3hónapja szültem, hogy toleráljam a páromnak, hogy nem segít?
Figyelt kérdés
Egyszerűen ki vagyok már tőle,mikor megcsászároztak és a szüleink itt voltak egy egy hétig segíteni addig semmi baj nem volt,segített ő is,de utána egyre jobban alább hagyott e lelkesedése.Én kb 8hét alatt teljesen felépültem a fájdalmaimból,kivéve,hogy nagyon fáradt vagyok mindig,mert szoptatok és a babám nagyon rossz alvó,van,hogy 3-4szer is felébred.Én igyekszem helyt állni a házi munkában is,de főzni egyáltalán nincs időm,ezt át veszi a férjem esténként--2-3naponta azzal nincs is gond,de mikor haza jön,kérem,hogy vegye már át kicsit a babát,már 10perc után nyűgös neki.Pedig ő fél hatra ér haza és fél hétkor már fürdetünk,mert nyűgös a baba,szval ő azt kezdte el mondogatni,hogy mért nem csinálja azt a baba amit ő akar,ha feküdni szeretne,mért nem fekszik a baba is rajta stb..és nem érti meg,hogy ez nem ilyen dolog.Én hulla fáradt vagyok estére,de az amit egész nap csinálok az normális szte,pedig ő egy 20perces mosogatás után már jajgat.De nem ez a legrosszabb,hanem,hogy a fejemhez vágja,hogy ezért kapom a fizetésemet-jelzem többet keresetem a szülésem előtt mint ő,de sajnos most nagyon kevés a gyásom...és kicsit néha azt érzem,hogy vissza él vele és tényleg komolyan gondolja,hogy nekem ezért jár a fizum,aztán ha ő hazaér legyek jókedvű és szerető,legyen rend és tisztaság stb...ő végig alussza az éjjelt én már legalább fél éve nem,mert a terhesség végén s folyton fent voltam...persze ez sincs egy kicsit sem segítve,hogy legalább hétvégén két órát ellenne vele,hogy aludjak addig...,nem tudom ,hogy kezeljem de ennek jó vége nem lesz azt érzem,pedig szeretem,de végtelenségig nem tudok tolerálni..mit tegyek?jah a beszélgetéseken már túl vagyunk,meg az ígéreteken mégsem változik semmi soha...biztos nem vagyok én sem szent sőt,de mért mindig én engedjek és legyek vele türelmes,ő letudja a napi 8órás szellemi munkáját és nem érti meg,hogy ez inkább fizikai-jah a baba nappal nem is nagyon alszik nekem..csak ha lent sétálok vele..uff2008. okt. 17. 09:19
1/50 anonim válasza:
Szia most fognak csak lepontozni de nem érdekel ami a szivemen a számon is kijön:))Ha szo nem használ a tett biztos segiteni fog.Ha tudsz akkor 1-2 napra vagy akár 1 hétre költözz máshova ahol szivesen látnak:erre biztos reagál ha meg nem akkor nem ér semmit az egész és csak magad teszed tönkre légy kemény nem csak ö fáradt hanem te is söt!!!!!!!!!!!
2/50 anonim válasza:
jaj te szegény. teljesen megértelek. nálunk ugyanez van. szintén 3 hónapos a kislányunk, elején oda volt érte segített, mára ez elmúlt. nálunk ugyan így ér haza párom, és ugyan így fürdetjük mint ti. És igen, én már néha könyörgök is hogy foglalkozzon vele, de mindig van kifogás. Azt mondjuk észre vettem minél jobban erőltetem annál jobban nem akar vele lenni. Tényleg igazán átérzem a gondodat. Nem tudod néha rábízni valakire a kicsit? Én néha anyunak vagy anyósomnak adom egy két órára. Pihenj le egy kicsit, vagy ha éppen nem vagy annyira fáradt menj el csavarogni EGYEDÜL! Igaz amúgy ezért engem sokan megvetnek, de én egyszer kétszer úgy csináltam hogy ha hármasban voltunk és el kezdet nyöszörögni mondjuk a kislányom akkor kimentem a konyhába főzni, vagy fürdeni, vagy bármi csak hogy kettesben maradjanak. Ha nem vagy ott biztos fel fogja venni megvigasztalja.
3/50 anonim válasza:
nagyon egyet értek az első válaszolóval mégha nem is ilyen keményen. igenis párod tudtára kell adni amit te/mi csinálunk az ugyanannyira munka mint amit Ők. Sőt, Ők legalább éjszaka aludhatnak, pihenhetnek. Mi még azt se!
