Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Változott-e az öltözködési...

Változott-e az öltözködési stílusotok, miután édesanyák lettetek?

Figyelt kérdés

28 vagyok, a lányom 1 éves. Mindigis volt egy "egyedi stílusom", úgymond soha nem álltam be a sorba. Vannak tetoválásaim és büszke vagyok arra, ahogy kinézek (50 kiló vagyok). Szeretem a csinos ruhákat, pánt nélküli felsőket, rövid nadrágokat. Soha nem jutott eszembe, hogy takargatnom kéne a tetoválásokat, vagy máshogy kéne kinéznem anyukaként. Így érzem jól magam, és nem hiszem, hogy ez gond.

És mégis, látom a rosszalló tekinteteket más anyukáktól játszótéren, itt-ott, és ezeket nem tudom hova tenni. Soha egy percet sem vettem el a lányommal együtt töltött időből azért, hogy magammal foglalkozzak, az "én-idő" az, amikor ő alszik. Egyszerűen nem tudom eldönteni, mire vélni ezeket a nézéseket, imádok anya lenni, imádom a lányom és ez látszik is rajtunk, viszont megmaradtam annak a csinos fiatal nőnek, aki voltam. Ez baj? Netán féltékenység a többi anya részéről?

Vélemények és ellenvélemények is érdekelnek, esetleg hasonló anyukák tapasztalatai, és azoké is, akik rossz szemmel nézik az ilyen anyukákat.

Köszönöm!

2017. máj. 29. 10:57
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Egyébként nem sminkelek, 4hetente megyek pilláshoz, ez nekem elég :) addig apa sétál egyet a gyerekkel, fel óra csupán. Hosszú szőke hajam van, még csak nem is zöld :) a lány, akit linkelt az egyik válaszoló, nagyon rokonszenves, biztosan tudja, miről beszélek :)
2017. máj. 29. 11:28
 12/35 anonim ***** válasza:
89%
Én egyre több tetovált anyukát és apukát látok a játszótereken, ahogy az utcán is. Na meg ahogy jött a meleg, még több bőr előkerül. Őszintén szólva (és grafikusként), arányaiban nagyon kevés olyat láttam eddig, ami minőségi munka és még kevesebb embert, akinek jól áll (bár ugyanez igaz a pánt nélküli felsőre és a rövidnadrágra :) ez utóbbi a játszótereken nyáron szinte egyenruha). De nem hiszem, hogy manapság bárki azt gondolná, hogy börtönben vagy hajón szerezted :) Viszont természetes, hogy megnézik - de hát azért csináltattad, hogy megmutasd, nem? Szóval ha feltűnő vagy, akkor persze, hogy megnéznek és véleményt alkotnak - és ez nem baj, ha nem zavar. A nők ilyenek, anyaként is.
2017. máj. 29. 11:31
 13/35 A kérdező kommentje:
Nem az érdekel, hogy mások mit gondolnak, illetve hogy is mondjam: nem foglalkozok vele, csak szeretném tudni, mivel tartanak kevesebbnek, rosszabbnak maguknál. És miért.
2017. máj. 29. 11:31
 14/35 anonim ***** válasza:
54%
Nekem nincs tetkóm (még, de ha már nem szoptatok, lesz :D), 29 éves vagyok, 2 éves kislánnyal. Engem is szoktak rosszallóan nézni. 47 kg vagyok, derékig érő, sötétvörös hajam van, sminkelni nem szoktam, szintén műszempilla azt kész. Én mindig ilyen tornacipős, kicsit rockos stílusban öltöztem, nem változtattam ezen. Ugyanúgy tornacipő meg farmer van rajtam (van, hogy szakadt térdű, huha...), időnként fekete pólóval vagy ujjatlannal, bőrdzsekit hordok. Nem gondolom kirivónak, de én is elég sokszor tapasztalo, hogy fikáznak. Pont nem izgat, nem fogok otthonkába meg bolyhos tréningnadrágba öltözni azért, mert gyerekem van, és Pistike frizurát se vagyok hajlandó vágatni. Akinek nem tetszik, hát így járt.
2017. máj. 29. 11:42
 15/35 anonim ***** válasza:
74%

Én sem változtam/változtattak a gyerekek óta, én kaptam már beszólást: miért nem sminkelek (gyerekek előtt sem tettem) miért nem fogyok vissza (visszafogytam, előtte sem voltam nádszál) miért nem öltözök csinosan a játszótérre (mert a gyerek után kúszni-mászni nekem nem kényelmes a szoknya és a magassarkú).

