Kedves édesanyák, kismamik. Meg vagytok elégedve a védőnőtökkel?
Sziasztok. A kérdés nem feltétlen ilyen egysíkú.
Védőnőnek szeretnék tanulni, ezért kérdezem, hogy azok, akik belelátnak (babócás anyukák), hogy vélekednek a védőnőjükről?
Kedves, aranyos? Figyelmes? Illetve (bár a kérdéshez nem kapcsolódik) szerintetek telített szakma?
Köszönöm a segítséget. :)
Én emberileg furcsállom az enyém, szakmailag meg nincs elég tapasztalata.
Ha te egy olyan ember vagy, aki logikus és ésszerű dolgokat lát a gyermeknevelésben, nem tankönyvekből szó szerint húzod majd elő a válaszokat akkor szerintem szeretni fognak :)
Oké, tudom, "tananyag" szerint kell dolgozniuk, de amikor egy olyan problémát mondok, hogy egész úton sír a gyerek vajon mitől? Akkor azt mondja biztos fog fájás vagy mozgásfejlődés aztán kiderül, hogy (ha ránézne látná) melege van a hordozóban. Tehát erre gondoltam hogy tankönyves vagy nem az.. :)
Én úgy látom a kerületben bőven van védőnő és helyettesítő is. De biztos nem így van mindenhol. Szóval lehet kevesen vannak máshol.
Összegezve: nincs probléma, de anyukámtól többet kérdezek mint a védőnőmtől.
Az a lényeg, hogy fel kell mérned, ki az, akinek szüksége van a védőnői szolgáltatásra, s ki az, akinek nincs. Ha egy 3 gyerekes, mindennel tisztában lévő anyukának 'okoskodsz' gyermektelenül, az nem lesz szimpi. Ahol viszont első baba, nincsenek rokonok, akiktől kérdezni lehet, ott jó jöhet egy tapasztalt segítség. Vagy ahol azért kell sűrűn járni, hogy figyelhesd, a baba megfelelően fejlődik-e.
Az én védőnőm aranyos, segít, bár én sose hívtam, kérdezni se nagyon kérdeztem, de ő pl. túlbuzgó. 4x volt kinn terhesség alatt, én viszont végig dolgozta, így szabit kellett kérjek. Szülés után is folyamatosan jött, igen, törvénybe van foglalva, de nekem pl. semmi szükségem nem volt rá, hogy jöjjön. A 3 utcával arrébb lakó barátnőmnél meg 1x volt az ő védőnője szülés után, és annyi... szóval nagyon védőnőfüggő. Egyébként én magam gyerekjólétis vagyok, sokat dolgozom, látogatok családot védőnőkkel, az általam leírtakat látom. Amelyik nem túlbuzgó, azt általában szeretik. (már, ha nincs vaj a delikvens füle mögött)
Én a védőnővel elégedett lennék,de a tanácsadáson rengeteg a gyerek. Semmit nem lehet kérdezni,megbeszélni,mert mindig mér valakit,vagy bemegy az ajtón vagy beszélget. Azt is nekem kellett kiguglizni,hogy a 17 hós veseköves gyerekemnek ne adjak már spenótot..
szoros kontroll alatt vagyunk májbetegség miatt,de nem igazán tudok vele semmit megbeszélni. Jó lenne,ha még feljönne 1x -1x...de már nem kicsi a gyerekem,és nem fog feljönni. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!