Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3hónapja szültem, hogy tolerál...

3hónapja szültem, hogy toleráljam a páromnak, hogy nem segít?

Figyelt kérdés
Egyszerűen ki vagyok már tőle,mikor megcsászároztak és a szüleink itt voltak egy egy hétig segíteni addig semmi baj nem volt,segített ő is,de utána egyre jobban alább hagyott e lelkesedése.Én kb 8hét alatt teljesen felépültem a fájdalmaimból,kivéve,hogy nagyon fáradt vagyok mindig,mert szoptatok és a babám nagyon rossz alvó,van,hogy 3-4szer is felébred.Én igyekszem helyt állni a házi munkában is,de főzni egyáltalán nincs időm,ezt át veszi a férjem esténként--2-3naponta azzal nincs is gond,de mikor haza jön,kérem,hogy vegye már át kicsit a babát,már 10perc után nyűgös neki.Pedig ő fél hatra ér haza és fél hétkor már fürdetünk,mert nyűgös a baba,szval ő azt kezdte el mondogatni,hogy mért nem csinálja azt a baba amit ő akar,ha feküdni szeretne,mért nem fekszik a baba is rajta stb..és nem érti meg,hogy ez nem ilyen dolog.Én hulla fáradt vagyok estére,de az amit egész nap csinálok az normális szte,pedig ő egy 20perces mosogatás után már jajgat.De nem ez a legrosszabb,hanem,hogy a fejemhez vágja,hogy ezért kapom a fizetésemet-jelzem többet keresetem a szülésem előtt mint ő,de sajnos most nagyon kevés a gyásom...és kicsit néha azt érzem,hogy vissza él vele és tényleg komolyan gondolja,hogy nekem ezért jár a fizum,aztán ha ő hazaér legyek jókedvű és szerető,legyen rend és tisztaság stb...ő végig alussza az éjjelt én már legalább fél éve nem,mert a terhesség végén s folyton fent voltam...persze ez sincs egy kicsit sem segítve,hogy legalább hétvégén két órát ellenne vele,hogy aludjak addig...,nem tudom ,hogy kezeljem de ennek jó vége nem lesz azt érzem,pedig szeretem,de végtelenségig nem tudok tolerálni..mit tegyek?jah a beszélgetéseken már túl vagyunk,meg az ígéreteken mégsem változik semmi soha...biztos nem vagyok én sem szent sőt,de mért mindig én engedjek és legyek vele türelmes,ő letudja a napi 8órás szellemi munkáját és nem érti meg,hogy ez inkább fizikai-jah a baba nappal nem is nagyon alszik nekem..csak ha lent sétálok vele..uff
2008. okt. 17. 09:19
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom,ha egy férfi igazán megszeret egy nőt,nem úgy fogja fel hogy más "kölke",hanem hogy a szerelme gyereke,akit ezek után közösen fognak nevelni,és tudod igenis vannak ilyen férfiak,és igenis szerethetik más gyerekét,és igenis bárki megtalálhatja a párját egy válás,vagy szakítás után.Bármennyire is nehéz egyedül,nem kellene csak erről az oldalról megközelíteni a kérdést.
2008. okt. 19. 17:56
 42/50 anonim ***** válasza:
0%
Igen ritka, hogy vki úgy szeressem a másét, mint a sajátját. Milyen szerelme gyümölcse? Fenéket. Minden férfiban az van benne, hogy a sajátját akarja a trónra ültetni. Az oroszlán is úgy kezdi az udvarlást, hogy kinyírja a nőstény korábbi "kapcsolatából" származó kisoroszlánokat. Ez gyerekes ábránd, amit minden nő kerget, aztán csodálkozik, hogy nem találja meg. Nem furcsa, hogy a mesékben csak gonosz mostoha va, igen itkán szerepel csak a jó mostoha. Nem kellene meggondolatlanul gyermeket vállalni, csak azért, hogy legyen. Meg lesz valahogy, eddig is volt. Stb. 1-2 éves kisgyerek még nem érzi hiányát a pénztelenségnek. Majd később. Nem mehetsz el osztálykirándulásra, mert. ... Jó még a tavalyi ruha, mert... Idén nem nyaralunk, mert... A szülőket meg nem lehet a végtelenségig kizsigerelni, ugyanis nem azt érdemlik idős korukra. Na, ez esetben nem csak a gyerekkort, hanem a kicsi jövőjét is ellopjátok. Grat!
2008. okt. 20. 17:53
 43/50 anonim ***** válasza:

Nem baj,ha nem értesz egyet, mindenkinek joga van a saját véleményéhez,szerencsére nekem nincs ilyen gondom, de ha lenne,bíznék benne hogy megtalálom azt aki másként gondolja,mint Te.remélem Te is boldog vagy,és nem kell más gyerekét majd egyszer "megszeretned".

