Hogy kezeljem azt a fajta hisztit, amikor hányás a vége?
engem itt most nagyon utálni fognak, de azért csak leírom, hátha segít.
Nekünk is ilyen volt a lányunk, ha valami nem tetszett neki, akkor egy idő után már hiszti nélkül s remekül tudott hányni, csak köhintett kettőt és már meg is volt az eredmény. Akkor persze, kétségbe esett, apa vigasztalta, én átöltöztettem, lemosdattam, tehát körülötte forgott a világ néhány percig. Ezt elmeséltem a gyerekorvosnak, aki azt mondta, hogy adjak a kezébe rongyot, takaríttassam fel vele és el fog múlni, a lényeg, hogy ne ugorjunk egyből, ne érezze, hogy csak rá figyel az egész család. Akkor már nem volt olyan hét, hogy 4-5 alkalommal ne hányt volna. A következőnél kapott egy rongyot, annyira meglepődött, hogy egyből abbamaradt a sírás, csak hüppögött szegénykém, de becsületére legyen mondva, lelkiismeretesen feltakarított maga után. Ez volt 1,5 éve, akkor annyi idős volt, mint a Te lányod. Azóta egyetlen alkalommal nem hányt. Szóval nekünk ez vált be, még ha kegyetlennek is hangzik. Hidd el, sajnáltam, hogy vele töröltetem fel, de úgy látszik, neki ez kellett ahhoz, hogy helyreálljon a lelki békéje és megértse, hogy nem ez a megoldás.
szerintem ez remek ötlet, nem beszélve arról, hogy a hányással tönkreteszi a bútort, szőnyeget. És direkt csinálja!! Nem beteg.
A dadás műsorban egyébként azt javasolták, hogy higgadtan takarítsunk és hagyjuk ott. Nem eszméletlen, hogy félrenyeljen.
Szia!
22 hónapos a kisfiam és ő is ezt csinálja,illetve most már egyre kevesebbet.
1-2 hónapja szinte minden nap hányt.
Vagy attól,hogy hisztizett,vagy pedig attól,hogy amikor ő nem kéri az utolsó falatot ami a szájában van,azt nem kiköpi,hanem elkezd ökölödni,aminek persze mindig hányás a vége.
Én még nem takarítattam fel vele,de lehet kipróbálom,ha legközelebb csinálja.
Most egész jó a helyzet,annyira édes,mert amikor már nagy a hiszti és érzi szerintem az ingert,akkor saját magát nyugtatja,nyugi Levi,nyugi Levi és így megnyugszik.
Sajnos segíteni nem tudtam,de lásd nem vagy egyedül evvel a problémával.
Kitartás és sok-sok türelem.
Szia! Az én lányom is egy hasonló "adottságú" 21 hónapos :)
Pár héttel ezelőtt magam is tettem fel hasonló kérdést, de nem kaptam ilyen jó válaszokat, mint Te.
Az én lánykám akkor produkálja főleg a hányást, ha nem akar a kiságyában aludni. Ilyenkor persze ágyneműcsere stb. Próbáltam kemény lenni én is, de képes volt a hisztit ott folytatni, ahol abbahagyta... Legutóbb "félkemény" változatban egyeztünk ki, hányás, takarítás után is muszáj volt az ágyában maradni, de odaültem mellé egy székre, míg elaludt, elég nehezen nyugodott meg.
Én is kipróbálom a takarítós tanácsot :) Jó lenne ennek véget vetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!