4/50 anonim válasza:
Szia hagyd vele egyedül biztos nem fogja sirni hagyni fáradtak vagytok mind a ketten mi is igy voltunk egy darabig a férjemmel de ö rájött mi a szitu miután nekem mennem kellett dolgozni 3 és fél év után.utána csak annyit mondott hogy nem tudja hogy birtam ki még az ö szekálásával is most már a második babát várjuk
5/50 anonim válasza:
igaza van az elsönek csak azért ne nagyon durván mert a várt hatás elmarad ha szere akkor biztos jo irányba fog lépni
6/50 A kérdező kommentje:
Tudjátok,igen nekem is eszembe jutott,hogy haza megyek anyumhoz egy hétre minimum 200km-de azt sem tudom ott ,hogy leszek el,mert már vagy jó 10éve külön élek...szval én is tudom nyűgösebb vagyok és nehezebben viselem el más rigolyáit de az enyémet senki..ill.a férjem már rögtön támad ha valamit mondok neki,pedig nem b-gatás képen..Vele hagyni nem nagyon tudom,mert mivel ennyire keveset vannak együtt a fiammal,így azt sem tudja mit tegyen ha gond van.Pelenkázni sem szereti,eddig kb 3szor bírtam rávenni.sokszor már nagyon fáradt vagyok és csak hagyom sírni én is a kicsit,mert ő meg egész nap szinte kézben szeretne lenni.A kis 6kilójával ez már nem annyira egyszerű és ami a legrosszabb tényleg az,hogy ha leülök már vergődik a baba,mert ő úgy szeret lenni,hogy állunk.Na hát ezt a lábaim meg nem nagyon akarják megérteni.És a másik ami miatt nem nagyon merem őket egyedül hagyni,hogy amiatt,hogy sokszor üvölt a kicsi a kezében,.mert átadom ő a dörmögős hangjával még elkezdi csitítani amit amúgy sem nagyon ismer na hát akkor törik igazán a mécses és nagy könnyes szemmel néz engem én meg kénytelen vagyok átvenni.Imádom azt a kis szarost,de tényleg néha csak egy fél óra tök jó lenni ami csak az enyém és nem kellene senkinek készenlétben állnia.Háát ez az amit nehéz megoldani...
2008. okt. 17. 11:23
7/50 anonim válasza:
Válassz ki egy hétvégi napot, amikor tudod, hogy a párod nem készül sehová menni, és mondd neki, hogy "Drágám, nekem most el kell mennem egy órára, addig vigyázz a picire te." És ne foglalkozz vele, hogy ellenkezik, vagy kifogásokat keress, mond meg, hogy te már ezt megbeszélted valakivel, és már nem mondhatod le, neked is lehet néha dolgod, és ilyenkor bizony vigyáznia kell neki is a gyerekre. És ezek után tényleg menj el és egy óra múlva menj vissza. Bitzos vagyok benne, hogy egy óra alatt átértékeli,hogy te mit csinálsz egész nap. Ha mégsem elég, akkor ezt ismételd meg egy hét múlva. Azért, mert te otthon vagy, még nem kell, hogy lemondj minden szabadidőről. Igen, azért kapod a pénzt, hogy otthon tudj lenni és ellátni a picit, de ez nem jelenti azt, hogy neki nem kell a gyerekkel foglalkoznia. Ketten vállaltátok, hát vegye ki ő is a részét. Oké, hogy ő dolgozik, de neki van szabadnapja, és nyolc óra a munkaideje. Akkor ezek szerint neked 24 óra a munkaidőd és nincs szabadnapod? Azért ezen gondolkodjon már el egy kicsit.
8/50 anonim válasza:
figyi, szerintem amit írtál hogy azért nem hagyod párodnál a picit mert nem nagyon ismerik egymást, az azért nem jó megoldás mert ha így álsz hozzá akkor sose fogják megismerni egymást. lehet hogy egy darabig sírni fog nála de ha már felismeri ő, hogy igen Ő az apukám, akkor megbékél. Hozzá kell őket szoktatni egymáshoz.
9/50 anonim válasza:
Én egy "17 hónapos" apuka vagyok.
A gyerekem születésétől fogva rajongok a lányomért. 1 hónapos korától én fürdetem, böfiztetem, ha otthon vagyok "csak az enyém" :) a kislány, éjjel én kelek fel hozzá stb....szeretem a nejem, és tudom, hogy milyen fárasztó nappal egy ilyen csöppség, igyekszem minden gondot levenni a válláról, hadd pihenjen, és mindig élveztem minden perc együttlétet a gyermekemmel.
A férjed egy önző disznó, aki sokkal jobban szereti magát, mint Titeket valaha is fog, már bocsáss is meg. Egy próba különélés sokat segítene, de, ahogy a panaszodból látom, lehet, hogy nem sírna Titeket vissza.
10/50 anonim válasza:
hűha .... adhatnál pár leckét a páromnak:) de jó lenne ha ilyen lenne (előző válaszolónak) remélem megbecsül téged a feleséged, mert ritka az ilyen férfi. további boldog babázást kedves apuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!