Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi elvedet adtad fel,...

Mennyi elvedet adtad fel, mikor megszületett a babád? Pl. : adok/nem adok neki cumit, veled/egyedül fog aludni, nem fogok vele soha kiabálni, következetes leszek, stb.

Figyelt kérdés
Más dologgal kapcsolatban is érdekelnek a válaszok, nem csak a példában szereplőkkel!
2014. nov. 4. 14:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

- nem adok neki cumit: adtam, de nem kellett neki, de nem rajtam múlt :)

- velünk fog aludni: aludt volna, ha hagyjuk. Mióta külön szobában van, végre aludni is tud.

- nem fogok vele soha kiabálni (persze, én is azt hittem): Épp az ágyában dumál, mert megőrülök, és kell 5 perc levegővétel.

- következetes leszek: Na igen,... ez a legjobb tévhitem eddig :))

- Sokminden más is volt: sosem adok neki egészségtelen kaját (hopsz, lecsúszik ez-az), nem fogunk egész nap itthon ülni (kinézek és nincs kedvem kimenni, maradunk, slussz), minden nap frisset főzök (jajj... perszeee), sorolhatnám estig :D

Az ember tervez, gyerek végez! :) A cél elég jónak lenni, tökéletesség nincs :))))

2014. nov. 4. 14:47
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
En megfogadtam, hogy sose utom meg a gyerekem. Ehhez kepest ezt nem tudom tartani, egetnivaloan rossz gyerek.
2014. nov. 4. 14:47
 3/14 anonim ***** válasza:

A kiabálás, amit nagyon bánok :(

Mondjuk alapvetően nem terveztem el semmit két dolgot kivéve:

- külön fog aludni (szerencsére ezt sikerült betartani, bár a férjem elég gyenge ebben az elhatározásban :-D )

- nem fogok adni neki cumi: na itt úgy jártam, mint az első válaszoló, rajtam nem múlt :D de nem kellett neki

Egyébként minden jött magától, direktem nem gondoltam előre ki semmit. Az orvos és védőnő is mind azt mondták: "Az ösztönök, anyuka, ÖSZTÖNÖKRE KELL HALLGATNI!" És tényleg, azok soha nem csalnak! :)

2014. nov. 4. 14:52
 4/14 anonim ***** válasza:
49%

Csoki, édesség

Tv

2014. nov. 4. 14:58
 5/14 anonim ***** válasza:

az igazan fontos dolgokban tudom tartani, aprosagokban nem.

ettol fuggetlenul messze nem vagyok tokeletes szulo, de igyekszem.

2014. nov. 4. 15:05
 6/14 anonim ***** válasza:

Tv...a többiben tudom magam tartani,mondjuk nem voltak olyan eget rengető elveim:) semmi bajom ha velünk alszik, a következetesség megvan.

A tv-t akartam tovább kitolni,nagyobbik fiam kb 2 éves korától néz rendszeresen mesét,a kicsi meg gyakorlatilag becsatlakozott..

2014. nov. 4. 15:06
 7/14 anonim ***** válasza:

Ezeket nem sikerült betartanom, pedig nagyon elterveztem a születése előtt:

1, nem fog köztünk aludni - aztán mégis, mert hulla fáradt voltam

2, nem kap cumit - már a kórházban adtak neki, hogy nyugi legyen :) De nem bántam, gondok voltak s zületésénél és nem lehetett velem. Úgy voltam vele, inkább cumizzon, mint sírjon szegény. Aztán otthon is kapott cumit.

3, Következetes leszek - na ez nem jön össze mindig.

2014. nov. 4. 15:12
 8/14 anonim ***** válasza:
48%

A legfontosabb elveim: nincs testi fenyítés és nem kiabálok. Azt hiszem, sikerül tartanom őket. Egyszer szakadt el úgy a cérna, hogy kapott egy pelusra csapást, de kutyául éreztem magam, úgyhogy azóta sem. 2 éves lesz. Kiabálni pedig szintén nem szoktam.

Ezeken kívül voltak olyan elképzeléseim /ezek nem elvek, inkább nevelési fogások/, hogy a kezdetektől külön szobában alszik, nem lesznek hullámvölgyek a férjemmel a szexuális életünkben, nem engedem a tv elé a fiamat, most hirtelen ezek jutottak eszembe. Időről-időre mindegyik megdől, volt idő, hogy velünk aludt, a szexuális életünk a férjemmel rendben van, de néha olyan hullák vagyunk, hogy elfelejtünk szeretkezni, a tévézés pedig bizonyos szabályok mellett mehet /ezen finomítottam picit/.

Viszont több olyan dolgot csinálom, amelyekről nem gondoltam volna, hogy képes leszek: pl. legyen kint bármilyen idő, rengeteget megyünk a fiammal, hatalmas türelmem van hozzá, nagyon sokáig tudtam szoptatni, mindig friss étel kerül az asztalra, sokat járunk közösségbe, itthon baromi sokat foglalkozom-játszom Vele stb.

Szval vannak dolgok, amelyek nem úgy sikerültek, ahogy terveztem, de van kb. ugyanannyi dolog, amellyel kapcsolatban pozitívan csalódtam magamban.

2014. nov. 4. 15:21
 9/14 anonim ***** válasza:
bocsi az off-ért, de eszembe jutott valami a kérdéssel kapcsolatban...Nem lehet hogy azért vannak sokan akik nem élik meg jól az otthon töltött időt,frusztráltak,mert túl sok elvárásuk volt gyerekvállalás előtt,ami nem jött össze??egyik korábbi vagyok, pl engem nem zavar (és páromat se) ha nincs mindig tökéletes rend, most már nem zavar,ha vannak lustább, mesenézősebb napok, nem akarok tökéletes lenni,de igyekszek mindent megtenni azért,hogy a gyerekeim boldogak és kiegyensúlyozottak legyenek...mert ez a legfontosabb talán.
2014. nov. 4. 15:33
 10/14 anonim ***** válasza:
Nálam a türelem dolog működik rosszul! emiatt óriásit csalódtam magamban: munkám kapcsán minden kollégám és ügyfelem birka türelműnek tartott, de rá kellett jönnöm, hogy hol vagyok én ettől? Senki más nem tud úgy felhúzni, mint a 23 hónapos kisfiam.. Sajnos! néha rettentően kiabálok vele, amitől utána kiborulok: egy 35 éves felnőtt üvölt egy alig kétévessel? ezen dolgozok a legtöbbet. Amúgy alkalmazkodom: cumizott, mert nem volt tejem, és valami kellett, saját szobájában, önállóan alszik el, mindig főzök neki, de simán adok bébiételt is, ha kell.. TV-ben, max. babytv, csoki: heti 1x egy kinder, ilyenek.. Amire a legbüszkébb vagyok: mióta megszületett, minden nap legalább egyszer kiviszem, ha nem szakad az eső! Mióta önjáró, azóta kétszer! :) Hirtelen ennyi!
2014. nov. 4. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!