Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mik a vér szerinti apa jogai?

Mik a vér szerinti apa jogai?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Úgy szól a történet hogy néhány hónapja mentem szét a barátnőmmel, akivel addig négy évig voltam együtt. A szakításunk után nem sokkal összejött egy másikkal, de közben velem is lefeküdt néhányszor.

Utoljára bő egy hónapja voltunk együtt. Egy hete felhívott azzal hogy négy hetes terhes, és hogy ne keressem, ne találkozzunk, semmi.

Azt gondolom ha tőlem terhes felelősséggel tartozom a gyerek iránt, és élni akarok a hozzá való jogommal.

Nem teheti meg hogy eltilt tőle. Meg akarok róla győződni hogy biztos az enyém-e a magzat.

Nem tudom pl. hogyha kérek apasági vizsgálatot ő azt megtagadhatja-e.

2017. okt. 9. 09:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a lényeg, h üljetek le mindhárman és beszéljétek át a helyzetet. nehogy az legyen, h a másik apajelöltnek fogalma sincs semmiről, mert azért lássuk be vele szemben sem lenne korrekt.
2017. okt. 9. 14:05
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy megjegyzes: ha egy hete volt 4 hetes terhes, akkor most kb 5 hetes, ami annyitjelent, hogy kb 3 hete esett teherbe.

Ha utoljara egy jo honapja voltatok egyutt, akkor minden bizonnyal nem te vagy az apa, ezert akar kizarni teged a lany a dologbol.

(A terhessegi kor nem azt jelenti, hogy annyi hete lett terhes, hanem a fogantatas ota eltelt idohoz hozzaadodik ket het, az utolso mensi datumatol szamoljak, nem a teherbeesestol.)

Szoval mielott a birosagon gondolkodnal jobb lenne, ha ezt tisztaznatok, hogy ertette a terhessegi kort, biztos-e a hetekben, de az orvos hamarosan uh alapjan ugyis megmondja, hogy pontosan hol jar. Siman lehet, hogy ezzel o kepben van es azert zart ki teged, mint apajeloltet.

Lehet hogy az uj pasi semmit nem tud arrol, hogy veled is kavart meg egy ideig es ezert nem akarja, hogy keresd.

2017. okt. 9. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!