Változott-e az öltözködési stílusotok, miután édesanyák lettetek?
28 vagyok, a lányom 1 éves. Mindigis volt egy "egyedi stílusom", úgymond soha nem álltam be a sorba. Vannak tetoválásaim és büszke vagyok arra, ahogy kinézek (50 kiló vagyok). Szeretem a csinos ruhákat, pánt nélküli felsőket, rövid nadrágokat. Soha nem jutott eszembe, hogy takargatnom kéne a tetoválásokat, vagy máshogy kéne kinéznem anyukaként. Így érzem jól magam, és nem hiszem, hogy ez gond.
És mégis, látom a rosszalló tekinteteket más anyukáktól játszótéren, itt-ott, és ezeket nem tudom hova tenni. Soha egy percet sem vettem el a lányommal együtt töltött időből azért, hogy magammal foglalkozzak, az "én-idő" az, amikor ő alszik. Egyszerűen nem tudom eldönteni, mire vélni ezeket a nézéseket, imádok anya lenni, imádom a lányom és ez látszik is rajtunk, viszont megmaradtam annak a csinos fiatal nőnek, aki voltam. Ez baj? Netán féltékenység a többi anya részéről?
Vélemények és ellenvélemények is érdekelnek, esetleg hasonló anyukák tapasztalatai, és azoké is, akik rossz szemmel nézik az ilyen anyukákat.
Köszönöm!
Nem változott. És pont teszek rá ki mit gondol!
Én meg azokra az anyukákra nézek rosszallóan akik túra szandiban, lekopott láb körömlakkal, vastag berepedt sarokkal, kinyúlt pólóban, trottyos gatyában nyomják.
Aztán vannak aki nagymamásba mennek át, de valószínűleg ők előtte is olyasmik voltak.
Nem valtozott. En megszoktam hamar, hogy hol a festett szoke hajamert es sminkelt arcomert neznek ki vagy szolizasert, aztan GYED letelte utan azert, mert kosztumben-magassarkuban megyek a gyerekkel hintazni (multinal vagyok -es gyed elott is voltam- vezeto beosztasban), es hat bolcsibol/ovibol bizony megalltunk jatszozni es en irodabol hazefele "munkaruhaban" voltam.
Most ismet babat varok, 7. honap, csinos es szines ruhak, ekszerek, voros vagy pink ruzs, neha csak szajfeny de olyankor fustos szem, de most egyelore nem erzem hogy csunyan neznek ram, egyelore - majd ha ismet jon a jatszos idoszak :))))
Szia!
Én 18 éves lány vagyok, nem vagyok anyuka de találkoztam már ezzel a jelenséggel, hogy kicsit "extrémebb" édesanyákat elítélnek csupán a külsejük miatt. Ez butaság! Ne foglalkozz vele!
Ő itt Annie, szépséges kislánya Hanna. [link]
Én ask.fm-ről ismerem, ha gondolod nézz bele a szívecskés válaszaiba, de írhatsz is neki, végtelenül kedves és nyitott nő, szívesen beszélget, ezért is adta meg minden elérhetőségét asken.
Nekem megtanította, hogy az extrémebb stílus csupán annyiban befolyásolja az anyaságot, hogy a gyermek nem lesz egy intoleráns felnőtt.
Szerintem régen volt szokás odafigyelni arra, hogy életkornak - szerepnek megfelelően öltözködjenek az emberek. Mert etikett...
De ez szerintem már elmúlt. Most már nyitottabb a világ, az ember kiállhat a maga stílusa mellett. Épp ezért én sem nézegettem mama cuccokat magamnak :D hülyeség megváltoztatni magunkat amiatt, mert anyák lettünk.
Köszi :)
A tetkók miatt eddig is megnéztek, ehhez már hozzászoktam, nem érdekel, de ez most más. Hogy is mondjam, mintha nem tartanának anyának valónak?! Valami ilyesmi. Én emlékszem egyik osztálytársam anyukájára, aki hasonló stílusú volt, mint én (pin-up féle). Mind irigyeltük a srácot, mert jófejek a szülei, és a srác is büszke volt rájuk, csak neki nem volt "gáz" ha közösen jelentek meg valahol.
Én büszkén viselem a tetoválásaimat, mindnek megvan a múltja, ami az én múltam. Büszkén viselem a ruháimat is, mert jól állnak és megtehetem, hogy ilyeneket vegyek fel :) a férjem pedig büszke arra, hogy ilyen felesége van.
Ha ennyire magabiztos vagy akkor plane nem ertem miert erdekel ki mit gondol? :) A jatszon mindenki kinezi a masikat, a csini a mamasan oltozkodot, a mamasan oltozkodo a csinit es vaganymamit, vaganymami a trottyosgatyast, sminknelkuli a voros ruzsost, stb.....
De egyvalami egyezik: egyik sem ismeri be hogy sajat magat sokkal jobb fejnek es anyanak tartja ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!