Hol élnél inkább a házastársaddal és gyerekkel? Miért?
1. lehetőség:
- távol a családtól, barátoktól, évente kb. 3-4x látnád őket (+ Skype)
- nagyon jó fizetés, aminek a felét el tudjátok tenni
- nyugodt, szép kertvárosias környezet, amit a házastársad is szeret
2. lehetőség:
- közel a család, barátok, 1-2 hetente tudnátok találkozni
- jó fizetés, de csak harmad-negyedannyit tudtok belőle félretenni
- városias környezet, amit egyikőtök sem szeret
Mindkét esetben lenne mindkettőtöknek munka. Ti melyiket választanátok, és miért?
Mi az elsöt választottuk.
Gyerekek nélkül nehezebb volt, akkor nem nehezebb volt brátkozni, de most a gyerekek is hozzák a barátokat. Pl a lányaim 2 barátnöinek az anyukájával én is nagyon jóba lettem, a férjem az egyik apukával...
Söt annyira, hogy volt egy balesetem 6 hétig feküdni kellett, és kb heti 2-3 napot a gyerekek barátai elvitték öket és segítettek nekem. (az egyik anyuka vitt be a korházba is)
Mivel nekem a környezet nagyon fontos, alapból az elsőt választanám. Viszont vannak kivételek. Ha a szüleimnek szüksége lenne rá, hogy a közelükben legyünk, akkor nem mennék el, illetve akkor sem, ha a kamasz gyerekeim nem akarnának kiszakadni a baráti körükből.
Az idő sem mindegy, mert túl hosszú időre nem szeretném nélkülözni a családom közelségét.
2.
Nekem a családom a mindenem és voltam már az első lehetőséghez nagyon hasonló helyzetben, de nem éreztük jól magunkat. Nekünk nagy és összetartó családunk van, szoros kapcsolatot ápolunk, nagyon nehezen bírjuk a egymás nélkül. Szenvedtünk mikor csak skypolni tudtunk, pedig tudom, hogy nagyon sokan tudják ezt csinálni.
Mivel a barátaim amúgy is már mind elköltöztek jó messzire, így nálam ez nem szempont. A szüleimet, családtagjaimat szeretem, de felnőtt vagyok, nem halok bele, ha csak évente néhányszor találkozunk, attól még telefonon/Skype-on ugyanúgy tudunk beszélgetni, anyámmal amúgy is imádunk telefonon trécselni, pedig gyalog is közel lakik :)
A nagyon jó fizetés határozottan jó pont, úgyhogy egyelőre csak egy semleges, és egy pozitív pont van.
A kertvárosi környezet viszont negatív pont nálam, mi nem szeretjük.
A második lehetőségnél igazából csak a városias környezet az, ami pozitívum, bár mondjuk az ott kapott fizetés sem lehet olyan rossz, ha félre lehet belőle tenni.
Persze ha a ti fejetekkel kell gondolkodni, akkor megint más a dolog, hiszen nálatok pont a kertváros az, ami pozitív, és a város az, ami negatív. Így ha a ti helyetekben lennék, az elsőt választanám.
A saját helyemben a másodikat, mert nem bírom a túl nyugid környezetet, és mondom, szerintem az a fizetés már nem olyan rossz, amiből félre lehet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!