Gyerekvállalás szülői segítséggel?
Nehéz kérdés, kérlek, ha rossz véleményen vagytok, akkor is próbáljátok kulturált formában megosztani, mert érzékeny ez a téma számomra.
Férjem pár évvel fiatalabb nálam. Még mindig tanul, most kezdené beindítani a karrierjét a tanulás mellett. Szülői segítséggel élünk most is, mert egy fizetésből (az enyémből) éhen halnánk. Ők szívesen adják, mert nincs rá szükségük, és szerették volna az elmúlt években biztosítani a férjem számára a lehetőséget, hogy csak a tanulmányaira koncentrálhasson.
Viszont az utóbbi időben kezdjük mindketten egyre inkább azt érezni, hogy ezen változtatni kell, és a saját lábunkra állni. Csakhogy nem könnyű. Albérletben, lakáskassza mellett a jelenlegi támogatásból tudunk félretenni, de ha a férjem elkezd végre a szakmájában dolgozni, akkor is hosszú évek kérdése mire olyan színvonalon tudjunk megélni segítség nélkül, hogy mondjuk egy gyereket el tudjunk tartani, fizetni a lakáshitelt (ami majd pár év múlva jön), és mellette ne számolgassuk a filléreket hó végére.
Viszont mire ő eljut erre a szintre a karrierjében, addigra én már kicsúszok az időből. Tehát jelenleg az a 2 opció áll fent:
vállalunk egy babát, de kénytelenek leszünk még évekig szülői segítséggel élni (ami, hangsúlyozom, nekik nem gond, csak a mi lelkiismeretünket bántja)
vagy várunk, és reménykedünk, hogy HÁTHA előbb is jobb lesz, de ha nem akkor nem lesz sosem gyermekünk.
Ez vagy kamu vagy veled van gond...
Ha olyan magas a fizud hogy a csed (aminek nincs maximuma, és igaz a fizudnak csak a 70%-a de abból csak 15% levonás a belőle) vagy a jövőre kb 140-150e-s nettó gyed szerinted olyan mint hogy neked kiesik a fizu és nincs...Ha ilyen jól keresel tegyél félre és rögtön nem kell a szülőkkel eltartatni/támogattatni magatokat gyerekestől.
Gondolom milliomos szülők pici hercegnője vagy aki hozzászokott a jóléthez, és havi
300-ból szerinted nem lehet megélni. Tuti a férjed jogász, és arra vársz hogy hónapokon belül sztárügyvéd lesz. Ha igen akkor nagyon bilibe lóg a kezed.
Közel 35 évesen mire szülnél nagyon gáz ha a szüleidre támaszkodtok. Lejjebb kell adni az igényeket és szülni most vagy kivárni amig a férjed hazahozza a nagy lét és vállalni hogy addigra kifutsz az időből.
Igazán nem akarlak elkeseríteni de egy kezdő fizu is elég alacsony..
Én is a jogász szakra tippelek, ám nem ártana utána olvasni hogy pl pályakezdő jogász Járáson vagy Önkormányzatnál mennyit keres, leghamarabb ugyanis itt fog tudni elhelyezkedni. Az meg iszonyat szemtelenség lenne ha bojtárkodik és még Ti tartjátok el..
Én is elvégeztem a jogot, de jobban keresek az első diplomámmal nőként egy vállalatnál nem jogászként... mondjuk 26 évesen én már dolgoztam és nem otthon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!