3 hós kislány anyukája

2008. okt. 20. 18:08
 44/50 anonim ***** válasza:

Olyan képtelenségeket állítasz, hogy az már fáj. Miből gondolod, hogy az én gyerekem majd nem mehet osztálykirándulásra, meg nem tudok majdneki ruhát venni, stb.? Szerinted én iskolás koráig GYED-en leszek? Természetesen visszamegyek dolgozni, van nekem munkahelyem, ahová várnak vissza. És a szüleimet nem zsigerelem, segítenek, mert szeretnek, és az unokájukat is szeretik, amúgy relatív, hogy mennyire idősek, 45 illetve 50 évesek. Én ugyenezt megtenném a gyerekemért felnőtt korában. Nem élünk a nyakukon, nem tőlük kérek pénzt arra, hogy a gyereknek vegyek ezt-azt, más kérdés, hogy amíg nem tudok visszamenni dolgozni, kisegítenek. Örülnék, ha erre nem lenne szükség, de nem érzem azt, hogy rajtuk élősködöm. Biztos nagyon kellemes neked a mindent fenntartó és megoldó családapa képében tetszelegni, de nem tudom miért nem tudod elfogadni, ha valaki ki mer lépni egy rossz kapcsolatból és nem akarja, hogy a gyereke ellenségeskedő, feszült környezetben nőjjön fel, hazug párkapcsolati mintákat elsajátítva. Ahogy látom - és javíts ki ha tévednék - téged zavar az, ha egy nőnek öntudata van, és nem éri be azzal, ha kiosztják rá a házicseléd szerepet.

Az meg, hogy mennyire volt feleőtlenség gyereket vállalnom... Nos, ha láttam volna jelét annak, hogy mi várható a későbbiekben, én sem tartottam volna jó ötletnek, hogy gyerekünk legyen. Lehet, hogy valamilyen szinten én is hibás vagyok, és elnéztem ezt-azt, de a vastagja csak akkor jött, amikor már nem volt visszaút (mármint gyerekvállalás terén). Szóval nem lehet kijelenteni, hogy felelőtlen az, aki egyedül "marad" a gyerekével. Már engedtessék meg, de én büszke vagyok rá, hogy nem maradtam meg gyáván egy rossz kapcsolatban, hanem a gyerekem - és a magam - érdekét is nézve mertem lépni.

