A Ti párotok mennyire veszi ki részét a gyereknevelésből? Segít? Milyen feladatokat végez el?
Kisfiam 1 éves most.
1 hónapos kora óta a Férjemé a fürdetés. Most már tápszeres a Kisfiam, így este meg is etetni, ha éppen fürdök stb. Kakis pelust soha nem cserélt még, a többi az megy, ha ki van készítve a ruha akkor felöltözteti. Éjjel felkel hozzá ha olyan van, de ez kb. 1x.
Ha előkészítem a kaját akkor megeteti, magától lehet, hogy nem tudná mit kell adni neki :)
Kiviszi az udvarra magával, az új őrület, hogy quadoznak, nekem meg égnek áll a hajam tőle :) Sebaj.
Ha elmegyünk valahova tolja a babakocsit, ha a Kisfiam sétálni akar akkor megy utána.
Ennyi kb.
Sokat segített, amíg együtt voltunk. 15 hónapos volt a kislány, amikor szétmentünk. Voltak problémák, amin a gyerekvállalás pont nem segített, inkább rátett egy lapáttal, eltávolodtunk egymástól. De addig kérni sem kellett, mindent megcsinált, amire szükség volt. A kezdetektől furdetett, pelenkázott, etetett. Sokszor felkelt éjjel is a kicsihez. Tudtam magamra is időt fordítani. Mióta külön vagyunk, azóta is sokat foglalkozik vele, elviszi, programot szervez neki.
Az én jelenlegi párom is kiveszi a részét a gyereknevelésből, sokat segít ő is. Mondjuk már nem baba, majdnem 3 éves nagylány. De megeteti, kiviszi játszani az udvarra, elmennek csavarogni, amíg én házimunkát végzek. De itthon is eljátszanak együtt, amíg mondjuk főzök.
Azt hiszem, szerencsém van. :)
Szia!
Az én férjem olyan hogy ha megkérem bármit megcsinál. Kicseréli a pelust ha megkérem, megitatja ha megkérem, stb... de magától semmit nem csinál... :)
A fürdés is rám maradt mert amíg a babánk pici volt addig nem merte fürdetni, utána meg eddig is én csináltam alapon maradt így.
Mindig én etetek, ha megkérném valamiért szó nélkül megcsinálja, de én már megszoktam hogy figyelem a babámat evés közben, ha a fele kaját ott hagyná akkor én még erőltetem egy picit mert van hogy más lefoglalja a figyelmét és ezért nem akar enni, a férjem annyival megoldja hogy akkor oké, nem éhes a gyerek.
Na pl ilyen dolgok miatt csak akkor kérem meg őt hogy segítsen ha muszáj.
Nekem ez így jó, mert tudom hogy bármikor kapok tőle segítséget ha szükségem van rá.
5körül ér haza, utána fürdésig szinte csak ő van a babával, én addig intézem a vacsit, mosogatást stb...
Nekem ez már jó hogy van 1.5órám estefelé arra hogy nyugodtan pakolgassak, teszek veszek kicsit.
7 hós kisfiú anyukája
9-es vagyok
Az lemaradt, hogy nekünk ettől nem lett rossz a kapcsolatunk.
Jó, néha van hogy annyira felbosszantom magam hogy a fejéhez vágom hogy nem is foglalkozik a gyerekével és hogy nekem kell mindent csinálnom. Persze a válasza az hogy miért nem szólok és akkor segít.
És igazából foglalkozik ő a babával de tény hogy nem annyit mint én. Majd ha nagyobb lesz a kisfiúnk biztos hogy jobban el lesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!