Előfordult már gyermekednél valamilyen fajta kényszermozgás?
Figyelt kérdés
2 éves fiam mostanában emelgeti mind a két kezét a magasba. Eddig azt hittem azért csinálja, mert hosszabb volt a pulcsi ujja és így húzta feljebb. De most már akkor is csinálja ha rövid ujjú van rajta. A karnyujtás után meg a vállával megdörzsöli a fülét. Összefügghet ez a fogával? Vagy valami pszichés oka lehet? Mi lehet ennek az oka?2011. ápr. 16. 18:21
1/9 anonim válasza:
Ebben a korban a gyereke sokszor csinálnak felnőtt számára érthetetlen dolgokat. Valamiért tetszik neki ez a mozgás. Ha nem törődsz vele,abba fogja hagyni.
2/9 A kérdező kommentje:
Hát remélem, mert egy kicsit megijedtem, mi lehet vele. Arra gondoltam még, hogy most már 3 hete egyedül alszik el és korábban összebújva altattuk, hogy ez megviselhette? De elég könnyen megszokta.
2011. ápr. 16. 18:58
3/9 anonim válasza:
Nálunk nincs ilyen kényszermozgás, viszont nálam olyan 10 éves korom óta van. Ha felveszek egy fölsőt, muszáj megvakarnom az orromat. Nem viszket, nem az illatok, a fölső anyaga miatt, egyszerűen csak kényszert érzek rá és szerintem nincs semmi bajom. :o)
4/9 anonim válasza:
Anyósom mesélte, hogy a férjem egészen kb kisiskolás koráig úgy altatta el magát, hogy a fejét ingatta jobbra-balra elég tempósan. Sztem normális felnőtt lett belőle (viszonylag, hihihi).
5/9 Antóniaa válasza:
Nekem gyerekkoromban voltak kényszermozgásaim, amit a gyerekem is produkált egy ideíg... Állítólag ezek pszichés alapon vannak, de én jókat mosolyogtam rajta, mert ugyanzt csináltam, és nem volt nekem sem zaklatott gyerekkorom... :)Így egyszer kétszer rászólta,, de elhagyta magától... (ha elenged egy tárgyat, kilincs, stb... még 2-3szor visszanyúl érte).. Hülyeség,mi?
6/9 anonim válasza:
Nekem még pici a kislányom (8 hónapos) és szinte születése óta ide-oda ingatja a fejét (szinte "csapkodja") az esti elalvása során.Olyan ez, mint ha az altatási ceremóniájának a része lenne. Nem aggódom, majd kinövi. A Te kisfiadnál elképzelhető, hogy a különalvás váltotta ki ezt a kényszercselekvést. Ez nagyon nagy változás az ő kis életében, lehet, hogy így keres vigasztalást. A felszínen tűnhet úgy, hogy nem viselte meg a változás, de attól még lehet, hogy idő kell Neki ahhoz, hogy hozzászokjon az új helyzethez. Szerintem "ne vedd észre" a dolgot. Ha ez az egyetlen furcsaság, amit tapasztalsz nála, akkor szerintem nem kell aggódnod.Az ilyen sokszor ismételt cselekvések biztonságérzetet adnak a gyerekeknek, megnyugtatják őket.
7/9 anonim válasza:
Szia! Azért ha több ilyen furcsaságot is észreveszel érdemes kivizsgáltatni, nem akarlak megijeszteni de nekem pl. egy autista barátomnak voltak hasonló kényszeres mozgásai... Jobb félni, mint megijedni, tudod.
8/9 A kérdező kommentje:
Hát remélem csak egyszerűbb oka van. Gondoltunk már a fogára is, mert a vállával az arcocskáját dörzsöli és most jönnek neki a hátsó rágók.
2011. ápr. 18. 18:12
9/9 anonim válasza:
Szerintem a hosszúujjúnál beidegződött neki, majd elmúlik, kinövi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!