Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hiába próbálok következetes...

Hiába próbálok következetes lenni, nem érek el semmit?

Figyelt kérdés

Van olyan gyerek akinél ez nem működik? Annyira makacs a fiam, hogy úgy érzem csődöt mondtam.

Mai példa. Oviba vittem neki egy dörmit. Kifelé menet nem engedtem meg neki valamit, amire elkezdett hisztizni és rámütött. Mondtam neki, hogy nagyon csúnyán viselkedett, sajnos nem kaphatja meg a dörmit, eltesszük, holnap ha nem csinál ilyet megkapja. Innentől következett minimum egy óra tömény hiszti, sikított, sírt, megütött, belémcsípett, aztán néha bocsánatot kért, de egy pillanatra sem adta fel, kérdezgette, hogy, megeheti a dörmit? Én ismételgettem, hogy sajnos nem, ezzel a viselkedéssel nem is fogja elérni. Annyi ideig balhézott, hogy komolyamw marha nehéz volt kitartanom. Nem értem miért nem érti, hogy a tetteinek következménye van. Verekedett, nincs dörmi. Ha holnap jól viselkedik, lesz dörmi. A végén inkább fáradtságból adta fel, de nem éreztem úgy, hogy elértem volna bármit is. Hasonló már kismilliószor előfordult. Nem adja fel, nem érti meg. Mindenki azt mondja, hogy a következetesség a lényeg, de én teljesen úgy érzem, hogy az ég világon semmit nem érek el hogy ílyenkor ragaszkodom a megbeszélt dologhoz.

2017. nov. 22. 17:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
3,4,5 válaszoló ha olyan szuperintelligensek, és ennyire értenek a gyerekekhez, akkor piszkálódás helyett nyugodtan adjanak normális tanácsot! Ja, az már nem menne? :)
2017. nov. 23. 05:12
 12/13 anonim ***** válasza:
Nagyon nagyon lassú folyamat, de jól csinálod, még ha nem is úgy tűnik most. Egyszer megérti. Ha verekszik, nem akp dörmit. Egyszerű. Nagyon nehéz a gyerekeknek a frusztrációt kezelni, ez egy nagyon hosszúfolyamat, amit meg kell tanulniuk. A gyerek egy önző lény, már magzatként is mindent elvesz az anyától, amire szüksége van, tekintet nélkül. Ez ösztönből jön, a túlélés az elsődleges cél. Ezért a gyereknek mindig saját maga az első, és ha akar valamit, akkor nagyon nehezen viseli, ha nem kaphatja meg. Ez frusztráltsághoz vezet, amit még nem tud kezelni. DE! Ha következetes maradsz, akkor egy idő után megtanulja. És muszáj most következetesnek lenni, mert ha engedsz neki, akkor pár év múlva minden egyes alkalommal, amikor valami nem úgy van, ahogy ő szeretné, csak hiszti és kiabálás lesz, és akkor sokkal nehezebb lesz visszafordítani a helyzetet. Tudom hogy nehéz, ha hisztizik a gyerek, az én fiam is nagyon akaratos. Én mindig megpróbálom beleélni magam az ő helyzetébe. Ő még kisebb, 1,5 éves, de már most megy a hiszti korszak. Elképzelem, hogy nekem milyen lenne, hogy kicsi vagy, még beszélni se tudok, nem tudom elmondani, mi a bajom, ezért sokszor mérges leszek, és verekszek, hogy figyeljenek rám, és hogy kimutassam, hogy mennyire rossz nekem. Mert még kicsi vagyok, és nem tudom, hogy mit csináljak, ha rosszul érzem magam. Szülőnek lenni nehéz, de gyereknek leni is (csak arra már nem emlékszünk :) ). Szóval ne add fel, szerintem jól csinálod, próbálj nyugodt maradni, ez is elmúlik egyszer.
2017. nov. 23. 09:56
 13/13 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a normális válaszokat, a 3-5-6. válasz alapján már kezdtem azt hinni hogy velem van a baj :D.

Remélem hogy igazatok van, és egyszer majd beérik a hatása hosszútávon hogy ilyenkor nem engedek neki. Az meg valahol jó, hogy ilyen kitartó 😂, csak hát nem egyszerű vele ilyenkor.

2017. nov. 23. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!