Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mik a vér szerinti apa jogai?

Mik a vér szerinti apa jogai?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Úgy szól a történet hogy néhány hónapja mentem szét a barátnőmmel, akivel addig négy évig voltam együtt. A szakításunk után nem sokkal összejött egy másikkal, de közben velem is lefeküdt néhányszor.

Utoljára bő egy hónapja voltunk együtt. Egy hete felhívott azzal hogy négy hetes terhes, és hogy ne keressem, ne találkozzunk, semmi.

Azt gondolom ha tőlem terhes felelősséggel tartozom a gyerek iránt, és élni akarok a hozzá való jogommal.

Nem teheti meg hogy eltilt tőle. Meg akarok róla győződni hogy biztos az enyém-e a magzat.

Nem tudom pl. hogyha kérek apasági vizsgálatot ő azt megtagadhatja-e.

2017. okt. 9. 09:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha elmész a bíróságra,elmondod a történetet,és kéred a viszgálatot,akkor ők kötelezni fogják rá.Nem tagadhatja meg.
2017. okt. 9. 09:48
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Apasági vizsgálatot nem tagadhat meg. Ha a tiéd, te fizeted a költségeit, ha nem, akkor ő. Ha vonakodik, bíróság kötelezi.

Jogod a láthatás, de a gyakorlat szerint 3 évesnél fiatalabb gyereket nem köteles az otthonából elengedni az együttélő szülő, így ott tudnád csak látogatni addig.

Ezzel nem összefüggésben vagy feltételeként, de kötelességed gyermektartást fizetni (általában a fizetés NAGYJÁBÓL 20%-a). Ha erről jogerős bírósági végzés van és elmulasztod, akkor büntetőjogi felelősség terhel.

2017. okt. 9. 09:50
 3/12 anonim ***** válasza:
32%
Mig a testeben van , o rendelkezik vele ( tehat abortuszra is mehet, az o teste ) , szules utan adhatsz be a birosagra apasagi kerelmet, es DNS tesztet csinalnak. Ha te vagy az apa, lesznek jogaid ( 3 eves kor utan kethetente hetvegen lathatas , addig csak par orara naluk ) , de kotelezettseged is, gyerektartast kotelezo fizetni 18 evig, ha nem tudod az allam megelolegezi , te meg leulod a dutyiban.
2017. okt. 9. 09:56
 4/12 anonim ***** válasza:
64%
Amennyiben van apai elismero nyilatkozat, a gyerek születése után épp ugyanannyi jogod van a gyerekkel kapcsolatban, mint az anyának. Ha nincs, akkor indíthatsz apasági pert, ennek eredményetol függően kerhetem a gyerek felügyeleti jogát, nálad való elhelyezését, vagy lathatasát, negatív teszt esetében csak fizetheted a perkoltseget
2017. okt. 9. 10:39
 5/12 A kérdező kommentje:

Legfőképpen az érdekel az anya mennyire tarthat be nekem ilyenkor. Elsunnyogja a dolgokat, letagadhatja hogy együtt voltunk stb., és így elutasíthatják a bírósági eljárás keretében az apaság megállapítását.

Köszönöm a válaszokat.

2017. okt. 9. 10:57
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs apa megnevezve, nincs apasági nyilatkozat vagy házassági anyakönyvi kivonat, indíthatsz pert
2017. okt. 9. 11:42
 7/12 anonim ***** válasza:
84%

Kerdezo, tobben is irtuk, hogy szules utan indithatsz pert az apasag megallapitasara. Ezt nem lehet sem elsunnyogni, sem letagadni.

Annyi, ha nem te vagy az apa, neked kell fizetned a perkoltseget es a dns tesztet ( nem olcso ) .

Ha te vagy, utana kerhetsz lathatast , es koteleznek a gyerektartas fizetesere is.

2017. okt. 9. 11:46
 8/12 A kérdező kommentje:
az még érdekelne ha kiderül én vagyok az apa, a vezetéknevét a nevelőapja után kapja-e meg, abba bele lehet-e avatkozni.
2017. okt. 9. 12:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor , ha addig osszehazasodnak . De a nev nem jelent semmit ugyanolyan jogon kaphatja az anya vezeteknevet is. Vagy kitalalt nevet is.
2017. okt. 9. 12:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
A másik fickó is azt hiszi, hogy az övé? Mert ha apasági nyilatkozatot tesz vagy elveszi feleségül még szülés előtt, akkor semmit nem tehetsz
2017. okt. 9. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!