Milyen jogai vannak, a vér szerinti apának, ha jogilag más lett a gyerek apja?
A volt párom meg volt róla győződve, hogy neki nem lehet gyermeke. Mikor terhes lettem azonnal összepakolt és felém sem nézett, mondván én megcsaltam őt.
Most 3 éves a kicsi és a jelenlegi párom (hamarosan férjem), elismerte az apaságot, 2 hónap múlva születik a kistesó is.
A volt párommal véletlenül összefutottunk és azóta nem hagy békén, mert meglátta a fiamat és most azt követeli, hogy csináltassunk DNS tesztet. Rájött, hogy nagyon hasonlít rá a kicsi és azt mondta, hogy ha mégis ő az apa, akkor élni akar a jogaival és tartani akarja vele a kapcsolatot.
Szerintetek mit kellene tennem?
A gyereknek van jogilag apja, tehát semmit nem tud tenni.
4-es, amit ír, meg egy mézes-mázos maszlag, sajnos köze nincs a valósághoz.
Köszönöm a válaszokat!
Ha másként viselkedett volna, természetesen én is engedékenyebb lennék vele, de így nem érzem jogosnak a követeléseit. Ő akkor 1 nap alatt eldöntötte, hogy én egy ócska k vagyok, aki megpróbálta befésülni más gyerekével. Most már én mondom azt, hogy nem kérünk belőle. A DNS tesztet, ha akarja megcsináltathatjuk, én eddig is az igazat mondtam, ezen egy ezt igazoló papír semmit nem változtat, de a kapcsolattartást nem tartom jó ötletnek. A fiamnak már van apja, aki imádja és tényleg apaként viselkedik.
A fiam tudja, hogy ő kicsoda, mert egész pici korától mutattam neki képeket róla, rólunk, de nem igazán érdeklődik felőle. A jelenlegi páromat hívja apának.
pert indíthat az apaság megindításáért. Bróságon kérve így dns tesztet. Ha beigazolódik , hogy ő a biológigai apa, onnantól csak akkor veszíti el a láthatási jogát, ha kiderül, hogy alkalmatlan a szülői jogok gyakorlásár, vagy önként lemond azokról úgy, hogy a másik apa örökbefogadja a gyermeket.
mivel ő jogilag nem mondott le sose a gyerekről, ha tényleg akarja ezt az utat még végig tudja zongorázni. ha igazolni tudja hogy a fogantatáskor együttéltetek, te kötelezhető vagy a dns tesztre biróság által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!