Baj, hogyha egy nő nem akar gyereket? Én vagyok a buta liba vagy a volt párom a furcsa?
A legutóbbi exem, akivel nagyjából 3 hete lett vége, mindig nagyon szerette a gyerekeket.Van egy 8 évvel idősebb nővére, neki már vannak gyerekei.
Gyakran elhozta őket hozzánk, aminek én kifejezetten nem örültem, a rá való tekintettel nem kezdtem el minden egyes alkalommal vitatkozni emiatt.
A gyerekek mindig szimpatikus volt, az ilyen férfiakra mondják, hogy "született apa".
Nagyon rossz véleménye volt az olyan nőkről, akik nem akartak gyereket, nem is tartotta őket igazi nőnek, gyakran a "rongybaba" kifejezést használta.
Én viszont nem akarok gyereket, jó állásom van, szépen alakulgat a karrierem, szeretném bejárni a világot.Egy gőgicsélő kis csomaggal vagy egy utánfutóval, ez nem menne, egy gyerek rengeteg korlátozással jár és sok mindenről kellene lemondani, amibe én nem megyek bele.Másrészt a szülés baromira fáj, örökké tönkreteszi az alakodat.
Egyszerűen nem akarok gyereket, kész.
Ő házasodni akart meg gyerekeket, az előbbibe talán belementem volna az utóbbiba nem.
Emiatt döntöttünk úgy,hogy különválunk.Viszont a különváláskor elég kemény dolgokat vágott a fejemhez,hogy vénkisasszonyként fogok meghalni, meg nem is vagyok igazi nő....stb
Emiatt kezdtem el elgondolkodni,hogy vajon normális vagyok-e?
A személyisége teljes rendben volt, jóképű volt, tanult, nem volt káros szenvedélye.Pont olyan fajta ember volt, akivel együtt tudna az ember élni egy életen át.
Nekem is vagdostak ilyet a fejemhez, marhaság.
Sőt, ha a környezetedben/ismerkedéskor/társkereséskor eleve világossá teszed, hogy te tudatosan vagy gyerektelen,illetve nem akarsz házasságot - akkor valahogy ragadnak az emberre a pasik.
Nem tudom, miért de saját tapasztalat.
Egyébként semmi gond veled, sok ember nem akar gyereket (nem is sejted, mennyien) - csak nagyon kevesen merik nyíltan felvállalni, pont az ilyen támadások miatt.
Naponta teszik fel itt 20 évesek hogy nem kell gyerek stb kérdéseket ,ha nem kell akkor nem kell nem valo és nem is kell mindenkinek szülni,de ezt közölni is kell a társadal ,ha nem is rögtön de azért időben,
Amit leírtál azok nagy része csak kifogás amugy .
Viszont ne kezdj később panaszkodni itt vagy máshol hogy gyerekeseknek mennyi minden jár ,mert te választotad ezt az életmodott ez ezel jár.
Ismerek gyerekteleneket ők igy boldogok .
Nem vagy buta. Ha így érzed, akkor ne szülj, nem ítéllek el egyáltalán.
Még mindig 100x jobb, mintha a társadalmi elvárások vagy a párod miatt szülnél, aztán megbánnád, nem törődnél eleget a picivel stb. Ilyen szempontból korrekt, hogy inkább nem szülsz, minthogy később a lesza..d a gyereket, akkor lennél önző, nem most.
Általános vélekedés szerint baj, ha egy nő nem akar gyereket. A minap valaki megkérdezte itt, hogy természetellenes-e: meglepett a kérdés, hogy igennel kell válaszolnom (nem írtam ahhoz a kérdéshez, szóval csak magamban boncolgattam), annak ellenére, hogy én sem akarok gyereket, pedig elmúltam 30. Annyira karrierista sem vagyok, hogy ezt mondjam, habár szeretem a munkám, és szeretnék előre lépni. Lehet, hogy azért érzem így, mert nincs párom, és aki volt előtte, az "tanított meg" arra, hogy botorság bízni az emberekben (és botorság általánosítani is, és ilyet mondani, ezt is tudom, de én amolyan egyszer égetem meg magam típus vagyok, utána csak kesztyűben nyúlok az edényhez :D).
Lehet, hogy megbánod később, hogy egy jó apának való alapanyagot elengedtél. De engedj meg egy megjegyzést: magadban elkezdeni kételkedni csak azért, mert egy nárcisztikus, önérzetében sértett, szánalmasan odakapó p.öts olyanokat merészel mondani, hogy nem vagy igazi nő, mert nem akarod a magját befogadni... :D hát ez egy állati nagy vicc. Ne hülyéskedj, és ne bánd, hogy nem szültél egy ilyennek... (a rongybaba kifejezést meg kikérem magamnak olyan nőként, aki szintén nem akar gyereket, szerintem az exed a rongyember. Milyen alapon dumál bele más életébe? Én meg azokat a palikat nézem le akik erőltetik a gyereket, aztán mondjuk a 3. után lelépnek egy "rongybaba" kedvéért, sajnos láttam már nem egy ilyet a környezetemben..)
Semmi gond nincsen ezzel, nem vagyunk egyformák. Nem mindenki tud a gyermeknevelésben kiteljesülni, az meg természetes, ha szeretnél utazni és bejárni a világot. Igazad van, ezt gyerek mellett nem lehet. Sokak szemében még az is elítélendő, ha egy nőnek vannak gyerekei és mellette karrierje is, mert biztosan elhanyagolja szegény kicsikéit. De ez nem az a világ már, ahol egy nőnek könnybe lábatt szemmel kell gondolnia a kakis pelenkára meg a gátrepedésre. Igenis, ha te úgy döntesz, hogy nem szeretnél, szíved joga. És emiatt nem kell rosszul érezned magad. Sokkal több rossz anya van, mint ahány hozzád hasonló - hogy egy korábbi válaszoló szavaival éljek - “önző” lélek, aki inkább másban leli meg a boldogságát.
Aki meg emiatt elítél, annak üzenem, hogy először a saját szemében a gerendát. Jellemzően az ilyen embereknek van mit szégyellniük bőven, csak jobban esik nekik másokon levezetni frusztrációikat, amit lehet pont az okoz, mert sok ponton egyetért veled, de már késő, mert ott a két gyerek a szomszéd szobában. Irigység, féltékenység.
Azok a nők, akik nem akarnak gyereket, mind okosak, mert gondolkoznak.
Az agyatlanok szaporodnak ész nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!