. És még valami itt név nélkül mindenki egy istennő szuperanya, aki bármit megold egyedül. Én bevallom, nem vagyok.
2017. dec. 11. 00:41
33/35 anonim válasza:
Bevallom, én sem vagyok szuperanya. Csak ismerem magam és a férjem is. Amíg tervezett ül csak a családot, addig 3 gyereket akartunk. Neki is, nekem is 2 testvérem van. Milyen jó volt az, nekünk is 3 gyerek kell. Aztán megszületett az első. A férjem nem sokat segít, semmi szabadidőm, neki van. Ő tovább rá is úgy gondolja, hogy kéne testvér, én nem. Ha lenne még egy gyerekünk a házasságunk akkor vége lenne.Én nem bírnám 2 gyerekkel szinte egyedül.
34/35 A kérdező kommentje:
Utolsó mekkora a gyereketem? Én azt látom, hogy a férjem igyekszik. Remélem egy darabig még tart. El voltam egyik este a barátnőmmel beszélgetni. És a férjem bevállalta a gyerekeket. Ahogy kiléptem az ajtón a kicsi felébredt. A férjem.két órán keresztül szórakoztatta. De ma volt az első nap,hogy odakéredzkedett hozzá.
2017. dec. 14. 21:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!