Bármit teszel, úgyis lesz aki megszól. Ne foglalkozz velük :-)

2017. máj. 29. 11:42
 16/35 anonim ***** válasza:
75%

Ne foglalkozz senkivel, úgy öltözz, ahogy neked tetszik és jól esik. Én sosem öltöztem mondjuk extrém mód, inkább sportosnak mondanám a stílusomat, tornacipő, farmer, kapucnis pulcsi, szülés előtt és utána is ez a stílus maradt (szerencsére lement minden feleslegem és 49-51 kg között vagyok áltaálban, így nem kellet átrendezni a ruhatáramat).

Több fülbevalóm, tetkóm nekem is van, néha furán néztek rám is az emberek, de hát mindenkinek minden nem tetszhet. Ha jó alakod van, csinos vagy, lehet hogy a rosszalló pillantások irigységből fakadnak, hiszen nem mindenki nyeri vissza a súlyát teljesen szülés után.

2017. máj. 29. 12:00
 17/35 anonim ***** válasza:
32%

Így van, ezért vagy azért, de valamiért biztosan megnéznek és kinéznek maguk közül, persze ez lehet átmeneti is, például, ha új közösségbe kerülsz. Én akkor szembesültem ezzel, amikor a fiam születése utáni nyáron új lakásba költöztünk, elkezdődött a játszóterezős szezon, és új anyukaként a kicsi totyogósommal egy totál új környezetbe csöppentünk. Az én külsőmön nincs semmi extra, hacsak az nem, hogy alapvetően szoknyás, nőiesen elegáns a stílusom (mondjuk lapos balerinacipőt hordok a rövid szoknyámhoz, mert magas vagyok, nem kell nyújtanom az alakom), és ezt a visszafogott eleganciát nem adtam fel a játszóterezések alkalmával sem. Gyakran én voltam az egyetlen rövid szoknyás anyuka! Ráadásul sokszor én voltam az egyetlen, aki beültem a fiam, majd később a lányom mellé a homokozóba, felmásztam Velük a csúszdára, sőt, le is csúsztam (szoknyában), mert magasról tettem arra, hogy a homokozó szélén csoportosuló, pletyiző anyukák mit gondolnak. De úgy vettem észre, hogy megszoktak, sőt, 1-2 barátságom is született, Velük a mai napig összejárunk, és valóban komoly barátságoknak nevezhetjük Őket. Pont az egyikük mondta múltkor, hogy milyen érdekes, Ő még nem is látott engem "lazulós" cuccban, melegítőben, tornacipőben. Persze, mert sosem szerettem utcára így kimenni, ez a gyerekek előtt és után is így volt/van. Szval én nem változtattam a stílusomon. Pl. Imádom, amikor a 4 éves kisfiammal és a 2 éves kislányommal bandukolunk hazafelé, és az egyikük az egyik lábam, a másikuk a másik lábam karolja át, mert imádják, hogy a rövid szoknyához harisnyát veszek fel, imádnak hozzáérni a harisnyás lábamhoz. És simán játszózom harisnyában.

Szval, Kérdező! A szimpatikus, hogy a gyermeked kapja minden figyelmed, ez maradjon is így, és hidd el, aki acsarkodik, az lehet, hogy pont erre a harmóniára irigy, ami Belőled és s gyermekedből sugárzik. Nekem mondták már a játszón, hogy nem értik, minek játszom egyfolytában a fiammal (akkor még csak Ő volt, a kislányom csak vágygondolat volt), inkább ülnék oda a padra beszélgetni Velük. Persze, a beszélgetés pletyizés a köbön, ahhoz nem sok kedvem volt. Inkább játszottam a fiammal, igényelte is, én pedig egyenesen odavoltam a közös időtöltésért. Úgy láttam, többen irigyelték a türelmem, a figyelmességem, ahogyan a totyogómat követtem.