2008. okt. 20. 21:41
 45/50 A kérdező kommentje:
Nos,nagyobb érzelmeket váltott ki már másokban a kérdésem mint gondoltam,minden esetre örülök,hogy az itt olvasott apukától nekem 100szor jobb férjem van.és nem értek egyet azzal amiket leírt.Miért egy nőnek kellene a napi 24órás baba szolgálat után még kényeztetni ,nyalogatni a férjecskéje.s..gét.persze én úgy gondolom nekünk nőknek is oda kell figyelnünk rájuk,de ez vissza felé is működni kellene,mert különben egyoldalúvá válik a kapcsolat nagyon és akkor jön a válás.A szüleim 28 év után válnak el,nem kell bemutatni semmit..Azt,hogy az államon élünk mi nők,hát igen annyit kapunk amennyiért megdolgoztunk,de sajnos az állam sok mindenben hibás is.az én szakmámban felemelték a minimál bér kétszeresére az alapot,a munkáltatók ezzel szemben ha bejelentenek 130e ftra..mondom HA akkor a rám eső járulékokat kifizettetik velem....terhesen 2munkahelyem volt ,az előző is ilyen volt..akkor hol itt a megértés...azt meg,hogy tájékozódj mind a család,mind a pénzügyi helyzetekről.Mikor EGYÜTT vállaltuk a babát az én párom is oda vissza volt tőle,amikor megvolt a pocaklakó láttam rajta,hogy megijedt-állandóan azt mondta attól fél elveszítjük,de közben tök egészségesek vagyunk nekem eszembe sem jutott..aztán mikor meglett örült hetekig,de mikor úgy igazából elkezdenek jönni a nehézségek,mikor kezdő szülőként ott állsz,láttam rajta,hogy kivonja magát mindenből.Sok apuka besegít az esti sírásnál a nyugtatásba,én nem tudom rá bízni,mert kb 5perc után lerakja,hogy ő ezzel nem tud mit kezdeni ,pedig csak apró baja van,pelus ,büfi stb,de ki sem várja és nem is kezd gondolkozni rajta..így hagyjam őket 1órára is egyedül..sajnos nem megy,lehet olyan vagyok mint egy anyatigris de nem megy.Azt,hogy milyen az apja..hát ezt nem lehet előre tudni az enyém is egy őrült és még sem érzem magamat olyannak..A pénz:Nem gondolom,hogy rosszul élnénk..vagyis tőlünk sokkal rosszabb helyzetben is vannak-Igaz,hogy egyik napról a másikra élünk de legalább fedelünk van,meg egy rozzant kocsink-DE VAN,másnak ez sincs.Igen gondolkozni kell hónap második felében,hogy mit tegyünk de megoldjuk-nekünk nem segít senki anyagilag.Ennem kell a tej miatt,de ha nem szoptatnék és annyira rosszul élnénk inkább nem ennék,de a gyerekemnek mindig megadnám azt ami kell!És igen én úgy gondolom meggondoltuk mikor vállaltuk a babát,de nem tudhatja az ember mit hoz ki miből egy ilyen pici emberke..az egyik barátnőm 3 éve akart babát,mikor bejött nem örült-nem értjük,na mindegy,szval ezt nem tudhatjuk előre.A másik max3évig maradhatunk a babával itthon,de az utolsó évben már annyira kevés a gyes,hogy sokan vissza mennek dolgozni,valószínű én is,ha nem előbb,de azt az effajta soviniszta faszik akik ide írnak elfelejtik,hogy egy nőnek sem lesz kevesebb a dolga attól,hogy vissza megy dolgozni,sőt,letudja a8-10-12óráját,én van ,hogy reggel 6tól este 9ig dolgoztam,mert olyan a szakmám,ha munka van nem állhatok fel,és utána ha hazamegyek vagy másnap mikor esetleg hamarabb hazaérek és pihenhetnék,kezdenem kell az otthoni műszakot a takarítást a férjecske-kényeztetését,a gyerek ellátását stb,de persze a munka alatti időben meg kell oldani a gyerek elhozatalát,de úgy,hogy mindenkinek jó legyen.Aztán hót fáradtan beesel az ágyba és senki sem köszöni meg,hogy elmosogattam,vagy milyen szépen kitakarítottam,de egy pasinak hajoljak meg,hogy megteszi-hát nem.Én is úgy gondolom,hogy manapság egy nő sokkal többet vállal és őt kellene kényeztetni.Én feladtam a szakmámat,karrieremet-mert nem biztos,hogy sikerül elhelyezkednem újra gyerek mellett benne,annyira zárt,feladtam az egészségemet,mert a terhesség óta fáj minden izületem és a lábfejembe az összes csont a derekam és a hátam olyan mintha egy balta állna ki belőle,és ezek után feladtam a szépségemet ,mert a terhesség miatt a hasam közepéig a combom közepétől szétrepedt a bőröm-pedig nem híztam sokat és most olyan vagyok mint egy tigris ha belenézek a tükörbe a sírás fog el-ezt egy pasi sosem fogja átérezni!!!!de nem is kell csak jó lenne ha valami együttérzést vagy megértést mutatna néha,hogy igen azért,hogy legyen egy közös babánk én tönkre tettem magamat a szó szoros értelemben.Ettől eltekintve imádom a fiamat és vállalnám újra,de néha jó lenne ha önzetlenül engem is megölelne valaki és nem csak azért mert akar valamit...háát na mindegy már annyi minden kavarog a fejembe egy szó mint száz örülök,hogy nem olyan férjem van mint aki ide bírt..az előzőekben!
2008. okt. 22. 21:18
 46/50 anonim ***** válasza:
0%
Köszönöm minden kedves nőnek, hogy válaszolt a hozzászólásaimra! Most már 3.5 hónapos a kislányom és egyre több az örömöm benne. Visszatérve az eredeti témához, hogy egy nőnek vannak jogai. Bizony, joga van boldoggá tenni férjét és gyermekét. Kötelessége gondoskodni róluk. Minden háztartásban a nő a motor. Ha a motor Verhovina, akkor a házasság egy nulla. Ha meg egy ezerötös Kawa, akkor megy szépen minden, ahogy kell. Szóval, kedves hölgyeim, ahogy írásaitokból leszűrtem, van még mit bepótolnotok. Szavaim intő jelként álljanak előttetek! Volt szerencsém.
2008. dec. 5. 12:49
 47/50 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem kedves beíró,hogy mért csak a nőnek kell a férfira oda figyelni???Szerintem egy normális kapcsolatban 50-50 százalékban kellene a másikra figyelni,legalább is ez lenne a a normális.Nem értem mért várják el a nőktől,hogy gyereket neveljünk,dolgozzunk takarítsunk stb..addig a pasik meg dolgoznak és kész?haza mennek és utána pihi egy sörrel a tv előtt??Én amikor dolgoztam évekig mikor haza estem,kezdtem az itthoni műszakomat,hogy a lakás is rendben legyen,addig a párom nyugodtan pihengetet,soha nem szóltam egy szót sem,pedig akkor kellett volna.Most,hogy a gyerektől egy percem sincs,mert nem,hogy a kiságyban,a babhordóban sem akar 5percnél tovább maradni,így egyfolytában foglalkoztat és mikor nagy nehéz 22után elalszik ,kezdhetem a háztartást,kérdem én,mért olyan nagy dolog ha a szeretett feleségnek egy héten egyszer segít a férj a takarításban???Én szeretem a férjemet,egyszer nem jutna az eszembe,hogy azt vágjam hozzá,hogy terhes kimosna a gatyádat,vagy gond,hogy inget kell vasaljak,de álljunk már meg egy szóra!A mi elemünk is véges,és ha azt szeretné,hogy boldogan éljünk 40-50évet együtt és ne idő előtt kapáljon el,akkor nekem is kellene pihennem.Én császáros voltam,aki így szült tudja milyen nehéz hetekig,mégis meg kell oldanom egy pötty emberke létezését a saját testemből,de ahhoz idő kell,hogy az ember regenerálódjon amit meg csak úgy tudna ha van egy szerető férj mellette akinek ez nem gond.Mert lássuk be nekem gond ha nem segít ,mert bár nagy az én vállam ,de mindent ez sem bír el,és igen elvárom ha már ő is itt él,akkor segítsen néha.Nem várom el,hogy nőies munkákat csináljon de azért néha igenis besegíthet!!!Aki meg nem így gondolja ,megérdemli ha rabszolgát játszik.Köszönöm én nem szeretek kiszolgáltatott lenni,nem vagyok senki csicskása én is dolgoztam és dolgozni fogok,de most az utód generációt nevelem és igen is ez is munka.ÉS adott esetben még jobban is kerestem a férjemnél,akkor pedig dirigáljak majd és????Szóval nem lehet szerintem ennyire kategórikusan kijelenteni ilyeneket!
2008. dec. 6. 00:59
 48/50 anonim ***** válasza:

