Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3hónapja szültem, hogy tolerál...

3hónapja szültem, hogy toleráljam a páromnak, hogy nem segít?

Figyelt kérdés
Egyszerűen ki vagyok már tőle,mikor megcsászároztak és a szüleink itt voltak egy egy hétig segíteni addig semmi baj nem volt,segített ő is,de utána egyre jobban alább hagyott e lelkesedése.Én kb 8hét alatt teljesen felépültem a fájdalmaimból,kivéve,hogy nagyon fáradt vagyok mindig,mert szoptatok és a babám nagyon rossz alvó,van,hogy 3-4szer is felébred.Én igyekszem helyt állni a házi munkában is,de főzni egyáltalán nincs időm,ezt át veszi a férjem esténként--2-3naponta azzal nincs is gond,de mikor haza jön,kérem,hogy vegye már át kicsit a babát,már 10perc után nyűgös neki.Pedig ő fél hatra ér haza és fél hétkor már fürdetünk,mert nyűgös a baba,szval ő azt kezdte el mondogatni,hogy mért nem csinálja azt a baba amit ő akar,ha feküdni szeretne,mért nem fekszik a baba is rajta stb..és nem érti meg,hogy ez nem ilyen dolog.Én hulla fáradt vagyok estére,de az amit egész nap csinálok az normális szte,pedig ő egy 20perces mosogatás után már jajgat.De nem ez a legrosszabb,hanem,hogy a fejemhez vágja,hogy ezért kapom a fizetésemet-jelzem többet keresetem a szülésem előtt mint ő,de sajnos most nagyon kevés a gyásom...és kicsit néha azt érzem,hogy vissza él vele és tényleg komolyan gondolja,hogy nekem ezért jár a fizum,aztán ha ő hazaér legyek jókedvű és szerető,legyen rend és tisztaság stb...ő végig alussza az éjjelt én már legalább fél éve nem,mert a terhesség végén s folyton fent voltam...persze ez sincs egy kicsit sem segítve,hogy legalább hétvégén két órát ellenne vele,hogy aludjak addig...,nem tudom ,hogy kezeljem de ennek jó vége nem lesz azt érzem,pedig szeretem,de végtelenségig nem tudok tolerálni..mit tegyek?jah a beszélgetéseken már túl vagyunk,meg az ígéreteken mégsem változik semmi soha...biztos nem vagyok én sem szent sőt,de mért mindig én engedjek és legyek vele türelmes,ő letudja a napi 8órás szellemi munkáját és nem érti meg,hogy ez inkább fizikai-jah a baba nappal nem is nagyon alszik nekem..csak ha lent sétálok vele..uff
2008. okt. 17. 09:19
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
Igen az enyémnek is adhatnál pár órát.Ő első perctől nyugodtan alszik,mert én etetem a kicsit,ezt nem is várnám el tőle,mert nagyon nagy a felelőssége a munkájában nem hibázhat,életek függhetnek miatta.De azért az jól esne,ha néhahétvégén átvenné,hogy egy kicsit én is foglalkozzak magammal,de ha már pisis nyomja a kezembe és ha rászólok össze veszünk.Hiába szeretnék még babát visszatrat ez a dolog.De tudom három lehetőség van.Szülők még és a helyzet ugyan ez lesz és kínlódhatok két kicsi babával amíg fel nem nőnek.Vissza megyek dolgozni ,ami valószínű azt jelenti sosem lesz több gyerekem,vagy vissza megyek dolgozni és feladom a kapcsolatomat és elköltözöm a gyerekkel,amit nem hiszem,hogy engedne s jelzem ez egy 10 éves kapcsolat a baba előtt semmi gond nem volt..láss csodát mit hoz ki egy új kis lény az emberből,sosem gondoltam volna,h.ez lesz.És ő hiába látta 2hétig mivel jár a pici,most,h.dolgozik nem látja és strucc politikát művel,h.amit nem lát nincs is.Nem egyszerű.de félek tönkre megyek lelkileg ebbe..:(
2008. okt. 17. 13:41
 12/50 anonim ***** válasza:
10%
2 hónapos apuka vagyok. Én is imádom a lányom. Gyakran elalszik rajtam, nagyokat mosolyog. Pelenkázni nem szoktam, meg fürdetni sem, de ha sír felveszem és soxor megnyugtatom. A gondozási feladatokat asszonypajtás látja el. Igaz, őt ezért fizeti az állam. Pl. az én adómból. Úgyhogy ezt neki meg kell csinálnia, ez a dolga. Ha néha lázad, akkor mondom neki: bevállaltad nem? Nyugodtan lepontozhattok, de akkor sem fogok mindent megcsinálni asszony helyett. Hozok neki ebédet, eltörölgetek, leviszem a szemetet, néha elmosogatok, bevásárolok, lesem az akciókat, harcolok a rokonokkal, mert nem úgy viszonyulnak hozzánk ahogy megérdemeljük, pluszmunkákat vállalok, hogy legyenek jó cuccai. Lehet, nem vagyok mintaférj, de azért jó apának tartom magam. Azért mintapának nem, mert sztem azok homokos, puahány házipapucsok.
2008. okt. 17. 14:29
 13/50 A kérdező kommentje:
Szerintem ez egy gusztustalan kijelentés,hogy ezért fizeti az állam a te adódból,mert mi nők is dolgoztunk és fogunk is és nem mellesleg a mi gyedünket és egyéb juttatásainkat is megadóztatják és én úgy gondolom egy babát két ember vállalt be,mert ha te így gondolod szintén együtt érzek a pároddal.Na és ezek után az ilyen apára,hogy hagyja ott az asszony a gyereket ha sürgősen el kell mennie..nekem pl fogorvoshoz kellene mennem,mert sajog 2fogam is de tűrök még,hogy nőjön a gyerek,mert nem merem több órára az apjára hagyni,pont az ilyen felfogás miatt,az meg nekem sem hiányzik,hogy tövig lerágjam a körmömet egy pár óra alatt csupán,h.az effajta csökönyös felfogást gyereknevelésre biztassam..sajnos kezdem azt érezni az effajta felfogások miatt van ennyi válás.És ez nem célzás,saját példámból okulva.
2008. okt. 17. 14:41
 14/50 anonim ***** válasza:
100%