Szval, senkivel ne foglalkozz, ha jól éezed magad a bőrödben, kerek a kis világod, akkor nem számít más véleménye...persze, a családodén kívül☺

2017. máj. 29. 12:13
 18/35 anonim ***** válasza:
81%

Én se változtam. Ugyanaz a túraszandálos, sminkeletlen, sportos nő vagyok, akit az 1-es lenéz.

(mondjuk a lenőtt haj meg lekopott köröm nem játszik, mert nem lakkozok és természetes a hajam).

Mindenkinek nem felelhetsz meg, magadnak akarj csak.

2017. máj. 29. 12:13
 19/35 anonim ***** válasza:
80%

Nekem van tetoválásom tehát tudom miről beszélsz :)

Érdekes, mert én nem a "vagány csaj" okból csináltattam egyiket sem, nagyon is divatosan öltözöm, de a rock vagy bármilyen ilyen irányzat engem nem befolyásol. Nincsen sok és nem nagyok, de azért van tetoválásom. Mind pici, egy nagyobb van ami kb 4-5 cm magas, és csak 2-3 cm széles. Ez egy szimbólum, a többi mind szöveg (4db).

Sminket minden reggel teszek fel, a hajam majdnem a fenekemig ér, és van műkörmöm is, de csak nagyon szolid, olyan, mintha a sajátom lenne (sokáig próbálkoztam a sajáttal, csak nem volt elég erős és a formája sem volt szép, pedig nekem a természetes tetszik).

Én lazábban öltözöm, nem szoknyában (nem szeretem a szoknyát, nyáron ritkán), inkább az vonz jobban, amit a gyerektelen lányok hordanak: adidas cipő, csőnadrág. Járok edzeni hetente négyszer, de nem testet építek, ez "csak" női, fitness jellegű órák. 59 kiló vagyok és 173 cm, szóval nem vagyok kövér. Mégis jobban megnéznek, mint másokat.

Mivel nincsenek a karjaim teletetoválva, annyira nem feltűnőek az enyémek. Viszont voltak már érdekes pillanataim. A játszótéren (éppen egy pár hete) a kisebb lányom mellett guggoltam a homokozóban, mikor jött egy kislány a nagyobb kislányom mellé, meg az ő anyukája a szintén kisebb tesóval. Ott álltak a hátamnál, én meg guggoltam előttük a kicsivel. Az idegen kislány mondta az enyémnek, hogy "az mi a hátán az anyukádnak?", erre mondta a lányom, hogy "tetoválás". (egyébként nem a hátamon van, hanem a lapockám felett, kicsit oldalra, tehát ujjatlan felsőben látszik) A kislány mintha még csak nem is hallotta volna a szót, csak nézett. Láttam anyuka arcát is, nem tagadhatta volna, hogy a lánya a kislány, bár ő inkább rosszallóan nézett. Erre közölte a lányom, hogy "apának is van egy ugyanilyen", a kislány meg azonnal kérdezte, hogy "de miért van nekik ilyen", erre azt hittem elájulok a lányomtól, azt mondta, hogy "mert szeretik egymást". Olyan cuki volt. Anyuka meg már régen nem érdekelt :D

Egyébként ha nem látják a tetoválásaimat általában irigységet látok az embereken, persze ez is rosszindulat, de már nem érdekel.

2017. máj. 29. 12:18
 20/35 anonim ***** válasza:
75%
Terhesség alatt nőtt és sokat szélesedett a lábam, azóta nem hordok magassarkút. Ennyit változtam 3 év alatt. Mindig is igényes voltam a megjelenésemre (anyám szerint túlsagosan is), ez pici baba mellett is megmaradt. Ha éjszakázós-üvöltős baba lett volna, biztos slamposabbá válok, de remek első hónapjaink voltak, és azóta is minden szuper. :)
2017. máj. 29. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!