Szerintetek milyen "jogai" vannak egy nevelőapának a gyerekkel szemben?
Hát szerintem annyinak kell lennie,mint egy vérszerinti apának. Különben a gyerek sosem fogja tisztelni.
Anyáméknál anyu sose engedte a párjának,hogy fegyelmezze a fiúkat,meg is van a böjtje...
Mellettem nevelöanyám volt,ő a legfőbb bizalmasom most is.
Nekem is új párom van,most jön az első közös baba,de lányomat is imádja első mp-töl. Nagyon sokáig azt hittem,mikor még az exemmel voltam rossz kapcsolatban,hogy senkit nem tűrnék meg a lányom mellé pót apának,nem engedném,hogy nevelje. De ahogy páromat megismertem,teljesen megváltozott bennem a dolog. Ő annyira apának való,és párnak,társnak,hogy fel sem merül azóta bennem,hogy ő ne szólhatna rá vagy bármi.
Jogilag semmi.
Erkölcsileg -ha normális az anyuka hozzáállása- akkor pont ugyanannyi, mint az anyának. Az nem működik, hogy ő nem szólhat bele semmibe, ő nem állíthat fel szabályokat, de tartsa el a gyereket meg szeresse feltétel nélkül,
Kicsit a szóhasználat nem tetszik, hogy jogai a gyerekkel "szemben". Ne szembe helyezkedjen a gyerekkel, hanem álljon a gyerek mellé. Ne a barátja legyen, és ne csak az anyja barátja, hanem a gyerek apja is.
De ezt erőltetni nem lehet. Ha megvan a közös hangnem, és a nevelőapa szereti a gyereket, akkor a gyerek érezni fogja ezt, és elfogadja második apjának a nevelőapát.
Ha viszont a nevelőapa nem szereti a gyereket, csak élni akar apai jogaival, akkor megette a f e n e az egészet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!