Kedves előző hozzászóló, úgy érzem, hogy válaszod nekem szólt.

Ezek szerint én homokos papucs vagyok? :D Nagyon tévedsz, egy férfi nem attól férfias, hogy tahó a feleségével, sőt.

Nálunk:

- Asszony főz

- Asszony mos

- Asszony vasal

- Asszony takarít

- Asszony mosogat

- Asszony kiteszi a ruháim és reggelit készít, amikor munkába indulok

- Asszony jár a boltba

- Asszony vacsorával vár haza

- Asszony lenyírja a füvet, ha nincs rá időm

- stb.

Papucs vagyok azért,

- mert imádok a gyerekemmel foglalkozni és erre minden percet meg is ragadok (éjszaka is jó látni a csöppségem)?

- mert hagyom asszonykám 5 után kicsit leülni a tévé/újság/internet elé?

No comment.

2008. okt. 17. 14:50
 15/50 A kérdező kommentje:
Na én ezeket mind megcsinálom ,kivéve a főzést,de ha jut rá idő azt is szívesen csak a babám nagyon akaratos és nem nagyon hagy időt rá..csak egyszerű kajákra,sőt még mennyi minden mást is...csak nekem nincs kivéve igazából a gyerek a kezemből.És sztem egyáltalán nem papucs az ilyen férj,sztem ennek kellene a normális állapotnak lenni és írigyelem ezt a nőt akinek ilyen párja van.Bárcsak minden pasi így gondolná:)
2008. okt. 17. 15:05
 16/50 anonim ***** válasza:
válaszoltam egy kérdésre és kitörlik? milyen jogon? ki bírálja egy válasz milyenségét? hogy jó vagy rossz?
2008. okt. 17. 17:17
 17/50 anonim ***** válasza:
100%

Kedves " 2 hónapos apuka" !

Az én férjem,ha ilyeneket vágna hozzám,biztos lehetsz benne, másnap már nem lennék mellette.Igen jogod van válaszolni neked is,mint mindenkinek,de szégyen hogy sajnos vannak férfiak akik ezt így látják,és nem veszik figyelembe,hogy igenis nagyon nehéz egy pici babával,egyedül,nyakig a házimunkában,állandóan éjszakázva,idegeskedve,mikor miért sír,mi lehet a baja,miközben édes apuka nyugodtan alussza az igazak álmát,és napközben is csak annyit mond,Te akartad-ahogy írta a kérdező,ezt ketten vállalták be.Nagyon dühít az ilyen felfogás,és sajnálom a párod!

