Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kedves édesanyák, kismamik....

Kedves édesanyák, kismamik. Meg vagytok elégedve a védőnőtökkel?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A kérdés nem feltétlen ilyen egysíkú.

Védőnőnek szeretnék tanulni, ezért kérdezem, hogy azok, akik belelátnak (babócás anyukák), hogy vélekednek a védőnőjükről?

Kedves, aranyos? Figyelmes? Illetve (bár a kérdéshez nem kapcsolódik) szerintetek telített szakma?

Köszönöm a segítséget. :)

2017. szept. 10. 13:48
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ó, nem is számítottam, hogy ilyen gyorsan ennyien írtok. Köszi a válaszokat és jó egészséget anyának-apának-gyerkőcnek!
2017. szept. 10. 18:06
 12/18 anonim ***** válasza:

Én emberileg furcsállom az enyém, szakmailag meg nincs elég tapasztalata.

Ha te egy olyan ember vagy, aki logikus és ésszerű dolgokat lát a gyermeknevelésben, nem tankönyvekből szó szerint húzod majd elő a válaszokat akkor szerintem szeretni fognak :)

Oké, tudom, "tananyag" szerint kell dolgozniuk, de amikor egy olyan problémát mondok, hogy egész úton sír a gyerek vajon mitől? Akkor azt mondja biztos fog fájás vagy mozgásfejlődés aztán kiderül, hogy (ha ránézne látná) melege van a hordozóban. Tehát erre gondoltam hogy tankönyves vagy nem az.. :)

Én úgy látom a kerületben bőven van védőnő és helyettesítő is. De biztos nem így van mindenhol. Szóval lehet kevesen vannak máshol.

Összegezve: nincs probléma, de anyukámtól többet kérdezek mint a védőnőmtől.

2017. szept. 10. 18:44
 13/18 anonim ***** válasza:
1 védőnőnk volt eddig, utáljuk. Mindenkinek pletykál mindenkiről akihez jár, semmit nem tud, csak olyanokat mond ami már régen máshogy van. Ha nem egyezik a véleményünk (99%ban így van) akkor elhord mindennek, hogy szaranya vagyok meg ilyeneket mond a többi nőnek akihez jár. Gusztustalan, azt se tudom hogyan dolgozhat még így.
2017. szept. 10. 19:36
 14/18 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, amúgy nálunk hiányszakma. 3 védőnő van de legalább kéne 6 annyira megnőtt a falu, sokan költöztek ide az elmúlt években (pest megye, külváros).
2017. szept. 10. 19:37
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekem totál semleges. Megcsináljuk a kötelező köröket (most már ritkán találkozunk, elmúlt 2 éves a lányom), és ennyi. Tanácsot nem tud adni, párszor kérdeztem csak valamit, de mindig az volt a vége, hogy tulajdonképpen csináljam, ahigy jónak látom. Szóval nesze semmi. De legalább bele se szól a dolgomba fölöslegesen, látja, hogy elvagyunk, gyerek rendben, úgyhogy békénhagy, és nem dumál bele olyanokba, amihez semmi köze, pl. hogy együtt alszunk-e a gyerekkel meg hasonlók. Kiemelném viszont, hogy a terhesség alatt picit emelkedett a végén a vérnyomásom, és lelkiismeretesen tesztelte heti 2x a vizeletemet, nehogy toxémia legyen. Az tényleg jó volt meg fontos. A szülés óta viszont olyan semleges, nem sok vizet zavar, de nem kifejezetten hasznos.
2017. szept. 10. 19:39
 16/18 jafnrétti ***** válasza:
Az előzőt szerettem, kedves volt, mindig akkor jött, amikor megbeszéltünk (kiveve egyszer, amikor telefonszámot cseréltem és elfelejtettem neki megadni az újat, akkor csak úgy megjelent, de ez érthető volt), mindig jó tanácsokat adott, viszont nem járt a nyakamra, nem kezelt debilként. Persze nekem már van egy nagyobb gyerekem is, szóval tudta, hogy képben vagyok. A nagyobbik védőnőjét nem szerettem, az ilyen tolakodó fajta volt. Most két hónapja elkoltoztunk, a régi védőnőnek megadtam az új címet, elvileg továbbította az itteninek, de még mindig nem jelentkezett. Azt se tudom, ki az,vagy hogy hol keressem.
2017. szept. 10. 21:27
 17/18 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy fel kell mérned, ki az, akinek szüksége van a védőnői szolgáltatásra, s ki az, akinek nincs. Ha egy 3 gyerekes, mindennel tisztában lévő anyukának 'okoskodsz' gyermektelenül, az nem lesz szimpi. Ahol viszont első baba, nincsenek rokonok, akiktől kérdezni lehet, ott jó jöhet egy tapasztalt segítség. Vagy ahol azért kell sűrűn járni, hogy figyelhesd, a baba megfelelően fejlődik-e.

Az én védőnőm aranyos, segít, bár én sose hívtam, kérdezni se nagyon kérdeztem, de ő pl. túlbuzgó. 4x volt kinn terhesség alatt, én viszont végig dolgozta, így szabit kellett kérjek. Szülés után is folyamatosan jött, igen, törvénybe van foglalva, de nekem pl. semmi szükségem nem volt rá, hogy jöjjön. A 3 utcával arrébb lakó barátnőmnél meg 1x volt az ő védőnője szülés után, és annyi... szóval nagyon védőnőfüggő. Egyébként én magam gyerekjólétis vagyok, sokat dolgozom, látogatok családot védőnőkkel, az általam leírtakat látom. Amelyik nem túlbuzgó, azt általában szeretik. (már, ha nincs vaj a delikvens füle mögött)

2017. szept. 11. 12:13
 18/18 anonim ***** válasza:

Én a védőnővel elégedett lennék,de a tanácsadáson rengeteg a gyerek. Semmit nem lehet kérdezni,megbeszélni,mert mindig mér valakit,vagy bemegy az ajtón vagy beszélget. Azt is nekem kellett kiguglizni,hogy a 17 hós veseköves gyerekemnek ne adjak már spenótot..

szoros kontroll alatt vagyunk májbetegség miatt,de nem igazán tudok vele semmit megbeszélni. Jó lenne,ha még feljönne 1x -1x...de már nem kicsi a gyerekem,és nem fog feljönni. Ez van.

2017. szept. 11. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!