Menyire engedsz a hisztinek 2-2,5 éves gyermekednél? Én nem, következetes próbálok maradni.
:D
"Bezzeg László a szomszéd házból négy káefté Hat elemi, Luxus qrvák a tamtam bárból én meg valakire verjem ki"
"Bezzeg zoltán az apja volt ám az első butikos a városban, úgy hívják, hogy doktor zoltán, de kubikus lenne az átkosban"
Az én ismerősöm röhögve mesélte, hogy elaludt a kanapén este mielőtt lefektette volna a gyereket. Felébredt hajnalban mert szomjas volt, a kisfiú meg ott aludt a konyhaszőnyegen. Nem vitte be az ágyába nehogy felébredjen.
Ja és orvosok a szülei.
Anyámnak se hisztizett soha egyik gyereke sem. :)))
Ja, meg mindig rendesen ettek, meg korán szobatiszták voltak, stb. stb.
Jól kezeled a hisztit, de valami mást biztos te is rosszul csináltál. Örülj neki, hogy magától lenyugszik, nálunk az szokott segíteni ilyenkor, hogy hideg vízzel megmosom az arcát, arra egyből abbahagyja.
Persze nyilván a barátnőd se egészen normális, hogy a kislánya késsel rohangál, és ő ezt hagyja...
Változó mennyire engedek. A Te példádnál maradva, szokta mondani pl fél 12-kor hogy finomságot kér. Ilyenkor természetesen nem kap, leülünk ebédelni és utána adok. Van hogy ezt egyből elfogadja, van hogy hisztizek egy sort, van, hogy csak két falatot eszik, közli hogy tele a pocakja kéri a finomságot. Ilyenkor azért próbálom még rábeszélni néhány falatra, de ha nem eszik, nem eszik. A nasit meg kapja, végülis elfogadta, hogy ebéd után van.
Ha azért hisztizik játszótéren mert még maradna, de menni kéne mert a hugi éhes, akkor engedni szoktam egy kis pluszt (kb. 5 percet), hogy ne az legyen hogy a hugi miatt nem játszhat.
Boltban ha valamit szeretne, egyet választhat, a többit ha kéri, nem szoktam engedni.
Szóval szituáció függő, mindenért nem akarok vele harcolni, de vannak alapdolgok (ilyne az ebéd előtt nincs édesség) amit mindig betartok.
Nézd a nagyobbal még hiszti sem lenne 1 percig sem, egy szóra megenné a levest és aztán a paplcsintát (sőt ő cukorbeteg, azt mondanám, most leves és palacsinta neked nem-azon sem hisztizne egy percig sem)- úgyhogy én még bezzegebb anya vagyok, mint te.
A kicsi ha azt mondanám neki leves és utána palacsinta, nem enne sem levest sem palacsintát és nincs az az isten aki rátudná venni, ő kihagy 4-5 étkezést is lazán. Nála nincs kompromisszum, meg majd ha.. De mondjuk hiszti nélkül csinálja mindezt, ezt a javára lehet írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!