Hagy csak... Aki ilyen hímsoviniszta azt úgyse lehet meggyőzni arról, hogy a férfi meg a nő ugyan olyan értékű személy. Ha rajta múlna, akkor eltörölné a nők szavazati jogát is, mert hogy minek kell az nekik, majd a férjük dönt helyettük. Meg hogy a nőnek ahhoz van joga, hogy a férjét boldoggá tegye... Na persze. Azt ki is kell érdemelni. De az ilyenek ezt sose fogják megérteni.

az egyedülálló anyuka

2008. dec. 6. 10:15
 49/50 anonim ***** válasza:
A nőnek joga van boldognak lenni, de ezen joga nem akadályozhatja kötelességei teljesítésében. A Népköztársaság alkotmánya kimondta, hogy jog és kötelesség a munka, ez a Magyar Köztársaság alkotmányában most már csak jog. Tudom, hogy az élet nem Barbie és Ken cukorszirupos világa. Tényleg, ők el is váltak... Lényeg, ha boldog akarsz lenni és ki akarsz kerülni az önsajnálat és a mártíromság mocsarából, akkor tedd boldoggá azt, akitől a boldogságot várod. Egyszer kell elkezdened, és akkor beindul a pozitív visszacsatolás és a híd túloldalán megtalálod azt, amit otthagytál, mikor átjöttél. Most pedig kezdd feltölteni az üzemanyagtartályt!
2008. dec. 6. 20:23
 50/50 anonim ***** válasza:
53%
"asszonypajtás lenyirja a fűvet " kemény vagy mit ettél vacsorára bikaszart ?:D:D Anyám a fűnyírás már nem azért de kinek a dolga lenne ? azért mert te keresel pénzt a házhoz azért még nem kéne ilyen dolgokat megcsináltatni vele már nem azért nem hogy örülne sok férfi hogy kivan szolgálva a f@sza ! Fúj .....!!!!!!!!!!!!!!
2009. máj. 8. 13:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!