Mennyi elvedet adtad fel, mikor megszületett a babád? Pl. : adok/nem adok neki cumit, veled/egyedül fog aludni, nem fogok vele soha kiabálni, következetes leszek, stb.
- nem adok neki cumit: adtam, de nem kellett neki, de nem rajtam múlt :)
- velünk fog aludni: aludt volna, ha hagyjuk. Mióta külön szobában van, végre aludni is tud.
- nem fogok vele soha kiabálni (persze, én is azt hittem): Épp az ágyában dumál, mert megőrülök, és kell 5 perc levegővétel.
- következetes leszek: Na igen,... ez a legjobb tévhitem eddig :))
- Sokminden más is volt: sosem adok neki egészségtelen kaját (hopsz, lecsúszik ez-az), nem fogunk egész nap itthon ülni (kinézek és nincs kedvem kimenni, maradunk, slussz), minden nap frisset főzök (jajj... perszeee), sorolhatnám estig :D
Az ember tervez, gyerek végez! :) A cél elég jónak lenni, tökéletesség nincs :))))
A kiabálás, amit nagyon bánok :(
Mondjuk alapvetően nem terveztem el semmit két dolgot kivéve:
- külön fog aludni (szerencsére ezt sikerült betartani, bár a férjem elég gyenge ebben az elhatározásban :-D )
- nem fogok adni neki cumi: na itt úgy jártam, mint az első válaszoló, rajtam nem múlt :D de nem kellett neki
Egyébként minden jött magától, direktem nem gondoltam előre ki semmit. Az orvos és védőnő is mind azt mondták: "Az ösztönök, anyuka, ÖSZTÖNÖKRE KELL HALLGATNI!" És tényleg, azok soha nem csalnak! :)
az igazan fontos dolgokban tudom tartani, aprosagokban nem.
ettol fuggetlenul messze nem vagyok tokeletes szulo, de igyekszem.
Tv...a többiben tudom magam tartani,mondjuk nem voltak olyan eget rengető elveim:) semmi bajom ha velünk alszik, a következetesség megvan.
A tv-t akartam tovább kitolni,nagyobbik fiam kb 2 éves korától néz rendszeresen mesét,a kicsi meg gyakorlatilag becsatlakozott..
Ezeket nem sikerült betartanom, pedig nagyon elterveztem a születése előtt:
1, nem fog köztünk aludni - aztán mégis, mert hulla fáradt voltam
2, nem kap cumit - már a kórházban adtak neki, hogy nyugi legyen :) De nem bántam, gondok voltak s zületésénél és nem lehetett velem. Úgy voltam vele, inkább cumizzon, mint sírjon szegény. Aztán otthon is kapott cumit.
3, Következetes leszek - na ez nem jön össze mindig.
A legfontosabb elveim: nincs testi fenyítés és nem kiabálok. Azt hiszem, sikerül tartanom őket. Egyszer szakadt el úgy a cérna, hogy kapott egy pelusra csapást, de kutyául éreztem magam, úgyhogy azóta sem. 2 éves lesz. Kiabálni pedig szintén nem szoktam.
Ezeken kívül voltak olyan elképzeléseim /ezek nem elvek, inkább nevelési fogások/, hogy a kezdetektől külön szobában alszik, nem lesznek hullámvölgyek a férjemmel a szexuális életünkben, nem engedem a tv elé a fiamat, most hirtelen ezek jutottak eszembe. Időről-időre mindegyik megdől, volt idő, hogy velünk aludt, a szexuális életünk a férjemmel rendben van, de néha olyan hullák vagyunk, hogy elfelejtünk szeretkezni, a tévézés pedig bizonyos szabályok mellett mehet /ezen finomítottam picit/.
Viszont több olyan dolgot csinálom, amelyekről nem gondoltam volna, hogy képes leszek: pl. legyen kint bármilyen idő, rengeteget megyünk a fiammal, hatalmas türelmem van hozzá, nagyon sokáig tudtam szoptatni, mindig friss étel kerül az asztalra, sokat járunk közösségbe, itthon baromi sokat foglalkozom-játszom Vele stb.
Szval vannak dolgok, amelyek nem úgy sikerültek, ahogy terveztem, de van kb. ugyanannyi dolog, amellyel kapcsolatban pozitívan csalódtam magamban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!