Kedves édesanyák, kismamik. Meg vagytok elégedve a védőnőtökkel?
Sziasztok. A kérdés nem feltétlen ilyen egysíkú.
Védőnőnek szeretnék tanulni, ezért kérdezem, hogy azok, akik belelátnak (babócás anyukák), hogy vélekednek a védőnőjükről?
Kedves, aranyos? Figyelmes? Illetve (bár a kérdéshez nem kapcsolódik) szerintetek telített szakma?
Köszönöm a segítséget. :)
Sok vizet nem zavar, meglennénk nélküle. Sajnos szoros orvosi kontroll alatt vagyunk, legalább havonta látja a háziorvosa is, így bármilyen felmerülő kérdéssel előbb fordulok máshoz, mint a védőnőhöz. Nincs olyan téma amiben csak ő lenne kompetens.
Másnak segíthet.
Egyébként tudtommal hiány van védőnőből, a miénk 2 körzetet visz.
Ha emellett döntesz, javaslom egészítsd ki valamivel, pl: szoptatási tanácsadó képzés vagy hordozós tanácsadó
A mi védőnők kedves,de nem v3gzi rendesen a dolgát.Családlátogatás az nála egy alkalom,mikor hazahoztuk a babát a kórházból.Utána minden hónapban nekem kellett lemenni a rendelőbe hozzá.Nem haltam bele,de gyalog vagyok,és elég messze a rendelő.Télen külön jó,főleg hogy haza hegynek felfelé jövök.Amúgy kisvárosban lakunk,itt lakik tőlünk tíz házzal feljebb a védőnőnk.Mivel magától nem jár hozzánk én el szoktam hívni,hogyha nem tudok lesétálni a gyerekekkel.Kisgyermeknevelő a szakmám.Mikor az első fiamnál eljött a hozzá táplálás kérdeztem Tőle Ő mit gondol,mi hogy legyen,hogy jó.Erre vissza kérdezett,hogy mi mit tanultunk a kisgyermeknevelőszakon a suliban,mi az új protokoll.De másban sem tudott tanácsot adni.
Szerintem fontos a váratlan család látogatás,mert így sok gyermekbántalmazás kiküszöbölhető lenne....
Szia. A mi védőnőnk egy nagyon kedves nő, nem erőszakos, mindig pozitívan áll mindenhez, figyelmes. Már akkor is ő volt a védőnő, amikor én voltam gyerek, de nem tűnik annyi idősnek amennyi, nagyon fiatalos a felfogása is.
Viszont ami negatívum vele kapcsolatban, az az, hogy nem segít sokat, nem mer véleményt mondani. Ha bármit kérdezek tőle, az az első kérdése, hogy a gyerekorvos mit mondott?! De apró pici dolgokban is, amikben amúgy tudna segíteni, de nem mer. Egyszer panaszkodott, hogy ő még abban az időben lett védőnő, amikor nem kötötték diplomához a szakmát, és az új diplomás generáció meg a legtöbb orvos lenézi őt, voltak, akik konkrétan közölték is vele, hogy ne szóljon bele, mert ő nem diplomás. Azóta ilyen bizonytalan mindenben. Vesztett az önbizalmából.
Szóval szeretem, mint embert, nem jár a nyakunkra állandóan, nem erőlteti ránk a saját nézeteit, viszont nem is tud sok mindenben segíteni.
Az első gyereknél városba laktunk. Tényleg csak akkor találkoztunk amikor kellett. Azt nagyon bírtam benne,hogy nem árasztott el mindenféle dologgal,hanem mindig mondta,ha kérdésem van szóljak.
1 éves múlt a gyerek amikor falura költöztünk. A harmadik napon levélke a postaládába az új védőnőnktől,hogy milyen telefonszámon tudom elérni és hívjam fel. Azóta még lett 2 gyerek. Bajom úgy nincs vele mert aranyos meg kedves és hamar rájött,hogy van az amit ő mond és van az amit én csinálok és nem vagyok hajlandó változtatni a dolgokon. Terhességem alatt és a gyerekek első évébe nem telt el úgy,hét,hogy ne találkoztam volna vele...néha azért már nagyon kezdett sok lenni belőle,mert amikor ő jött soha nem szólt előre. 5 házzal lakik feljebb szóval jövet vagy menet,de mindig útba estünk neki és ha már erre járt...... Tehát én azért tök elégedett vagyok/voltam velük :)
Én az elsővel meg voltam elégedve: kedves, udvarias, pontos, érdeklődő volt. Segített a szoptatásban az elején. Mindig figyelmeztetett az oltásokra. Ha jött, előtte egyeztetett időpontot. Nem akart pletykázni meg kávézni, magától levette a cipőjét, kezet mosott... Viszonylag távolságtartó volt, de abszolút megbízható.
A másodikra kevésbé volt szükségem, mégis rosszabbak az élményeim: többször kellett már rá várni - otthonról, rendelőből is órákat késett, egyszer nem is jött. Próbál haveri hangot megütni, de a papírokat állandóan rosszul tölti ki és ha bármi problémát megemlítek, csak visszakérdez, hogy "tényleg?".
Anyukám védőnő, aki nem szól bele, nem is nagyon ad szakmai tanácsot. Erre én kertem, hogy inkább a nagymama szerepet töltse be. A saját vedonom pedig tudja, hogy anya védőnő, úgyhogy ő mondta is, hogy kimarad, nehogy egymásnak ellentmondjanak.
Én meg tapasztalatok nélkül közepén. A saját vedonom megcsinálja a kötelező mereseket és ennyi. Amúgy nagyon kedves, csak így nekem nem segítség.
Felvettem a kapcsolatot anya egyik kolleganojevel. Ő mindenben segít, nagyon jó tanácsokat ad. Szóval szerintem jó védőnő nagyon nagy segítség, főleg kezdő tapasztalatlanoknak.
Általában kevés a védőnő, nincsenek is túlzottan megfizetve, sokan belefasulnak, nem egy elismert szakma az tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!