Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek a férjem mennyire...

Szerintetek a férjem mennyire veszi a részét a gyereknevelésből és a háztartásból?

Figyelt kérdés
Van két fiunk. A nagy 3,5 éves. A kicsi tíz hónapos. Az elmúlt hónapban sokat betegeskedtek. Mindkettővel egy-egy hetet töltöttünk a kórházban. A kicsi alapjáraton sokat kel éjjel. Ez az alaphelyzet. Én ki vagyok merülve, és azt mondtam a férjemnek, hogy nem veszi ki a részét az itthoni dolgokból. Ő azt mondja, hogy pénzt keres, és abban kifárad. A kicsihez én kelek mindig. Kivétel nélkül. Pluszban a nagyot reggel én viszem oviba. Ő addig mivel home office-ban dolgozik vigyáz a kicsire. Ez kb fél óra. Az ő dolga ezen kívül a csekkek befizetése plusz a vásárlások felének intézése. Nyáron ő nyírja a füvet. És néha főz, ha mindent előkészítek és elpakolok utána. A naggyal napi szinten kábé negyven percet foglalkozik. A háztartás összes többi dolga a szemét kivitelén a porszívózáson a wc-pucoláson át a mosogatásig az én dolgom. Heti háromszor főzök és kétszer kenyeret sütök. Nyáron én kapálok, én locsolok. Közben a férjem a koszos evőeszközöket sem rakja be a mosogatóba. Szétdobálja a ruháit. A gyerekek gondozás részét (etetés, fürdetés, altatás, fegyelmezés stb.) átpasszolja az esetek kilencven százalékában. Ő csak játszani szeret velük. Beszéltem már erről többször vele, de mindig a munkára hivatkozik. Hogy ő nem bír többet. Túl nagy rajta a teher. Én ugyanezt érzem. Ti hogy látjátok?

2017. dec. 9. 12:24
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Hát a nagy félnapos az oviban és nem alszik délután már egy ideje. Délelőtt amíg oviban van, addig szoktam a házimunka nagyobbik részét megcsinálni, hogy délután egy kicsit én is tudjak velük játszani. Mert a nagy igényli.Húsz éve ez nem volt divat. Utána esznek a gyerekek, ami után segítenek belepakolni a mosogatógépbe. Ha mosogatnom is kell, pl. nagyobb edényt, tálakat akkor azt ilyenkor csinálom meg. A férjem feláll az asztaltól és hiába kérem hogy legalább rakja a pultja a koszoa dolgokat, elfelejti. Megy tévézni vagy megiszik egy.pohár bort vagy a naggyal játszik. Majd az esti műszakot,

Amikor mindenki nyűgös (ágyazás,fürdetés, altatás) lenyomom egyedül. Ő addig talál valami minimál munkát, amit muszáj megcsinálnia és nem ér rá ilyenekkel foglalkozni. Max a nagy mellé bújik.oda, ha az kéri. Én általában ilyenkor majd összeesem a fáradtságtól.

2017. dec. 10. 05:40
 12/35 anonim ***** válasza:
65%

Ket gyerek sem egyforma, hagyjuk mar a dumat, hogy lehet aludni ebed utan a gyerekkel...

En ha egyszer felkeltem hajnalban vagy reggel, onnantol akarmilyen zombi is voltam, nem tudtam aludni, csak lecsuktam a szemem es orultem hogy egyenesben vagyok es azon kattogtam, hogy a ram varo feladatok kozul melyikkel folytassam, aztan eltelt 30-40 perc es ebredt a lanyunk..

En egyszer emlekeztettem, miben allapodtunk meg a gyermekvallalas elott: mindketten ugyan annyit tesz hozza, es pont. Napi 8 ora munka utan neki pihenes hazajonni de egy anyanak 0-24, es alig pihen. Mi egyenranguak vagyunk a kapcsolatban.

O viszi a suliba, en hozom. Betegseg eseten en vagyok a munkahelyrol mozdithato. De ez termeszetes.

Teljesen megertem, akinek rosszul esik hogy nem segitenek semmiben, de szerintem ebbe nem szabad belenyugodni.

2017. dec. 10. 09:26
 13/35 anonim ***** válasza:
28%

Oké, utolsó, nem lehet vele aludni.

De akkor is: egy gyerekkel van otthon, mégcsak nem is főz minden nap (és még ebből is vállal a férj néha), a férje foglalkozik is a gyerekekkel, bevásárlás felesben. Napi egy, max két órát csinál valamit a kérdező, ami mondjuk, munka. És még ebből is le akar adni???