Az én párom nem főz,nem takarít,nem kel fel éjjel a picihez, de állandóan dolgozik,van hogy éjjel jár haza,és ezt tiszteletben tartom.De ha otthon van segít,igaz néha kérni kell, de akkor szó nélkül.

2008. okt. 17. 18:41
 18/50 anonim ***** válasza:
100%

Hmm, vannak furcsa férfiak/apukák!

Nekem szerencsém van, az én párom hasonló a "17 hónapos" apukához::)-micsoda mázlim van, ahogy így olvasgatom a hozzászólásotokat.

Nekem du. 4 óra után már nincs gondom a babámra, apa hazahozza a nagyobbat és onnantól -ha éjfélig is van fent a baba- övé a lányunk. Eteti, átöltözteti, fürdeti, ringatja, játszik vele...sétálunk...

Ő is rengeteget dolgozik, sokszor úgy szokott itthon dolgozni, hogy ringatja a lányunkat. Azt mondja a gépet fél kézzel is tudja nyomkodni. Amikor gépet kell összeállítania, javítania akkor persze én babázok. De leginkább eltolja arra az időre miután elaludt a lánykánk (van, hogy 2-3 körül fekszik le és 6-kor kel, mert viszi a fiunkat suliba). Sőt, messzebb megyek, sokszor Ő készíti a fiam reggelijét is, miután felkelt...

Nem várja el, hogy rend legyen mire hazaér, a főtételért még soha nem veszekedett velem. Erre jut legkevesebb idő...

Ha nincs, hoz vacsorát v. eszik hideget...

Sőt, mindig morog, hogy ne a háztartással törődjek-aludjak nappal amikor a kislány is (mert éjjel elég rosszul alszik és elég sokat vagyok fent)- arra ráérek ha hazajön.

Persze én is segítek neki a céges dolgokban,amennyire tehetem "dolgozok", így legtöbbször én is csak 2 óra körül jutok ágyba...nálunk azt hiszem adok-kapok alapon működnek a dolgok...

Persze nem vagyunk tökéletes család, mi is szoktunk veszekedni...

De én azt hiszem, jobbat nem igen kívánhatnék.

És!

Ha olyan lenne mint azok az apukák akik szerint "mi ezért kapjuk a fizetésünket" engem többet nem látna, de minimum úgy nyakon vágnám, hogy csak nézne. És még itt hozzátenném melegiben - a párom nem papucs!

Pusztán ember, aki ugyan annyira szerette volna a lányunkat mint én, együtt izgultuk végig a 9 hónapot a szülést. Miért húzná ki magát a többi jó v. éppen rossz alól?

Osztozunk jóban-rosszban. És ez alól a gyereknevelés sem kivétel.

Nekem sosem kellene olyan férfi, aki csak addig szereti a gyereket míg csöndben van...

2008. okt. 17. 21:52
 19/50 anonim ***** válasza:
Kedves két hós apuka! Gondolkodj már el azon, mit mondtál! A feleséged azért kapja azt a kevés GYED-et/GYES-t hogy az év minden napján, a nap 24 órájában csak ő csináljon mindent??? Mi az, hogy a te adódból? Talán a saját családodtól sajnálod? Egyszer próbáld ki csak egyetlen napig, mit csinál a feleséged egy nap. Azt a gyereket ketten vállaltátok, az egy dolog, hogy dolgozol, de utána hazamész és mit csinálsz? Még egy pelenkázásra sem vagy képes? Egy fürdetésre sem? A feleséged is keményen dolgozik, de neki nem jár le a műszakja. Az a baj, hogy az ilyen férfiak pontosan ugyan ilyen férfiakat termelnek (mert ezt nevelésnek nem lehet nevezni), illetve olyan nőket, akik ezt hajlandóak elviselni.
2008. okt. 17. 22:23
 20/50 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ez az "asszonypajtás" tisztán engedi láttatni, hogy mennyire -nem- tiszteled a feleséged.

Vagy csak itt vagy legény a gáton, otthon meg megreguláznak...hmm.

2008. okt. 17. 22:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!