Szerintetek a férjem mennyire veszi a részét a gyereknevelésből és a háztartásból?
Hát a nagy félnapos az oviban és nem alszik délután már egy ideje. Délelőtt amíg oviban van, addig szoktam a házimunka nagyobbik részét megcsinálni, hogy délután egy kicsit én is tudjak velük játszani. Mert a nagy igényli.Húsz éve ez nem volt divat. Utána esznek a gyerekek, ami után segítenek belepakolni a mosogatógépbe. Ha mosogatnom is kell, pl. nagyobb edényt, tálakat akkor azt ilyenkor csinálom meg. A férjem feláll az asztaltól és hiába kérem hogy legalább rakja a pultja a koszoa dolgokat, elfelejti. Megy tévézni vagy megiszik egy.pohár bort vagy a naggyal játszik. Majd az esti műszakot,
Amikor mindenki nyűgös (ágyazás,fürdetés, altatás) lenyomom egyedül. Ő addig talál valami minimál munkát, amit muszáj megcsinálnia és nem ér rá ilyenekkel foglalkozni. Max a nagy mellé bújik.oda, ha az kéri. Én általában ilyenkor majd összeesem a fáradtságtól.
Ket gyerek sem egyforma, hagyjuk mar a dumat, hogy lehet aludni ebed utan a gyerekkel...
En ha egyszer felkeltem hajnalban vagy reggel, onnantol akarmilyen zombi is voltam, nem tudtam aludni, csak lecsuktam a szemem es orultem hogy egyenesben vagyok es azon kattogtam, hogy a ram varo feladatok kozul melyikkel folytassam, aztan eltelt 30-40 perc es ebredt a lanyunk..
En egyszer emlekeztettem, miben allapodtunk meg a gyermekvallalas elott: mindketten ugyan annyit tesz hozza, es pont. Napi 8 ora munka utan neki pihenes hazajonni de egy anyanak 0-24, es alig pihen. Mi egyenranguak vagyunk a kapcsolatban.
O viszi a suliba, en hozom. Betegseg eseten en vagyok a munkahelyrol mozdithato. De ez termeszetes.
Teljesen megertem, akinek rosszul esik hogy nem segitenek semmiben, de szerintem ebbe nem szabad belenyugodni.
Oké, utolsó, nem lehet vele aludni.
De akkor is: egy gyerekkel van otthon, mégcsak nem is főz minden nap (és még ebből is vállal a férj néha), a férje foglalkozik is a gyerekekkel, bevásárlás felesben. Napi egy, max két órát csinál valamit a kérdező, ami mondjuk, munka. És még ebből is le akar adni???
20 éve kérdező sokkal inkább divat volt foglalkozni a gyerekkel, mint ma. Mi nem adtuk a kezébe a tabletet meg a távirányítót... Tisztelet a mai kivételeknek.
Több órát voltunk kint, ma sokan addig viszik ki, míg eljutnak egy játszóházig, azt is autóval...
Bocsi, elfelejtettem hogy Ti szuperanyak mindent megoldottatok.
De ket felnott sem egyforma. Nev meg minden nelkul nagyon konnyu itelkezni..
Ez meg a masik kedvencem, hogy 20 evvel ezelott mi volt.. ha lett volna tablet, akkoris adod a kezebe, volt tetrisz es super mario, azert az atlagban minden masodik csaladban volt. Akkor ugy kockultak a gyerekek, ma tablettal. Es 20 evvel ezelott is inkabb htb volt egy anyuka es nem dolgozo no, aki otthon meg hazimunkat is vegez.
Es hogy reflektaljak arra hogy hogy egy ferfi dolgozik:
Igen. De ha latom, hogy a parom mar nem birja, akkor csak segitek mar neki, nem? Vagy megvarom mig beleszakad? Kiborul?
A gyerekeknek egy kiegyensulyozott anyara, egy ferfinek meg kiegyensulyozott felesegre van szuksege es nem egy zombira.
Csak sok ferfi annyira onzo, hogy hihetetlen. Mind a munka hosei..
Pedig 8 -10 ora munka utan neki annyi a feladata hogy hazaer es vacsora, anyuka meg kesobb, ha mar dolgozik, akkor munka utan haza, eljatsza a haztartasi rabszolgat, rendezi a gyerek/eket. Ti meg veritek a melleteket hogy milyen szuper anyak meg felesegek vagytok.. :)
Szerintem ennél több az elvárható, mondom ezt apukaként. Pláne ha home office, mivel nem megy ideje utazással. Nekem hétköznap 11 óra telik el itthonról indulás és hazaérkezés között pedig sima 5*8 órás munkám van. De utána itthon szoktam fürdetni a gyereket, mosogatok (nincs gép), szoktam altatni is kézben sétálva vele. Néha főzni is szoktam, de az nálunk nem úgy szokás, hogy mindent a kezünk alá tesznek aztán elpakolnak, hanem a főzés része a mosogatás is. Persze nem mindennap és nem mindig mindent amit írtam, ne értsd félre!
Szóval a férjed nagyon keveset csinál, ennél több az elvárható.
"mégcsak nem is főz minden nap (és még ebből is vállal a férj néha)"
Na képzelem milyen lehet, amikor vállalja a főzést! Mindent adjanak a keze alá, utána mindent mossanak, pakoljanak el utána és még legyen a feleség nagyon hálás mert apuci "főzött". A főzésben ez a legkönnyebb, ezt a feleségem és én is szeretjük csinálni. Azt már viszont egyikünk sem amikor utána rendet kell rakni, mosogatni. De muszáj megcsinálni azt is.
Utána esznek a gyerekek, ami után segítenek belepakolni a mosogatógépbe. Ha mosogatnom is kell, pl. nagyobb edényt, tálakat akkor azt ilyenkor csinálom meg
Ki segít, a 10 hónapos?
ÉS nehogy már két perce edénymosogatást listázz itt, mint hatalmas plusz melót, ami rád hárul... A bepakolás meg két edény elmosogatása 10 perc, de akkor sokat mondtam.
Mi lesz veled, ha dolgozni is kell majd?
15, nem voltunk szuperanyák, nem mondtam.
De a kérdezőnek egy szava se lehet...
A férje böszme, igen, nem hagyunk szét koszos ruhát, a tányért elrakhatja maga után a gépbe, de hogy ennyibe, amit a kérdező csinál, nem kell belehalni, az biztos.
Millió anya ennél többet old meg tök egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!