2017. dec. 10. 09:33
 14/35 anonim ***** válasza:
26%

20 éve kérdező sokkal inkább divat volt foglalkozni a gyerekkel, mint ma. Mi nem adtuk a kezébe a tabletet meg a távirányítót... Tisztelet a mai kivételeknek.

Több órát voltunk kint, ma sokan addig viszik ki, míg eljutnak egy játszóházig, azt is autóval...

2017. dec. 10. 09:36
 15/35 anonim ***** válasza:
0%

Bocsi, elfelejtettem hogy Ti szuperanyak mindent megoldottatok.

De ket felnott sem egyforma. Nev meg minden nelkul nagyon konnyu itelkezni..

2017. dec. 10. 09:38
 16/35 anonim ***** válasza:
70%

Ez meg a masik kedvencem, hogy 20 evvel ezelott mi volt.. ha lett volna tablet, akkoris adod a kezebe, volt tetrisz es super mario, azert az atlagban minden masodik csaladban volt. Akkor ugy kockultak a gyerekek, ma tablettal. Es 20 evvel ezelott is inkabb htb volt egy anyuka es nem dolgozo no, aki otthon meg hazimunkat is vegez.

Es hogy reflektaljak arra hogy hogy egy ferfi dolgozik:

Igen. De ha latom, hogy a parom mar nem birja, akkor csak segitek mar neki, nem? Vagy megvarom mig beleszakad? Kiborul?

A gyerekeknek egy kiegyensulyozott anyara, egy ferfinek meg kiegyensulyozott felesegre van szuksege es nem egy zombira.

Csak sok ferfi annyira onzo, hogy hihetetlen. Mind a munka hosei..

Pedig 8 -10 ora munka utan neki annyi a feladata hogy hazaer es vacsora, anyuka meg kesobb, ha mar dolgozik, akkor munka utan haza, eljatsza a haztartasi rabszolgat, rendezi a gyerek/eket. Ti meg veritek a melleteket hogy milyen szuper anyak meg felesegek vagytok.. :)

2017. dec. 10. 09:49
 17/35 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem ennél több az elvárható, mondom ezt apukaként. Pláne ha home office, mivel nem megy ideje utazással. Nekem hétköznap 11 óra telik el itthonról indulás és hazaérkezés között pedig sima 5*8 órás munkám van. De utána itthon szoktam fürdetni a gyereket, mosogatok (nincs gép), szoktam altatni is kézben sétálva vele. Néha főzni is szoktam, de az nálunk nem úgy szokás, hogy mindent a kezünk alá tesznek aztán elpakolnak, hanem a főzés része a mosogatás is. Persze nem mindennap és nem mindig mindent amit írtam, ne értsd félre!

Szóval a férjed nagyon keveset csinál, ennél több az elvárható.

2017. dec. 10. 09:57
 18/35 anonim ***** válasza:
91%

"mégcsak nem is főz minden nap (és még ebből is vállal a férj néha)"

Na képzelem milyen lehet, amikor vállalja a főzést! Mindent adjanak a keze alá, utána mindent mossanak, pakoljanak el utána és még legyen a feleség nagyon hálás mert apuci "főzött". A főzésben ez a legkönnyebb, ezt a feleségem és én is szeretjük csinálni. Azt már viszont egyikünk sem amikor utána rendet kell rakni, mosogatni. De muszáj megcsinálni azt is.

2017. dec. 10. 10:03
 19/35 anonim ***** válasza:
0%

Utána esznek a gyerekek, ami után segítenek belepakolni a mosogatógépbe. Ha mosogatnom is kell, pl. nagyobb edényt, tálakat akkor azt ilyenkor csinálom meg

Ki segít, a 10 hónapos?

ÉS nehogy már két perce edénymosogatást listázz itt, mint hatalmas plusz melót, ami rád hárul... A bepakolás meg két edény elmosogatása 10 perc, de akkor sokat mondtam.

Mi lesz veled, ha dolgozni is kell majd?

2017. dec. 10. 10:10
 20/35 anonim ***** válasza:
28%

15, nem voltunk szuperanyák, nem mondtam.

De a kérdezőnek egy szava se lehet...

A férje böszme, igen, nem hagyunk szét koszos ruhát, a tányért elrakhatja maga után a gépbe, de hogy ennyibe, amit a kérdező csinál, nem kell belehalni, az biztos.

Millió anya ennél többet old meg tök egyedül.

2017. dec. 10. 10:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!