Változott-e az öltözködési stílusotok, miután édesanyák lettetek?
28 vagyok, a lányom 1 éves. Mindigis volt egy "egyedi stílusom", úgymond soha nem álltam be a sorba. Vannak tetoválásaim és büszke vagyok arra, ahogy kinézek (50 kiló vagyok). Szeretem a csinos ruhákat, pánt nélküli felsőket, rövid nadrágokat. Soha nem jutott eszembe, hogy takargatnom kéne a tetoválásokat, vagy máshogy kéne kinéznem anyukaként. Így érzem jól magam, és nem hiszem, hogy ez gond.
És mégis, látom a rosszalló tekinteteket más anyukáktól játszótéren, itt-ott, és ezeket nem tudom hova tenni. Soha egy percet sem vettem el a lányommal együtt töltött időből azért, hogy magammal foglalkozzak, az "én-idő" az, amikor ő alszik. Egyszerűen nem tudom eldönteni, mire vélni ezeket a nézéseket, imádok anya lenni, imádom a lányom és ez látszik is rajtunk, viszont megmaradtam annak a csinos fiatal nőnek, aki voltam. Ez baj? Netán féltékenység a többi anya részéről?
Vélemények és ellenvélemények is érdekelnek, esetleg hasonló anyukák tapasztalatai, és azoké is, akik rossz szemmel nézik az ilyen anyukákat.
Köszönöm!
Én is ugyanúgy öltözködöm semmit nem változott.attól hogy gyermeke van az embernek még nem szabad elhagynia magát(gondolok itt a trottyos melegítős anyukákra akin látszik h nem törődik magával)
Festem a körmöm feketére vörösre(a fiam kimondottan szereti nézni) amilyenre szeretném,a szememet is kihúzom,használok arcmaszkot stb....
Néhányan tényleg úgy elhanyagolják magukat pedig gyerek mellett is tudsz időt szakítani a hajmosásra átv...
Engem a viselkedesem miatt neztek hulyenek a jatszon :D
Cseppet nem vagyok szazas...na de szuletesi hibam.ez van.olyan jokat jatszottunk a gyerekekkel.sosem erdekelt mas mit gondolt.
Oltozkodesben sem valtoztattam,igaz en gyerek elott is a sportos vonalat kepviseltem.farmer+polo es kondi.vagy melegito+polo es kondi.de vannak sportos nagyon rovid nacijaim,kivagott felsoim is.mikor milyen kedvem van.sminkem kb szemcerkabol es spiralbol all.
Engem az ismeroseim vagany anyanak tartanak.csupa olyan emberrel vagyok joban,akik hasonloak.az ismeretlen,irigyek meg le vannak tojva.
Elég sokat :D A nagyobbik gyerekemet elég fiatalon, 20 évesen szültem. Előtte nálam alap volt a bakancs, a színes haj, punkos cuccok, stb. Hát ez azért szépen elkezdett szelídülni már terhesen is, bár színes hajam még most, 30 évesen is szokott lenni időről időre, de akkor eleinte annyinál maradtam, hogy bakancsról Converse-re váltottam, farmer, zenekaros pólók (női fazon persze), vagy kicsit rockabilly-s stílusú ruhák.
Aztán tíz év alatt eljutottam odáig, hogy ha nem is öltözöm cicababásan, és jobban kedvelem a lazább, vagányabb stílust, de szívesen veszek fel időnként elegánsabb ruhákat is.
Egyébként én nagyon úgy voltam vele még tíz éve, hogy én ugyan nem fogok változtatni az öltözködésemen, de valahogy mégis így lett, egyszerűen jobban éreztem magam a kevésbé extravagáns ruhákban. De mondom, pipacspiros hajam azóta is volt már, és tuti, hogy lesz is még, erről nem tudok lemondani :D
Semmit nem változott. 23 évesen lettem anya, és nem gondolom, hogy azóta zsákban vagy földig érő ruhában kellene járnom.
A magassarkút alapból nem szeretem, és elégedett is vagyok a magasságommal, viszont szeretek nőiesen öltözni, és se erről, se az igényességről nem fogok lemondani, mert gyerekem van. Tetoválásom, piercingem is van, bár egyikből sem sok, de nem érdekel, ha valaki kritizál, a páromnak és a gyereknek ezek ellenére is megfelelek.
Volt aki kérdezte, mit fogok mondani, ha a gyerekem megkérdezi, az nekem miért van ott? Az illető nyilván nem gondolta végig, hogy a gyerekem minden egyes nap látja rajtam a tetoválást, piercinget, és természetes neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!