Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért csak min. Két gyerekkel...

Miért csak min. Két gyerekkel család a család?

Figyelt kérdés

Kirándultunk nyáron több felé, és bármilyen belépőnél, ahol lett volna lehetőség családi jegyre, az két felnőtt + két gyerek.

Az egy gyerek már nem család? Miért?

2016. szept. 8. 12:36
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
91%
Én meg azon morogtam, hogy egy csomó olyan hely van, ahol két felnőtt + egy gyerek a család és a második gyerekre külön kell jegyet vennem. Hol így nézik, hol úgy.
2016. szept. 8. 12:48
 2/24 Vilcsianyuja ***** válasza:
85%

Ugyan már. Én is hisztizhetnék, hogy miért nincs olyan családi csomag, amiben 2 felnőtt + 3 gyerek van, mert nekem meg külön kell még venni egy gyerekjegyet :)

Nem csinálhatnak "csomagot" minden lehetséges variációra. Ha összeszámolod a külön jegyárakat, nem hinném, hogy olyan hatalmas kedvezményeket adnának a 2 felnőtt + 2 gyerek csomagra. Ha meg olyan jól jönne ki, az egy gyerekeseknek is megérné inkább azt venni, mint külön jegyet mindenkinek.

2016. szept. 8. 12:49
 3/24 A kérdező kommentje:
Nem hisztizek, csak kérdeztem valamit. Engem az elv érdekelne.
2016. szept. 8. 12:52
 4/24 anonim ***** válasza:
86%
Mert két felnőtt- meg egy gyerekjegy általában olcsóbb, mint a családi. De kérjél csak nyugodtan elvből családi jegyet, hadd örüljenek az extra bevételnek!
2016. szept. 8. 13:01
 5/24 anonim ***** válasza:
68%
Mert ket gyerek tobb kiadas, igy szeretnenek segiteni nekik, probaljak elerhetobbe tenni nekik.
2016. szept. 8. 13:08
 6/24 anonim ***** válasza:
19%
mert a gyereknek így nem csak anyja, apja, hanem testvére is van.
2016. szept. 8. 13:13
 7/24 anonim ***** válasza:
65%

Ez a nagy magyar átlag: egy családban két gyerek van a legtöbb esetben.

Ha megnézed, szinte mindenhol négy fővel számolnak: négy személyes autó, négy darabos joghurt, négy személyre elegendő félkész ételek, stb.

Pedig ha pl. azért drágább kell autót venni, hogy mind az öten elférjetek, nagyobb szívás, mint hogy egy belépőn nem tudtok spórolni.

Szerintem ilyen szempontból még kevésbé kényelmetlen akkor az egy gyerek.

2016. szept. 8. 13:15
 8/24 Vilcsianyuja ***** válasza:
46%

Bocs, akkor úgy fogalmazok, hogy én hisztizhetnék azon...

Ahol családi jegyet árulnak, nem az érdekli őket, hogy mennyivel nehezebb egy nagycsaládosnak. Pusztán mennyiségi kedvezmény, nem kell ezt túlértékelni.

És tényleg nem olyan hatalmasak ezek a kedvezmények.

Egyébként tényleg nem jó ez a 2 felnőtt + 2 gyerek "általános" csomag, mert szerintem manapság igenis egyre kevésbé az az általános felállás. Inkább egyszerűbb, százalékos mennyiségi kedvezményekkel kellene számolni, így nem sérülne az egygyerekes szülők önérzete sem. Bár én mindig is utáltam a marketinget, úgyhogy találjon ki valaki jobb jegyrendszert, aki ért hozzá :)

2016. szept. 8. 13:31
 9/24 anonim ***** válasza:
77%
Azért mert a gyerekjegy már alapból kedvezményes, és általában a legtöbben két gyerekkel jönnek, így a cégek általában úgy döntenek h az lesz a családi jegy. De ez még mindig drágább mint a 2felnőtt+1 gyerek.
2016. szept. 8. 13:39
 10/24 anonim ***** válasza:
82%
Nyilván nem úgy család a család, de így tudják adni a kedvezményt. Hülye megoldás, de ez van. Én sokáig egyedül neveltem a nagyobbik fiamat, gondolhatod, hogy mi hányszor kaptunk bármire is kedvezményt, mint család...
2016. szept. 8. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!