Védőnő, Gyermekvédelmisek nem látnak semmit? Ez mennyire egészséges a gyerekek szempontjából?
Nem egészséges, sőt gáz! Az ilyen szülők a szememben nullák.
Sajnos vannak jogaik, raadásul a gyerekek lehet rosszabbul járnának, ha kiemelnék őket.
csupán anyagi okok miatt nem lehet kiemelni a gyerekeket. mi is tudjuk, hogy ez nagyon gáz, de nem nagyon van mit tenni. Ha van a nevükön ingatlan, teljesen mindegy, mekkora, már nem kaphatnak önkormányzati lakást, ez a szabály.. szar, de ez van, nem mi találtuk ki :S
egy gyerekjólétis
(a védelembe vétel meg lehet, hogy most is tart, nagyon kis százalékban lesz kiemelés belőle)
Nincs rendben, de nincs kiépülve rendesen a gyerekvédelem, hézagosak a jogszabályok, nincsenek szemelyi és tárgyi feltételek az optimális működéshez.
Ezenkívül vannak olyan emberek, akik vagy o@tobák, vagy vallási, egyéb okora hivatkozva szülik a gyerekeket a semmire, aztán büszkék magukra, hogy nagycsalád és a gyerekek huszadrangúak a történetben, csak szenvedő alanyok.
Sajnos az emberi butaságra nincs gyógyszer sem kezelés, az krónikus betegség sajnos.......
Most a környezetemben terhes egy anyuka, van két extra problémás gyereke, és ahhelyett, hogy Veluk foglakozna, inkább szül még egyet
Kedves Kérdező!
Sok mindenben igazad van,de sajnos a dolgok nem így működnek.Én védőnő vagyok,és sokszor tartunk esetmegbeszéléseket a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársaival.Így biztosan tudom,hogy nem csak én,de ők is számtalanszor beszélnek a szülőkkel,sőt a gyerekekkel is,hogy mit hogyan kéne,hogyan nem kéne.És legtöbbször egyik fülükön be,a másikon ki.Megfeszülhetünk,de a legtöbb dolog már annyira rögzült bennük,hogy nem lehet rajta változtatni.Ettől függetlenül rágjuk a fülüket folyamatosan,de egy idő után rájön az ember,hogy ez csak nekünk fontos,minket zavar,őket nem.A védelembe vétel a legtöbb esetben fenn marad,ritkán szüntetik meg,és csak anyagi ok miatt nem is lehet kiemelni gyerekeket a családból.Az óvoda és az iskola is megteszi a tőle telhető legtöbb dolgot,de hiába próbálják a helyes irányba terelni a gyerekeket,egyáltalán normális viselkedésre tanítani őket,ha otthon mást látnak.
Nagyon rendes,hogy segítesz nekik,és mások is.Jó lenne,ha még több ilyen ember lenne.
A kérdésedre válaszolva pedig,egyáltalán nem normális,hogy együtt alszanak ezek a kislányok egy felnőtt férfival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!